Sayfa 522/747 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon
Arama sonucu : 5976 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. Alanlar enayi mi? Yoksa, başka bir şey mi var?
    Erken alanları da enayi yerine koymuyor mu Bu Akça denen holding.
    Yani demek istediğm, kim 2 gün önce aldıyss, 2 günde 20% nin üzerinde bir kayıp.
    Nasıl bir vicdan bu. Düşeceğini bile bile satmak etik mi?
    Bu tür bir holdingin sahip olduğu şirketten hayır mı gelir.
    Gerçekten, en çok midemi bulandıran bu durum.

2.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Hocam bilgi aliş verişi deyince yazayim dedim.
    Holding hisse satmaya karar verdi tamam ama sizce de bir strateji hatasi yok mu?

1- Borsa da satmak yerine neden borsa dışında kurumsal yatirimcilara satmadilar. 10 tl üstünde fiyat oturdugunda cok kolay bir şekilde %10 iskontoyla satilabilirdi. Borsada simdi muhtemelen 7,5 tl ortalama ile satabilecekler ve toplamda 487,5 mln gelir elde edebilecekler. Ama borsa dışında 9 tl den satsalardı 585 mln tl gelir elde edeceklerdi. Yaklaşık 100 mln tl arada fark var.

2- Hadi diyelim ki borsada satmaya karar verdiler. Peki cok mu zordu 2 satir yazi ile "elde edilecek gelir menderes tekstilin borçlari icin kullanilacak" demek. Bunu deselerdi hisseye olan talep artacakti ve daha yuksek bir ortalama ile satışı tamamlayabileceklerdi.

Gerçekten anlasilmasi güc isler yaptilar. Ya da sizin dediginiz gibi arka planda başka pazarliklar yapildi ve plan uygulamaya konuldu.Hocam bırakmadan önce twetter vs bir adresiniz varsa takipte kalmak isterim. Zira sizin gibi araştırmaci ve temel analizci birinden öğreneceğim çok şey var diye düşünüyorum.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hocam bakın şimdi..

bu şirket eski bir şirket.. dün arz olmuş gesanla smartg ile suwenle hktm ile karışıtrmayın.. 2000 krizini borsada yaşamış bir şirket.. neredeyse 0 varlıktan neler satın almış bir şirket..

fona veya kurumsala mal verirseniz sizden yarısını komisyon olarak ister.. o yüzden karşılarında çok tecrübeli bir patron var.. benim tahminim yılların kendi oyuncusuna malı devretti.. yanılıyor olabilirim.. ama tahmimn sadece..

peki bunu yaparken panikleyen yatırımcılar da sattı.. eğer sermaye artırımına %46 ile akça para koyacaksa ben koşa koşa koyarım.. yeterki döviz borç bitsin.. 1milyarlık favök net kara dönsün..

belki de uzun vade düşünüyorlardır.. belki de fona veya kurumsala devredilmeyecek kadar önemli görüyorlardır şirket hisselerini..
    bu varlıklara bu hisseler satılmaz.. net..

belki de holdingdeki miras yapısı çözülüyordur.. bildiğim kadarıya osmanın iki çocuğu var.. ve torunlar var.. payları kimlere geçiyorlar bilmiyoruz..

3. Bu başlığı şu anda 153 kişi okumaktadır. (7 üye ve 146 ziyaretçi)

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    Bu başlığı şu anda 153 kişi okumaktadır. (7 üye ve 146 ziyaretçi)
    ohaaa

bu insanlar mart nisan mayısta ne yapıyordu

5. neyse.. bakalım neler bekliyor bizi..

6. Şunu temiz temiz üstelik daha yüksek fiyattan (iskontoda yapsa ortalaması dsha yüksk olurdu)
    toptan satabilirdi. Bu iş için konjonktür dr son derece uygundu. Gerçekten iş bilmezlik.
    Diğer konuda, bu devirde Türkiyenin bu durumumda nasıl bu kadar açık pozisyonda çalışılır
    aklım almıyor. Neden Hedge mekanizmadı çalışmaz. Şirketlerde öncelik, devamlılıktır. Yani
    gereksiz risk almamaktır. Gerekşrse daha az kar edersin ama girmayı riske atmazsın. Bu yönüyle de
    sanki şirket pek profesyonelce yöetilmiyor gibi.
    Yatırm tevdiyesi değildir.(Ben kimim ki YT vereyim.)

7. bak kofti..

burda zeybek oynatırım sana ruhun duymaz..

efendi ol..

sen yokken biz vardık.. sen kısa donla gezerken biz şirketin enerji varlıklarının değerini hesaplıyorduk..

8. Arkadaşlar bir konuya açıklık getirelim Akça Holding menderes tekstile borç ödemeyecek(aksine borç verecek). Osman Akça tarım ürünleri şirketinin yaklaşık 95 trilyon borcu var ve borcun vadesi uzatılmaksızın 31.12.2022 dir. Akça holding eğer dediğini yapacaksa ki yapmak zorunda. Bu sattığı hisselerin parasını menderes tesktile borç olarak verecek. Yani Akça holding menderese borç ödemeyecek, aksine finansal yapısını güçlendirsin yatırımlar için nakit sıkıntısı çekmesin diye borç verecek, verirse eğer!!! hisse fiyatını baz alırken en yüksekten şu anki fiyatına göre okumayın. Sayın minik yatırımcının dediği gibi nisan 2022 de 2,15 tl idi bu hisse, oradan tepesi olan 11,64 e gitti. Yaklaşık 6 ayda %500 yükselen bir hisse. Ben yaklaşık 2,80 den toplamaya başladım olaya günlük bazda bakmayın. 8 tl den 11,65 e zaten hacimsiz çıktı. Şu anda destekleri dolduruyor. Sıkıntı sadece bu hisse satma olayını daha farklı yapsa idi daha faydalı olabilirdi. Borsadışı nitelikli yatırımcıya satılabilir, yabancı ortak alabilirdi. Bu rasyonlarla millet birbirini ezerdi almak için bende dahil. Bunlar gitti en zor olanını düşündüler.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi niteliğinde değildir.Herkes kendi kararını kendisi versin.

Sayfa 522/747 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •