Sayfa 531/1003 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by HRS Yazıyı Oku
    Anladım hocam çok teşekkürler elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ayrıca
    Ben teşekkür ederim, yolun başındasınız, bileşik getiriyi hafife almayın, küçük yatırımlar ileride büyük kazançlara dönüşüyor.

Buradan Mac yöneticisi Haydar beyin kuşlu sitedeki bugün beğendiğim mesajını alıntılamak istiyorum.

"Yatırımcıların bir “hisse senedi” veya “fon” seçerken yaptığı en büyük hatalardan biri sadece potansiyel “getiriyi” düşünmek, o getiriyi elde etmek için alınan “riski” (telafi edilemeyecek şekilde zarar oluşma olasılığını) hiç dikkate almamak.

Bir örnekle vermek gerekirse:

Bir baba sabahleyin iki oğlunu işe yolluyor. Akşam birisi cebinde 80 TL parayla dönüyor, diğeri 200TL ile.

İkisi de günlük kazandıkları paralarını babalarına veriyor. Bu durum aylarca devam ediyor.

Baba her akşam 200TL kazanan oğluyla övünürken diğerine küçümseyerek bakıyor.

Bir gün 200 TL kazanan oğul akşam eve dönmüyor. O güne kadar çocuklarının ne iş yaptığını sormadan sadece “kazandıkları parayı” cebine koyan baba oğlunu bulmak için etrafa haber salıyor. En sonunda çocuğu bir hastanede “kolu kopuk” vaziyette buluyor.

Sonunda ortaya çıkıyor ki, 80 TL kazanan oğul bu parayı bir lokantada “garsonluk” yaparak kazanırken, 200 TL kazanan oğul bir “sirkte” seyirci çekebilmek için her gün Timsahın ağzına kolunu sokup çıkartarak kazanmış. Ama malesef Timsah bir gün aniden ağzını kapatmış.

Timsaha kolunuzu kaptırmamak için sadece “kazancı” değil, bu kazancı elde ederken alınan “riski” de dikkate almalısınız.

Kaybetmeye tahammülünüz olmayan şeyleri riske atmayın.."

2. Stopaj konusundaki garabet katılım ve fon sepeti şemsiyelerine nur yağdıracak görünen o ki.

3. NNF +0,50%
    Bist100 +1,12%
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. Elz % +0.62

5. Herkese selamlar, son zamanlarda byf (etf) lere merak saldım fakat çok basit olan bir sorunun cevabını bulamadım ve siz değerli forum üyelerine sormak istedim. Sorum şu, bazı byflerin misal ZRE20 hacimleri çok düşük dün sadece 800 tl değerinde 42 adet işlem yapılmış bu etf den çıkış yapmak istediğimizde satışı karşılayabilecek bir alıcı olmadığında kime satacağız bildiğim kadarıyla hisse senetleri gibi işlem görüyor, alıcı olmadığında satışı kime yapabileceğiz byf nin elimizde kalma şansı varmıdır? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum, saygılar...

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Selamlar, odv'nin yönetim ücreti artıyor 8 ocak itibarı ile , bilginiz olsun.
    bu arada 3 yıllık performansını usdtry ile karşılaştırmanızı , bir göz atmanızı öneririm.

Bu arada ben de gbc ve kub taşıyorum. Yabancı hisse fonu başarılı neredeyse yok bence gbc dışında ama en azından bu arada keşke döviz ünvanlı değişkenler artsa kub benzeri içinde hem yabancı hisse hem dövizli enstrüman tutan. Ama o kategoride tek fon maalesef.

bol kazançlar.
    ODV
    ---------------
    MAYIS 0,31 KRŞ
    HAZİRAN 1,96 TL
    TEMMUZ 1,34 TL
    AĞUSTOS 1,91 TL
    EYLÜL 0,39 KRŞ
    EKİM 1,27 TL
    KASIM 3,27 TL
    ARALIK 1,76 TL

1000 TL nin aylık kazançları bunlar.
    --------------------------------------------
    Tabi ki,
    ay kaç işgünü ise yani,
    tefaş kaç işgünü para verdiyse.
    bu rakamları onunla çarpınca
    AYLIK NET KAZANCINIZI BULACAKSINIZ.
    Bende olan bilgi bu kadar.

7.  Alıntı Originally Posted by Fondü Yazıyı Oku
    Herkese selamlar, son zamanlarda byf (etf) lere merak saldım fakat çok basit olan bir sorunun cevabını bulamadım ve siz değerli forum üyelerine sormak istedim. Sorum şu, bazı byflerin misal ZRE20 hacimleri çok düşük dün sadece 800 tl değerinde 42 adet işlem yapılmış bu etf den çıkış yapmak istediğimizde satışı karşılayabilecek bir alıcı olmadığında kime satacağız bildiğim kadarıyla hisse senetleri gibi işlem görüyor, alıcı olmadığında satışı kime yapabileceğiz byf nin elimizde kalma şansı varmıdır? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum, saygılar...
    Byfler hakkında çok ayrıntılı bilgim yok ama, bu fonlarda piyasa yapıcısı olduğunu biliyorum. Anormal fiyat hareketleri olmamasi adına piyasa yapıcısı net aktif değer civarında alım/satım yapiyor.

Byflerin gösterge niteliğindeki net aktif değeri, fonların sitelerinde anlık yayınlanıyor. Alım satım yaparken bu net aktif değere dikkat etmek gerekiyor. Hisse byf ler, endeks fonu olduğu için, endekste aşırı sayıda taban hisse olmadığı sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Gümüş byf de geçmişte sıkıntı olmuştu, satamama değilde net aktif değerin üzerinde fiyatlamalar oluşmuştu, fiziki gümüş tedarik edilememişti bir dönem diye aklımda kalmış.

Byf forum sayfasında daha tecrübeli arkadaşlar vardır, oraya sorabilirsiniz isterseniz.

https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=47

8.  Alıntı Originally Posted by Dali45 Yazıyı Oku
    Teşekkürler, dezavantajlarına aynen katılıyorum. BES te 2 fonum var. 1.sini inşallah 56 yaşına kadar bozmayı düşünmüyorum. Şuan 39 yaşındayım. 2.portföyü yatırım amaçlı koymuştum. Aslında ana yatırımım 2.portföy.
    Yazdıklarınız kafamdakiler ile örtüşüyor.
    Selamlar, allianz ALR BES'teki en iyi fon olabilir, ben de BES tarafında %100 ondayım.

Sayfa 531/1003 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •