Sayfa 524/853 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vaka sayılarına bakıyorum. Aşılama başladıktan sonra israil ve ingiltere gibi ülkelerde vaka sayısı hep aşağı gitmiş. Bu normal görünüyor.

Ama çok aşı yapan abd ve almanyada vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.? Bu şaşırtıcı. Mantıken olmaması gerekir. tek açıklamam var, abd ve almanya da test sayısıda artmış olmalı.

Test sayısını her gün artırırsanız, ülkedeki vaka artış hızı düşsede, yinede artıyormuş gibi görünür.

Örneğin: köyünüzde 500 kişi var, 100 tanesi viruslu.

Köyde o gün 30 test yaparsanız 2-3 vaka bulursunuz. 100 test yaparsanız 30-40 vaka bulursunuz. Viruslu sayısı aynı ama test sayısını artırdın diye GÜNLÜK vaka sayın çok göründü.

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Vaka sayılarına bakıyorum. Aşılama başladıktan sonra israil ve ingiltere gibi ülkelerde vaka sayısı hep aşağı gitmiş. Bu normal görünüyor.

Ama çok aşı yapan abd ve almanyada vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.? Bu şaşırtıcı. Mantıken olmaması gerekir. tek açıklamam var, abd ve almanya da test sayısıda artmış olmalı.

Test sayısını her gün artırırsanız, ülkedeki vaka artış hızı düşsede, yinede artıyormuş gibi görünür.

Örneğin: köyünüzde 500 kişi var, 100 tanesi viruslu.

Köyde o gün 30 test yaparsanız 2-3 vaka bulursunuz. 100 test yaparsanız 30-40 vaka bulursunuz. Viruslu sayısı aynı ama test sayısını artırdın diye GÜNLÜK vaka sayın çok göründü.
    Tam kapanmaya son sürat ilerliyoruz.....Cuma günü çarşıya çıktım,100 kişiden 25_30 unda maske yoktu,ceza kesen de yoktu.......

3. Daha önce ceza kesene rastladınız mı? Ben pandemi başından beri ne sokağa çıkma yasağını, ne de maskeyi denetleyene rastlamadım.

4.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Daha önce ceza kesene rastladınız mı? Ben pandemi başından beri ne sokağa çıkma yasağını, ne de maskeyi denetleyene rastlamadım.
    Sn.cumartesi bilet alıp tiyatroya gitmisiniz ve uslu uslu oturup seyrediyorsunuz.Bu güne kadar tiyatro salonunda ceza yedinizmi.

Ama tiyatroda oynanan oyunu yada yazan yazarları elestirmeye kalkarsaniz ya ceza keserler yada salondan atarlar.

5.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    eyvah eyvah, ayhan'la, alyel'in oyları gitmek üzere. Herşeyi açık yazmamam lazım, politikayı öğrenemedim.

---

bootes ikinci hedefinide tutturmuş. Yeni hedefi 1288. Bu durumda bugün faiz inecek diye bekliyor.
    Ocak 2019'dan bu yana Para Politikası Kurulu toplantı tarihleri ve politika faizleri şöyle:

Tarih

Politika Faizi (%)

Değişim (Baz puan)

16.Oca.19

24,00

0

06.Mar.19

24,00

0

25.Nis.19

24,00

0

12.Haz.19

24,00

0

25.Tem.19

19,75

425

12.Eyl.19

16,50

325

24.Eki.19

14,00

250

12.Ara.19

12,00

200

16.Oca.20

11,25

75

19.Şub.20

10,75

50

17.Mar.20

9,75

100

22.Nis.20

8,75

100

21.May.20

8,25

50

25 temmuz 2019 da faiz indirimi başlamış. 21 mayıs 2020 ye kadar devam etmiş.
    https://invst.ly/uibsv
    Faiz indirimleri başlamadan önce yükselmeye başlamış. şubat 2020 gibi faiz de kar marjı bitince tekrar aşağı bırakılmış. Faiz indirimleri temmuza kadar başlamazsa eylül e kalır gibi geliyor. ytd.
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

6. https://invst.ly/uibxz

OBO mu var acaba ?

7. https://invst.ly/uibzh

Bu da bir tahmin ytd.
    11 haziran 2021 gibi

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST cuma günü yerli aldığı için 1400 üzerinde kaldı ancak yabancılar ciddi sattılar. Yerli alışta olduğu zaman yabancılar genelde satış tarafına geçiyor.

1400 üzerinde zar zor kaldık ancak yabancılar hala satış tarafında olduğu için bugüne ait görünüm yine belirsiz. Cuma günü yabancı ciddi satmasaydı, bugün gaplı yeşil açarız diye düşünüyordum. Şu an için ise yine ne olacak bilmiyorum.

Dünya borsaları biz düşerken, viruse rağmen haftalardır yükseliyorlar. sunni imam tayyip ise kuran kurslarında ihvancı tarikat imamlarının kendisine öğrettiği üstün ekonomi bilgisi ile bizim ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Bu bilgilerle kendi ailesini bu ülkenin en zengin ailelerinden biri yapmayı başardı ancak ülke borcu 120 milyar dolardan 450 milyar dolara çıktı, ülke eğitim sistemi Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en kötüsü haline geldi, halkın %40 ı çocuklarına et yediremiyor.

Geldiğimiz yer burası.

siyonist kanallar hala ahlaksızca abd kripto paralarını savunmaya devam ediyorlar. MB nin getirdiği yasağa karşı yayın yapıp duruyorlar. O TV lerde gördüğünüz kadın ve erkekler bu ülke için çalışmıyorlar ancak maaşları bu ülke halkının parası. Bizim paramızla bolluk içinde yaşayıp bu ülkeye karşı savaşıyorlar. Bu ülke halkını sömürenlere çalışıyorlar ve bunu canla başla yapıyorlar. Bu abd ye çalışanları sokakta, restoranda, avm de gördüğünda ayıla bayıla seyreden cahiller var. Bunları özel zanneden eblehler var. Bunlarla yanyana gelmek isteyen bilinçsiz hale getirilmiş sonradan görmeler var. Bu insanlar sizin dostunuz değiller.

Sayfa 524/853 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •