Sayfa 53/96 İlkİlk ... 343515253545563 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 417 - 424 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Dertsiz başınıza dert almak..

Bir kere de dünyada ne oluyor ne bitiyor herkesden önce analiz edin yahu.

2 sene önce dünyadaki tüm demir çelik firmaları satış yedi , bizim Türk küçük yatırımcılarina temettü gazı ile 2.5$ dan eregli sattılar. Forumda bu anomaliyi yazdım, kovdular.. sınırda karbon nedir bilmeyenler bugün hala nerde hata yaptık diyorlar.

Geçen sene Froto formunda Byd ve Teslanin önlenemez yükselişininden ve dünyadaki otomobil firmalarınin nasıl satış yediğinden bahsettim, Froto formundan kovdular.

Benzer kafalar gelip burda şimdi Tüpraş güzellemesi yapıyor. Önümüzdeki 5 yılda milyarlarca dolar yatırım yapıp yeni favök yaratmaya çalışan firma , acaba 5 yıl içindeki elektrikli araç dönüşümünden ne kadar darbe alacak hiç hesap yaptılar mi?

2 sene önce, o an için oluşan tek seferlik karlara bakıp Ereğli için yıllık 1$ temettü hesabı yapanlar, hisse fiyatını 1.2$ gördü.

Froto araç başı xxxx $ kar yapacak , temettü zengini olacaz diyenler, 1 yılda TL bazlı zarar etti.

Rusya ukrayna, iran israil gerginliği olmasa rafineri marjları ne olur?

Marjlar 2020 öncesine dönerse , elektrikli araç dönüşümünün hızlanacak temposu ile sizce Tüpraş ne kadar kar edebilir ki rafineri işinden?

Size bir kaç haber başlığı paylaşayım.

*Shell's Singapore refinery sale and its market significance

**Shell sells shares in Deer Park refinery to Pemex for $596 million

***Shell Agrees to Sell German Refinery Stake to Prax Group

****Shell and Bp sell South Africa’s largest refinery

Kısa vadeli fiyat iner çıkar, hisseleri kaç liraya götürürler sadece tahta yapıcı bilir. Ama uzun vadede ne olacağını tahmin etmek zor değil. Zaten şirket bunun farkında. Dönüşüm dönüşüm diye diye milyarlarca dolarlık yatırım planları durduk yere yapılmıyor.

Ama siz neden uykusuz kalmayı tercih edeceksiniz? Bu devirde başkasının derdine ortak olmak.. Dertsiz başınıza dert açmak ..

Son söz
    Ereğli için Maden haberi ile gaz verdiler
    Froto için Romanya fabrika alımı ile gaz verdiler
    Tüpraş da Entek ile gaz veriyorlar.

Kolay gelsin .. sevgiler
    Buda bir yorum tabi.. Bu yazıdan şunu anladım. Tuprs tan bir halt olmaz satın kurtulun.

2. Peki öneriniz nedir , mayamili Goodyear mi alalım

3.  Alıntı Originally Posted by taksi626 Yazıyı Oku
    Peki öneriniz nedir , mayamili Goodyear mi alalım
    Bazen Analiz yaparsın yanılırsın
    Her zaman tahminler tutmayabilir.
    Goodyearda ana şirkette büyük dönüşüm yaşanıyor. Almanya fabrikalari kapanma süreci uzadı. Bu süreç tamamlandığında tekrar konuşuruz.

Ama Mayamili Mayamili diye dalga geçen ihtiyar dedeye selam söyle.

Gerçi burayı okuduğu da kesin. Burdan ben de selam söyleyim.

Artık saklandığı delikten çıkması zor ama umarım keçi inadından vazgeçmiştir.

4. [QUOTE=miami;6871949]Dertsiz başınıza dert almak..

Benzer kafalar gelip burda şimdi Tüpraş güzellemesi yapıyor. Önümüzdeki 5 yılda milyarlarca dolar yatırım yapıp yeni favök yaratmaya çalışan firma , acaba 5 yıl içindeki elektrikli araç dönüşümünden ne kadar darbe alacak hiç hesap yaptılar mi?

Marjlar 2020 öncesine dönerse , elektrikli araç dönüşümünün hızlanacak temposu ile sizce Tüpraş ne kadar kar edebilir ki rafineri işinden?

Stratejik planda açıkladılar. 2037 yılına kadar Dünya'da petrol kullanımı yükselmeye devam edecek. 2037 sonrası kademeli düşüş öngörüyorlar. 2035'kadar dönüşüm olayında da epey yol almış olacaklar.
    Marjlar elbette Tüpraş'ın şu anki en önemli kar belirleyici. 2020 seviyelerine şu an için dönmesi muhtemel görünmüyor. Bakalım yaşayıp göreceğiz. Elektrikli araba dönüşümü de o kadar hızlı olacak gibi görünmüyor. Bu kadar büyük bir Dünya petrol endüstrisini hızlı bir şekilde feda edemezler.

5. Tamam işte dönüşüm işini tuprs ta yapıyor sen tercihini Goodyear tarafında seçmişsin. Ben tuprs ta ..ama sizi kandırıp gaz veriyorlar söylemi nedir ???🇹🇷🇹🇷

6. [QUOTE=Salih Karakaya;6872034]
     Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Dertsiz başınıza dert almak..

Stratejik planda açıkladılar. 2037 yılına kadar Dünya'da petrol kullanımı yükselmeye devam edecek. 2037 sonrası kademeli düşüş öngörüyorlar. 2035'kadar dönüşüm olayında da epey yol almış olacaklar.
    Marjlar elbette Tüpraş'ın şu anki en önemli kar belirleyici. 2020 seviyelerine şu an için dönmesi muhtemel görünmüyor. Bakalım yaşayıp göreceğiz. Elektrikli araba dönüşümü de o kadar hızlı olacak gibi görünmüyor. Bu kadar büyük bir Dünya petrol endüstrisini hızlı bir şekilde feda edemezler.
    Aynı söylemler
    Yok koca çelik şirketlerini feda edemezler
    Yok koca Ford, Mercedes, Volkswagen yedirmezler.
    Shell panik halde eldeki tüm rafinerilerini ve Petrol dağıtım şirketlerini üç beş kuruşa satıyor.
    Byd'nin yeni geliştirdiği piller
    Teslanin insansız taksileri, tırları ..
    2035 söylemi çok komik.
    Kaç yılında olduğumuzun farkında mısınız?

7. [QUOTE=miami;6872053]
     Alıntı Originally Posted by Salih Karakaya Yazıyı Oku

Aynı söylemler
    Yok koca çelik şirketlerini feda edemezler
    Yok koca Ford, Mercedes, Volkswagen yedirmezler.
    Shell panik halde eldeki tüm rafinerilerini ve Petrol dağıtım şirketlerini üç beş kuruşa satıyor.
    Byd'nin yeni geliştirdiği piller
    Teslanin insansız taksileri, tırları ..
    2035 söylemi çok komik.
    Kaç yılında olduğumuzun farkında mısınız?
    Elbette benzer söylemler, tekrarlar olabiliyor Sn. Miami. 2020-2021 yıllarında M.... Aşçıoğlu'da (çok iyi hatırlıyorum) ''Elektrkli arabalar geliyor. Satın kurtulun bu şirketten''demişti. 4 yıl geçti hala yollarda tek tük elektrikli araba. Alanların da çoğu pişman.Bir dönüşüm olacağını inkar etmiyorum. Önemli olan süre.

8. TUPRS - Tüpraş

Karşıt tezler kıymetlidir,yeterki böyle düzgün üslup ve argümanlar ile donatılı olsun.Ben Miami arkadaşın temelde rafinaj ile alakalı fikirlerine katılıyorum ancak dünyada fosil yakıtların 2045 senesinde pik yapacağı dünyanın tüm ülkeleri maksimum hızda mevcut altyapısını dönüştürme hızıyla hareket etse dahi ancak fark yaratacak bir dönüşümün sağlanabilme gerçeği var.Bu iş kaynak meselesi,her ülkede de bu dönüşüm için kaynak yok.Herkes maddi gücüne göre bir strateji ve dönüşüm planı takvimlemeye çalışıyor.Miami işte burada yanılıyor.

Bizim de burada olma sebebimiz zaten dönüşüm.Bu dönüşüm için maddi yeterliliğe sahip Tüpraş.Ha yok ben dönüşüm işinide boş bir iş görüyorum diyorsa o halde örnek verdiği shell şirketi başta tüm küresel devlerin hızla sıfır karbon elektrik dönüşüm yatırımlarınıda boş görüyordur anlamı çıkar ki o durumda da sn miami insanlık enerji olmadan yaşayamaz,o durumda da kendisinden için taş devrine özlem duyuyor olmalı dememiz icap eder sanırım.Bu özlemde ise kendisine Gazze’ye gitmesini tavsiye ederim.

Bu arada Shell şirketinin de 2030 hedefli tıpkı Tüpraş gibi birebir dönüşüm stratejisi açıklayıp uyguladığının linkini aşağıya bırakıyorum. Shell ilaveten geçtiğimiz hafta 3,5 milyar $ lık hisse geri alımı da açıkladı.

Bir şeyler yazıyorken bir doğru yanına 2 yanlış koyuyorsanız amacınız sorgulanır. Bu şekilde bilgi ve belge ile yazdıklarınız çürütüldüğünde de rezil olma durumunuz belirebilir.

Gerçi eminim bu yazıma cevap olarak yine bir kaç doğru içine 3-5 kasti yanlışı serperek cevap verecektir sn miami, benim böyle ard niyetli yazılara 1 den fazla verecek cevap ve vaktim yok. Niyeti halis olana bu yazı ve belge dizisi yeter.

https://www.shell.com/sustainability...aXRpb24uaHRtbA

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

Sayfa 53/96 İlkİlk ... 343515253545563 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •