Sayfa 527/570 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537 ... SonSon
Arama sonucu : 4558 madde; 4,209 - 4,216 arası.

Konu: Viop LXVII

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    sen boş onu can holding ortaklarından Kemal can galiba onunda itirafçı olduğu söyleniyor :)chp ye iş bankası üzerinden oradan vurmaya çalışıcaklar cinerin oğlu ve gökhan şen bu yüzden alınmış olabilir psikolojik baskıyı kaldıramayan itirafçı oluyor bir sürü dedikodu var bakalım .
    Ayrıca yarın Fatih Altayın mahkemesi varmış çıkabilir mi yoksa biraz daha burnu sürtsün mü derler.
    itirafçı olması için kendisine sorulmuş kabul etmemiş ama ifadesi çok ilginç
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    itirafçı olması için kendisine sorulmuş kabul etmemiş ama ifadesi çok ilginç
    rok faltaylı çıkacak demiş...

3. eyvallah tşkl kendinize dikkat edin

şahit enf verisi sonrası aselsana çaktılar..

millet f16 motorunu almakta zorlanıyo heral..

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    rok faltaylı çıkacak demiş...
    arka tarafta senin gönderinin altına bir video attım bir bak sistemin nasıl işlediğini anlatıyor o sistemi geçerse çıkar sistem bunun ne işi var dışarda derse çıkar bir daha girer

6. Piyasa şimşek ve Fatih beyden twite bekliyor attıkları twitelerde faiz indirimi askıya alma veya derecesini düşürme hissederse o zaman daha hızlı satar acele etmiyorlar

- Sert verdi sert alabilir.
    - Analizin mi umudun mu?
    - Şey, umudum. Hissemi geri aldım da.

8. Timur Soykan
    Can Holding’in sahibi Kemal Can’ın ifadesi ortaya çıktı: “Her şeyi devlet büyüklerinin yönlendirmesiyle yaptımâ€
    Kara para operasyonu yapılan Can Holding’in sahibi Kemal Can’ın savcılık ifadesinde çok sayıda skandal yer aldı. Kaçakçılıkla devasa bir holding oluşturduğu iddia edilen Kemal Can, Ciner Medya Grubu’nu, Bilgi Üniversitesi’ni, Doğa Koleji’ni, ‘devlet büyüğü’ ve üst düzey devlet yetkililerinin yönlendirmesiyle satın aldığını ifade etti. Üstelik kaçakçılıkla suçlanan aileye Türk Telekom’u da satmak istemişler ve son anda vazgeçilmiş. Ancak savcılık, bu ‘üst düzey devlet yetkililerinin’ ve Kemal Can’ın ‘Devlet büyüğümüz’ dediği kişilerin kim olduğunu bile sormadı.
    Güncel
    Giriş: 03.10.2025 05:00
    Türkiye’nin büyük holdinglerinden Can Holding’e 11 Eylül 2025’te kara para operasyonu yapılmıştı. Yıllardır kaçakçılık iddialarıyla gündeme gelen Can ailesine ait 121 şirkete el konuldu. Şirketin sahiplerinden Kemal Can, 25 Eylül’de gözaltına alındı. İki kardeşi ve oğlu ise halen firari. Soruşturma Can Holding’in medya grubunu satın aldığı Ciner Holding’e de sıçradı. Ciner Holding’in sahibi Turgay Ciner hakkında yakalama kararı çıkartılırken oğlu Atilla Ciner ile şirket yöneticisi Gökhan Şen tutuklandı.

Kemal Can’ın savcılık ifadesi, Saray rejiminde işlerin nasıl döndüğünü, perde arkasındaki üst düzey siyasetçi ve bürokratların özenle gizlendiğini gözler önüne seriyor.
    ETKİN PİŞMANLIKTAN FAYDALANMADI
    Yandaş medyada yer alan haberlerde Kemal Can’ın etkin pişmanlıktan yararlandığı ve itiraflarda bulunduğu iddia edilmişti. İfadede bunun doğru olmadığı görülüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinin başında Kemal Can’a ‘Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyor musunuz?’ diye sordu. ‘Hayır’ diye yanıt verdi.

Özgeçmişini anlatması istenen Kemal Can, 1973 yılında Ağrı Doğubayazıt’ta doğduğunu, 1987 yılından beri ticaretle uğraştığını ifade etti. Doğubayazıt’ta bir süre ticaret yaptıktan sonra İstanbul’a yatırımlar yaptıklarını söyledi. 1990-2000’li yıllarda un, yağ fabrikası, elektronik eşya üretimi ve ticareti yaptıklarını anlatan Kemal Can, “2000’li yılların öncesinde akaryakıt işlerine dair kendi istasyonlarımız mevcuttu, 2000’li yılların başında da kendi lisansını aldığımız Enerji Petrol A.Ş.’nin lisansını satın aldık. Halen de devam ediyoruz†dedi. Sanayici olduğunu ve aylık gelirinin 1 milyon TL olduğunu beyan etti.
    KAÇAKÇILIK YAPTIN MI?’
    Geçmişte sigara kaçakçılığı nedeniyle Can Ailesi’ne operasyonlar yapılmıştı ve yasal olarak da sigara fabrikası bulunuyordu. Devasa servetlerinin kaynağının da kaçakçılık olduğu iddia ediliyor. Ancak Kemal Can’ın tütün ticaretiyle ilgili beyanda bulunmaması dikkat çekiyor. Savcılık “Akaryakıt kaçakçılığı ya da sigara kaçakçılığı suçları ile iştigal ettiniz mi?†diye soruyor.

Kemal Can, “Herhangi bir şekilde kaçakçılık kanununa muhalefet eden herhangi bir suça iştirak etmedim. Buna dair mahkemece herhangi bir mahkûmiyet kararı bulunmamaktadır†diye yanıt veriyor.

Soruşturmada Kemal Can’ın kardeşleri Mehmet Şakir Can, Murat Can ve oğlu Rumert Onur Can da şüpheliler arasında. Ancak yakalanamadılar. Kemal Can’a bu kişilerin nerede olduğu soruldu. Kardeşlerinin yurtdışına gittiklerini oğlunun da Almanya’da olduğunu ifade etti.
    Halka açık şirketlerden hisse alıp almadığı sorulduğunda ise Kemal Can, “Yalnızca Tekfen’den emin olmamakla birlikte yüzde 17-18 hissesini satın aldım. Yaklaşık 2 yıl zaman geçti. Başkaca halka açık herhangi bir şirkette hissem ve ortaklığım bulunmamaktadır†dedi.

Savcılık, Kemal Can’a şirketleri hakkında vergi dairesi tarafından vergi suçu, sahte belge tanzim etme gibi konularda yaptırım uygulanıp uygulanmadığı soruldu. Böyle bir yaptırım uygulanmadığı yanıtını verdi. Yani hakkında milyarlarca liralık kara para, vergi suçu iddiası bulunan Kemal Can hakkında daha önce bir işlem yapılmamıştı.
    ‘DEVLET BÜYÜĞÜMÜZ İSTEDİ’
    Savcılık genel sorulardan sonra Can Holding’in, Habertürk ve Show TV’nin de yer aldığı Ciner Medya Grubu’nu satın alınması olayına geldi. Şöyle soruldu:

“Can Holding’in Ciner Medya Grubu’nu satın alma sürecinde bizzat hangi rolü üstlendiniz?â€

Kemal Can ‘devlet büyüğümüz’ vurgusu çok dikkat çeken şu yanıtı veriyor:

“Biz normalde holding bünyesinde medya sektöründe faaliyet göstermemiştik. 2024 yılı veya daha önceki zaman diliminde KRT TV’nin 3’ü peşin 4’ü taksit olmak üzere toplamda 7 milyona alınması konusunda bir devlet büyüğümüz aracı olmuştu. Ancak biz sektörü bilmediğimizden ve o dönemki çeşitli süreçlerden kaynaklı olarak bundan vazgeçtik.â€
    https://x.com/BirGun_Gazetesi/status...54777004818720

devamını buradan okuyun

Sayfa 527/570 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •