Sayfa 523/853 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,177 - 4,184 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eski yazılarımda baykal ve kılıçdaroğlunun abd den emir aldıklarını düşündüğümü yazmıştım. (bunu yazdım diye akp veya diğer sağ partileri tuttuğumu sanmayın, diğer partilere ben parti bile demem. Direk bu ülkeyi batıya teslim etme planının parçası proje örgütler onlar. Okuması olana internette binlerce belge ve bilgi de var. chp yi eleştiriyorum diye hemen beni sağcı yada dinCİ sanmayın. Partiye benzeyen tek yapı chp. O sebeple belki düzelirler diye eleştiriyorum. Diğerlerini eleştirmem bile, direk yargıya havale ederim.)

kılıçdaroğlu bugünki sosyal medya paylaşımında, MB nin kripto para kullanımını yasaklayan kararını sertçe eleştirmiş.

Alın bir delil daha. Bu adam kesinlikle abd den emir alıyor. Bu seviyeye çıkmış bir insan bu kadar boş olamaz, geriye kötü niyet kalıyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Borcu ödemez diye korkuyorlar.
    Kasada papel yok dayu.
    Casa da no papel...
    Amma çabuk cevap verdin market.
    TR nin bugüne kadar ödemediği borç yok. Kendinin olmayan borcu bile ödedi.
    Borcunu ödemediği defalarca ispatlanmış olan yunanistan ve arjantine ise dolar yağıp duruyor. En azından 2008 öncesi yağdırıyorlardı, şimdiki durumu bilmiyorum.

Bunu niye yazdım bende bilmiyorum. kafam BIST de. En iyisi para piyasalarını kapatayım.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    5-6 ay kadar önce, benim cep tel hattının firması beni ücretsiz kendi medya sitesine üye yaptı.

Bu internet sitesinde hem tonla film var hemde bir sürü dizi. Üstelik tüm TV kanalları var. O tarihten beridir televizyonda kanal seyretmiyorum. Mesela bu öğle öncesi Avustralyada altın arayanların 4 bölümünü seyrettim. Çok keyifli yaw. bende 2 tane plastik altın eleği alıp bizim bahçe ve derede altın aradım. Bu bölgede yok. Kendi bölgesinde olan varsa haber verin gelip çadır kurup arayayım. Belki beraberce arar ortak oluruz. Techizat alırız filan. Tuvalet banyo sorun olur, vazgeçtim. Yada karavan almak lazım.

Buraya kadar herşey normal.

Farkettimki, bunun gibi bir sürü site var. Arkadaşlarım giriyor. Bu sitelerde ücretsiz olarak tonla fim ve dizi var. Film ve diziler TV kanallarında olmayanlar.

FİLM lerde FAZLA sorun yok. Tek sorun filmin başından sonuna kadar herkes fosur fosur sigara içiyor. Belliki sigara şirketleri film için para ödemişler yapımcısına. her film sigara reklamı, baştan sona kadar.

Bu çok kötü çünki web sitelerinde sansür yok.

Yaşı 25-30 üzerinde olanların karakteri oturmuştur etkilenmez ama özellikle 18 yaş altı gençle bu film ve dizilerden etkilenirler. GÖRDÜKLERİNİ NORMAL ZANNEDERLER.

Buraya kadarı az kötü olandı asıl kötü olana geliyoruz.

Bir sürüde avrupa ve amerika gençlik dizisi var. TV kanallarında gösterilenler sansürlü diziler, oralarda gençleri kötü etkileyecek fazla bir şey göremezsiniz ama web sitelerindeki diziler KORKUNÇ ÖTESİ KORKUNÇ.

Tüm dizilerde gençler baştan sona uyuşturucu ve içki kullanıyorlar. Bu son derece doğal gösteriliyor. Gençlerin aileleride doğal görüyorlar. Neredeyse hiç kimse çalışmıyor, sürekli uyuşturucu ve içki. Bu ortamdaki bütün erkeklerde bütün kızlarla zaman içinde düşüp kalkıyor. Birbirleriyle grup içinde düşüp kalmayan kalmıyor.

Eşcinselliği ve her türlü sekside doğal olarak sunuyorlar. Uyuşturucu, alkol ve her türlü cinselliği son derce doğal bir şey gibi sunuyorlar.

Biz etkilenmeyiz, gençler etkilenir. Üstelik geniş ekran cep telefonlarında bu dizileri ebeveynlerinden habersiz izleyebilirler. Bilgisayardan olsa aile kontrol edebilir ama cep teli kontrol edemez. Eğitimli orta sınıf ailelerin çoğundada sorun yok, az çocuk yapıp o çocukları saniye yanlız bırakmıyorlar. Çocukları doğar doğmaz evde ağır eğitime başlayıp çocukların beyinlerini zorlayarak geliştiriyorlar. Buna vakitleri ve paraları var. Beyni erken gelişen o çocuk kolay kolay hata yapmıyor, yaptıramazsınız. Ama bazı orta gelir grubu ve alt gelir grubu ailelerin hiç şansı yok. Geçim derdi, sürekli dertler problemler, anne baba eğitimsiz-kötü eğitimli kapasite düşük. Çocuklarına vakit ayırmıyorlar, ayıramıyorlar, ayırsalar ne yapmaları gerektiği konusunda fikirleri yok. Devletde sadece bu ailelerin parasının peşinde, bu ailelerin çocukları ne olmuş umurlarında değil. Bozulma buradan başlıyor ve maalesef siyasiler üst gelir grubunda olduğu için bunu görmelerine olanak yok. Herkesi kendileri gibi sanacak kadar eblehler.

Avrupa, amerika gerçektende böylemi.? Oralarda yaşayan bir sürü akrabam var, anlattıkları benzer. Ayrıca oralardan buralara gelen turist gençlerin hayatları benzer. Üstelik avrupa ve abd de pek çok yerde uyuşturucu yasal.

Demekki dizilerde gösterilenler gerçek veya gerçeğe yakın.

Avrupa ve abd bu yaşam tarzına yüzyıllar içinde yavaş yavaş geçtiler. Hazmetmiş olabilirler. Bir şekilde ayakta kalmanın yolunu bulmuş olabilirler.

Gençlerin uyuşturucu ve alkol düşkünü olduğu, ailenin-arkadaşların yerini devlet kurumlarının psikologların doldurduğu hiç bir toplum uzun süre ayakta kalamaz. Batıda eni sonu batacak ama devletlerin batışı yavaş olur yüzyıllar içinde olur.

Biz ise web siteleri ve TV ler aracılığı ile batılıları 100 yıllarda geldiği yere birden bire geliyoruz. Daha hazmedemeden, kendimizi koruyacak kurumları oluşturmadan, uyuşturucu ve alkol batağına saplanacağız. her neyse yaw, onlar olmasada zaten gidişat belli.

Zaten bizde tayyip var, alkol ve uyuşturucu o kadar pahalıki, sıkıyosa al. Gençlerin maaşı sigara parasına ancak yetiyor.

tayyipi olmayan ülkeye uyuşturucu ve alkol girer.
    Batsın bu dünya.

Sonuçsuz bir yazı oldu. Kabul edin girizgah bölümü gösterişliydi. "Yaw acaba ne gelecek" diye beklediniz.

Olmadı, bir dahaki sefere artık.
    Son düzenleme : alicemal; 17-04-2021 saat: 16:11.

4. Uyuşturucu olayı artık dizilerde görmekten çıktı,bizde de oldukça yaygın duruma geldi. Amerika kıtasında çok fazla yayıldığı için günlük hayatın normali haline gelmiş ancak bu konuda Avrupa'yı geçmiş olabiliriz. Sade vatandaş olarak sağda solda uyuşturucu kullanımını farkeder hale geldiysem, filmleri aratmayan uyuşturucu operasyonlarına denk geliyorsam, bu iş çoktan tabana yayılmış anlamına geliyor. Bu illet toplum içerisinde iyi kamufle olmuş olabilir ama detaylara biraz bakınca farketmek mümkün, polisin farketmemesi mümkün değil,bazen yoğun çaba gösteriyorlar, sanıyorum bazen de yetersiz kalıyorlar. Denk geldiklerim sadece bir ile veya semte özgü değil. Kendim de semt değiştirip yaşlıların yoğun yaşadığı bir bölgeye yerleştim. 15 yaşından sonra çocukların arkadaş çevresi iyi takip edilmeli, yazın uzun kollu giyenler, güzel bir havada mont giyenler, akşam saatleri elleri titreyenler, sallanarak yürüyenler, gözleri kayanlar, tenhalarda takılanlar, yanları kısa kesimli saç modelleri, gece silah sesi duyulan bölgeler,hızlı ve kuralsız kullanılan motorsiklet,araç taksi vs. olan bölgeler çocuğu olanlara potansiyel risktir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    ...
    arkadaş çevresi iyi takip edilmeli, yazın uzun kollu giyenler, güzel bir havada mont giyenler, akşam saatleri elleri titreyenler, sallanarak yürüyenler, gözleri kayanlar, tenhalarda takılanlar, yanları kısa kesimli saç modelleri, gece silah sesi duyulan bölgeler,hızlı ve kuralsız kullanılan motorsiklet,araç taksi vs. olan bölgeler çocuğu olanlara potansiyel risktir.
    Hepsini anladım, yanları kısa kesimli saç modeli olanları anlayamadım.
    Erkek veya kız farkı varmı.? Kız ise saçının bir yanımı kısa kesimli oluyor.? Erkekse asker tıraşımı.?
    Bu kısa kesimin anlamı ne.? Diğer seçenekler bir şeyleri mesela iğne izlerini filan saklamaya yönelikken, saç olayını anlamadım.
    Bu sefer merak ettim. Bilmediğim bir konu.

6.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Hepsini anladım, yanları kısa kesimli saç modeli olanları anlayamadım.
    Erkek veya kız farkı varmı.? Kız ise saçının bir yanımı kısa kesimli oluyor.? Erkekse asker tıraşımı.?
    Bu kısa kesimin anlamı ne.? Diğer seçenekler bir şeyleri mesela iğne izlerini filan saklamaya yönelikken, saç olayını anlamadım.
    Bu sefer merak ettim. Bilmediğim bir konu.
    Asker traşı değil,tepeleri bırakıyorlar. Bir tür çete veya kültür, aidiyet göstergesi. Sakal veya bıyık şekli nasıl bir aidiyet göstergesiyse, apaçilerin nasıl farklı saç şekilleri varsa onun gibi birşey. Zengin kesimin grupları farklı tabi,farklı gruplarla partiliyenler de ayrı hikayedir. Aşağıdaki videodaki eleman bile kendi hikayesinde çocuğunu uzak tutması gerektiğini anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Vw-t2jnnRl8

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dünyada sıfır faizde 20 trilyon USD olduğu söyleniyor.

Şu an yurt dışından yeni kredi alan bankalarımız, milyar dolarları %7 faizlerle alıyorlar. tayyip büyük zekâ örneği gösterip MB başkanını değiştirmese %5 ile alacaklardı.

Bi dakka, konu dağıldı.

Evet acaip faiz veriyoruz ama 20 trilyon boşta dururken bize gelmiyor. Birazı bize gelse bugün 1 TL 24,5 USD olurdu. %19 faize bile gelmiyorlarki 1 TL 8 USD. Gelen kadar gidiyor olmalı yada başka bi numaralar dönüyor.
    Eksen dediğin düz çizgidir, bizim eksen zigzag çiziyor. Ekseni zigzag başka bir ülke var mıdır bilmiyorum ancak Rusya'dan gelmeyen aşı ve turist,ABD'den gelmeyen silah ve paranın sebebi bu zigzag. Eksen çizmeyeceksek,münkün olduğunca kendi kendimize yeter hale gelmemiz lazım ancak öyle bir çaba da yok,olan çabalar şov veya devede kulak.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    sağol cumartesi,

Bu arada yeni fark ettim, yukarıdaki cümlemde "bugün 1 TL 24,5 USD olurdu. %19 faize bile gelmiyorlarki 1 TL 8 USD." yazmışım. 1 USD 8 TL olacak.

Sayfa 523/853 İlkİlk ... 23423473513521522523524525533573623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •