Sayfa 531/1002 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    borsadan bacası tüten hisse aldığınızda binlerce kişi sizin için çalışıyor zaten... ve evet borsa temettü hisselerinde düzenli nakit akışı sağlar ve çok uzun vadede bana göre en iyi yatırımdır... herkesin görüşü farklı olabilir... bu benim fikrim sadece...
    ya yok türevi düşüşlere karşı kesin bir hedge çözümü olarak görenler var da. eşyanın tabiatına aykırı demek istedim. hedge aynı zamanda kar etmeye de engeldir, uğraşmayan bunun insana ne stres yaşattığını bilemez. temettü de düzenli getiri garantisi vermez. tamam düzenli temettü alırsın da bacası tütmesi farketmez hisse yıllar boyu düşerse ana paran gitmiş olur yani. çok uzun vade demişsin o düzenli getiri sayılmaz bence. çok uzun vadede misal bir tcd veya oph de illaki güzel getiri bırakır da 6 aydır süründürüyor işte.

2. DXY yükselmeye devam ediyor.
    Gümüş -2,5 yapmış vaziyette şu anda
    Altın ve gümüş ciddi sıkıntı yaşayacak bu gidişle.
    Dolar desteği az biraz kurtarıyor içeride.
    Son düzenleme : myfinans; 17-09-2021 saat: 21:50.

3. İstanbul Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon kuruluyor.

Blockchain Teknolojileri son dönemde çok popüler bir fon türü olmaya başladı

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    İstanbul Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon kuruluyor.

Blockchain Teknolojileri son dönemde çok popüler bir fon türü olmaya başladı
    Hepsi de 1,00 TL açılış fiyatından hooop anında aşağı iniyor İş Bankası fonu kaç ay sonra anca arz fiyatının üstüne çıkabildi nihayet.

5.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Gecen sene ne alsak kazandiriyordu. Para boldu. Fonlarda iyi getiri , kolay para var diye asiri bir yatirimci talebi olmustu bir donem. Tcd ve tkf gibi fonlarin 1 yillik grafigine bakanlar vay be ne kadar iyi bir getiri diyorlardi. Simdi bakiyoruz ki aslinda durum gozuktugu gibi degilmis. Burada ismini hatirlayamadigim bazi forumdaslar demisti gecen seneki gibi hisse piyasasi beklemeyin diye.

Cok fazla fon yatirimcisi oldugunu dusunuyorum keske parayi faize koysaydim bu islere bulasmasaydim diye ic geciren.

Piyasalar patinaj yapiyor. Hisse yogun fonlarin bu durumda yapabilecegi bir sey olmadigini dusunuyorum. Turev silahini kullanmiyorlar.

Degisken fonlarin bazilari turev silahini kullaniyor. Onlarinda ne kadar basarili oldugu tartisilir. Bence degisken fonlar icin en buyuk avantaj hisse oranini piyasanin durumuna gore azaltip , arttirabilmeleri.
    Ben bu faiz-fon vs ikilemiyle başa çıkamadığım için, önce faiz kısmını hallettim. Kendimce belirli bir getiri sağlayacak (kira olmaksızın) bir faiz parasını mevduata koydum. Biraz da kur şoklarına karşı döviz-altın-gümüş üçlüsü oluşturdum. Şimdi Allah ne verdiyse fon ve hisseye yatırıyorum. Bir iki yıldır okuduklarımdan hiçbir şey anlamadıysam cycle'lar olduğunu anladım. Dahası geçen sene pandemi diye borsa 70 binleri gördüğümde o kadar korkak yaklaştım ki ellerim titriyordu hisse senedi alırken (param gidecek diye). Aaa sonra bir baktım o titrek borsa 150 binleri görüvermiş.

Avod diye bir hisse var ilgileneniz var mı bilmiyorum. O hisse 2 liraydı bir ara 12 lira oldu. Düşünübiliyor musunuz? 2 liradan alanlar iki üç ay içinde 12 liradan satıverdiler (sattılarsa tabi). Düşünün aradaki karı. Şimdi 5 lira civarlarında geziniyor.

O yüzden şimdi boyuna fon ve hisse topluyorum. Bir dahaki cycle'da, geçen trene bakan öküz gibi bakakalmamak için. Ayrıca hükümetin faiz politikasını biliyoruz; şu anda yüksek faizde bile enflasyonun karşısında yarı yarıya eriyor para (ben faiz gelirine hiç dokunmuyorum, ara ara küçük paralar eklemeye devam ediyorum ki en azından biraz kuyrugunu dik tutsun para). Benim özel durumumdan dolayı sabit bir gelirim olması için bekliyorum yoksa bir kuruşumu tutmam.

Yani sepete böyüüük önem veriyorum. Ha başarılı olacak mıyım dımdızlak ortada mı kalacağım bilemiyorum. Bir iki yıl sonra, hala burada olursak, yazarım Her gün yeni bir şey öğreniyorum onu uygulamaya koyuyorum anında. Ha bana göre Türkiye'deki ekonomistler, finansçılar bile doğru kararlar almakta çok zorlanıyor olabilirler çünkü Türkiye, global para akışının çok küçük bir parçası ve oralarda dönen oyunları bizimkilerin akıllarının pek almayacağını düşünüyorum, o yüzden kendi kayıplarımda kendimi suçlayacağımı sanmıyorum.

Bir tek bitcoin'e bulaşmıyorum. Paramın yanlış yatırım yüzünden erimesine katlanabilirim, ama bir dangalağın kalkıp da hesabını kapadık para mara yok artık sana diye emek hırsızlığı yapmasına dayanamam. Geçen gün bir sitede başlık vardı, bir kriptopara borsası, durduk yere adamın hesabını kapamış ve para yok demiş. Şimdi nereye gideceğini bilemiyor adam. Yok yani bildiğiniz para buhar. Borsaysa çalışmaya devam ediyor, Thodex gibi de değil, sadece adama "hesabını kapadık paran yok artık" demişler.

6.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Ben bu faiz-fon vs ikilemiyle başa çıkamadığım için, önce faiz kısmını hallettim. Kendimce belirli bir getiri sağlayacak (kira olmaksızın) bir faiz parasını mevduata koydum. Biraz da kur şoklarına karşı döviz-altın-gümüş üçlüsü oluşturdum. Şimdi Allah ne verdiyse fon ve hisseye yatırıyorum. Bir iki yıldır okuduklarımdan hiçbir şey anlamadıysam cycle'lar olduğunu anladım. Dahası geçen sene pandemi diye borsa 70 binleri gördüğümde o kadar korkak yaklaştım ki ellerim titriyordu hisse senedi alırken (param gidecek diye). Aaa sonra bir baktım o titrek borsa 150 binleri görüvermiş.

Avod diye bir hisse var ilgileneniz var mı bilmiyorum. O hisse 2 liraydı bir ara 12 lira oldu. Düşünübiliyor musunuz? 2 liradan alanlar iki üç ay içinde 12 liradan satıverdiler (sattılarsa tabi). Düşünün aradaki karı. Şimdi 5 lira civarlarında geziniyor.

O yüzden şimdi boyuna fon ve hisse topluyorum. Bir dahaki cycle'da, geçen trene bakan öküz gibi bakakalmamak için. Ayrıca hükümetin faiz politikasını biliyoruz; şu anda yüksek faizde bile enflasyonun karşısında yarı yarıya eriyor para (ben faiz gelirine hiç dokunmuyorum, ara ara küçük paralar eklemeye devam ediyorum ki en azından biraz kuyrugunu dik tutsun para). Benim özel durumumdan dolayı sabit bir gelirim olması için bekliyorum yoksa bir kuruşumu tutmam.

Yani sepete böyüüük önem veriyorum. Ha başarılı olacak mıyım dımdızlak ortada mı kalacağım bilemiyorum. Bir iki yıl sonra, hala burada olursak, yazarım Her gün yeni bir şey öğreniyorum onu uygulamaya koyuyorum anında. Ha bana göre Türkiye'deki ekonomistler, finansçılar bile doğru kararlar almakta çok zorlanıyor olabilirler çünkü Türkiye, global para akışının çok küçük bir parçası ve oralarda dönen oyunları bizimkilerin akıllarının pek almayacağını düşünüyorum, o yüzden kendi kayıplarımda kendimi suçlayacağımı sanmıyorum.

Bir tek bitcoin'e bulaşmıyorum. Paramın yanlış yatırım yüzünden erimesine katlanabilirim, ama bir dangalağın kalkıp da hesabını kapadık para mara yok artık sana diye emek hırsızlığı yapmasına dayanamam. Geçen gün bir sitede başlık vardı, bir kriptopara borsası, durduk yere adamın hesabını kapamış ve para yok demiş. Şimdi nereye gideceğini bilemiyor adam. Yok yani bildiğiniz para buhar. Borsaysa çalışmaya devam ediyor, Thodex gibi de değil, sadece adama "hesabını kapadık paran yok artık" demişler.
    adam en azından dürüst. herkes dipten alıp zirveden sattı, ben zirveden alıyorum mehtemelen de dipten satıcam diyor, onun da farkında yani iyi haber yüzleşme farkındalığı farkındalık değişimi getirir o yüzden dürüst insanların geleceği parlaktır. kötü haber yakın zamanda geleceğin pek parlak görünmüyor: ) riskli enstrumanlara nolacak bilmiyorum göreceğiz diye yatırım yapılmaz. işini şansa bırakana şans yardım etmez. bazen acemi şansı olur ama herşeyi gömmeyeydin iyiydi zarar büyük olursa nefret edip bu işleri bırakmanla sonuçlanabilir o yüzden mutlaka ya zaman stopu yada yüzde kayıp stopu koymanı tavsiye ederim. mesela 1 ayda faiz üstü kazanamazsam yada en fazla %5 kaybedersem çıkıcam gibi. eğitim, teknik, disiplin.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ya yok türevi düşüşlere karşı kesin bir hedge çözümü olarak görenler var da. eşyanın tabiatına aykırı demek istedim. hedge aynı zamanda kar etmeye de engeldir, uğraşmayan bunun insana ne stres yaşattığını bilemez. temettü de düzenli getiri garantisi vermez. tamam düzenli temettü alırsın da bacası tütmesi farketmez hisse yıllar boyu düşerse ana paran gitmiş olur yani. çok uzun vade demişsin o düzenli getiri sayılmaz bence. çok uzun vadede misal bir tcd veya oph de illaki güzel getiri bırakır da 6 aydır süründürüyor işte.
    bacası tüten, yıllardır düzenli temettü veren hisselerin yıllar boyu düştüğünü tarih yazmamıştır... olan biten tam tersidir 10, 15 yıllık grafiklere baktığınızda.... neyse bu diyaloğun sonu yok. herkes farklı düşünüyor haklı olarak...

Sayfa 531/1002 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •