Ben bu faiz-fon vs ikilemiyle başa çıkamadığım için, önce faiz kısmını hallettim. Kendimce belirli bir getiri sağlayacak (kira olmaksızın) bir faiz parasını mevduata koydum. Biraz da kur şoklarına karşı döviz-altın-gümüş üçlüsü oluşturdum. Şimdi Allah ne verdiyse fon ve hisseye yatırıyorum. Bir iki yıldır okuduklarımdan hiçbir şey anlamadıysam cycle'lar olduğunu anladım. Dahası geçen sene pandemi diye borsa 70 binleri gördüğümde o kadar korkak yaklaştım ki ellerim titriyordu hisse senedi alırken (param gidecek diye). Aaa sonra bir baktım o titrek borsa 150 binleri görüvermiş.
Avod diye bir hisse var ilgileneniz var mı bilmiyorum. O hisse 2 liraydı bir ara 12 lira oldu. Düşünübiliyor musunuz? 2 liradan alanlar iki üç ay içinde 12 liradan satıverdiler (sattılarsa tabi). Düşünün aradaki karı. Şimdi 5 lira civarlarında geziniyor.
O yüzden şimdi boyuna fon ve hisse topluyorum. Bir dahaki cycle'da, geçen trene bakan öküz gibi bakakalmamak için. Ayrıca hükümetin faiz politikasını biliyoruz; şu anda yüksek faizde bile enflasyonun karşısında yarı yarıya eriyor para (ben faiz gelirine hiç dokunmuyorum, ara ara küçük paralar eklemeye devam ediyorum ki en azından biraz kuyrugunu dik tutsun para). Benim özel durumumdan dolayı sabit bir gelirim olması için bekliyorum yoksa bir kuruşumu tutmam.
Yani sepete böyüüük önem veriyorum. Ha başarılı olacak mıyım dımdızlak ortada mı kalacağım bilemiyorum. Bir iki yıl sonra, hala burada olursak, yazarım

Her gün yeni bir şey öğreniyorum onu uygulamaya koyuyorum anında. Ha bana göre Türkiye'deki ekonomistler, finansçılar bile doğru kararlar almakta çok zorlanıyor olabilirler çünkü Türkiye, global para akışının çok küçük bir parçası ve oralarda dönen oyunları bizimkilerin akıllarının pek almayacağını düşünüyorum, o yüzden kendi kayıplarımda kendimi suçlayacağımı sanmıyorum.
Bir tek bitcoin'e bulaşmıyorum. Paramın yanlış yatırım yüzünden erimesine katlanabilirim, ama bir dangalağın kalkıp da hesabını kapadık para mara yok artık sana diye emek hırsızlığı yapmasına dayanamam. Geçen gün bir sitede başlık vardı, bir kriptopara borsası, durduk yere adamın hesabını kapamış ve para yok demiş. Şimdi nereye gideceğini bilemiyor adam. Yok yani bildiğiniz para buhar. Borsaysa çalışmaya devam ediyor, Thodex gibi de değil, sadece adama "hesabını kapadık paran yok artık" demişler.
Yer İmleri