Sayfa 520/996 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 4,153 - 4,160 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    O kadar ülke gezdim ama bizdeki bankacılık sistemi kadar ileri ve modern bir bankacılık sistemi pek görmedim.. Buna Avrupa ülkeleri de dahil...

Evet ekonomi iyi değil ama bunca şeye rağmen bankacılık sistemimiz gelişmiş ülkelerin bile üzerinde.. Sanırım kemal derviş sayesinde... Hala sapasağlam özellikle de özel bankalar...
    Sapasağlam derken,telekom batık kredi nedeniyle bankalara verildi,paladıum avm akbanka aynı nedenle verildi daha 30 avm yolda diyorlar,fabrikalar evler dükkanlar hep bankaların portföyünde bizimkiler artık banka değil holding oldular.O yüzden bankacılık sistemi bilançoları holding bilançosuna döner yakında,holdinglerde malum bir sektörden kar eder diğerinden zarar eder riskli durumlar bunlar.Bankacılık sistemi hakkında çok şey yazarım da anladınız siz onu,fazla yazmayayım şimdi.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sapasağlam derken,telekom batık kredi nedeniyle bankalara verildi,paladıum avm akbanka aynı nedenle verildi daha 30 avm yolda diyorlar,fabrikalar evler dükkanlar hep bankaların portföyünde bizimkiler artık banka değil holding oldular.O yüzden bankacılık sistemi bilançoları holding bilançosuna döner yakında,holdinglerde malum bir sektörden kar eder diğerinden zarar eder riskli durumlar bunlar.Bankacılık sistemi hakkında çok şey yazarım da anladınız siz onu,fazla yazmayayım şimdi.
    Ben tırstığım için falan yazmadım gerçekten inanarak yazıyorum. Bankalar gerekirse elindekileri satar emlakçı olurlar ya da elindekileri işletirler yine yoluna davam ederler. Temeli gerçekten sağlam... Türkiyede özel bankacılık sistemi her şeye rağmen gerçekten de çok güçlü hatta en güvenilir sektör diyebilirim. bakın bunca ülke gezdim bizle eşdeğer tutulan brezilyadaki bankaları görseniz sanki 90 lardan kalma bankada döviz bile bozamıyorsunuz.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Ben tırstığım için falan yazmadım gerçekten inanarak yazıyorum. Bankalar gerekirse elindekileri satar emlakçı olurlar ya da elindekileri işletirler yine yoluna davam ederler. Temeli gerçekten sağlam... Türkiyede özel bankacılık sistemi her şeye rağmen gerçekten de çok güçlü hatta en güvenilir sektör diyebilirim. bakın bunca ülke gezdim bizle eşdeğer tutulan brezilyadaki bankaları görseniz sanki 90 lardan kalma bankada döviz bile bozamıyorsunuz.
    Sarı siteye girin ,bankadan opsiyonunu seçin,rastgele 10 ilanı favoriye alın,izleyin,aylarca satılamadığını göreceksiniz.Hükümet bu portföydeki batık emlakları sermayeden sayma imkanı verdi,onlar da satma için hiç acele etmiyorlar,satıldıkları falan yok sn vivatrader.Bankacılık işi bu değil,çok fazla pisliğin üstü örtbas edildi,batık krediler çok ve batıktan sayılmıyorlar ,yüzdürülüyorlar,o sektör çok sıkıntılı bence.

Zaten bankalar uzun süredir emlakçı oldular.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sarı siteye girin ,bankadan opsiyonunu seçin,rastgele 10 ilanı favoriye alın,izleyin,aylarca satılamadığını göreceksiniz.Hükümet bu portföydeki batık emlakları sermayeden sayma imkanı verdi,onlar da satma için hiç acele etmiyorlar,satıldıkları falan yok sn vivatrader.Bankacılık işi bu değil,çok fazla pisliğin üstü örtbas edildi,batık krediler çok ve batıktan sayılmıyorlar ,yüzdürülüyorlar,o sektör çok sıkıntılı bence.
    İhtiyaç hissederlerse fiyatta %20 indirim yaparlar bakın o zaman portföyleri nasıl kapış kapış gidiyor... Bizim millet emlak hastası... sıkıntı olmaz..

Ben daha çok sistem olarak söylüyorum.. Bankacılık sistemimiz Gelişmiş ülkelerden bile önde özellikle de özel bankalar...

Adamlar beğenmediğimiz enpara gibi bir dijital bankacılık sistemine bile uzaylı gibi bakıyorlar... Yiğidi öldür hakkını yeme..
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

İhtiyaç hissederlerse fiyatta %20 indirim yaparlar bakın o zaman portföyleri nasıl kapış kapış gidiyor... Bizim millet emlak hastası... sıkıntı olmaz..
    Sn vivatrader siz misal avm için krediyi vermişsiniz.Paladıum batmış,işletilememiş,siz el koymuşsunuz,nasıl işleteceksiniz.Adam zaten işlese kendi işletir borcunu öderdi.Bu mantıkla pek çok dükkana ,işletmeye,fabrikaya,otele el koymuş bankalar.Bunlar satılığa çıktığı zaman misal bir oteli şimdi satmaya kalksa banka yüzde 20 düşüğüne satabilir mi.Çok bilinmeyen var o işlerde.Batık kredilerde varlık yönetim şirketleri 100 liralık krediye eskiden 20 lira veriyordu krediyi devralıyordu,şimdi 5 lira falan veriyorlarmıiş,demek ki tahsilat işleri çok ama çok sıkıntılı.Neyse ben bankaların bu devralmalardan hiç memnun olmadıklarından eminim,bankacının işi bu değildir,o para satar,işi odur.

Emlak hastası milletimiz o.64 bir yıl ödemesiz kredi ile geçen yıl boğazına kadar emlağa battı,hala o iştah varmıdır emin değilim.

8. Paladium 2008 yılından beri hizmettedir. Başka bir döviz kredisi için teminat olarak verilmiştir. O kredi ödenemeyince AVM bankaya geçmiştir.

Yine başka bir bankanın 1,6 milyar dolarlık kredisi için o zamanın şartlarında 2,7 milyar dolarlık teminat alınmıştır. Bu teminatlar bir gsm operatörünün hisseleri ve o kredinin verildiği zaman çok değerli bir enerji şirketinin hisseleridir.

Ama dövizin bu derece yükselmesi döviz bazında gsm şirketinin hisselerinin düşük değerde kalmasına sebep olmuş, enerji şirketinin de sonraki yıllarda hızla değer kaybetmesi evdeki hesabın çarşıya uymamasına sebep olmuştur.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 520/996 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •