-
*hindistan merkez bankası faiz oranını değiştirmedi, %5,50 (beklenti %5,50, önceki %5,50)
-
*Emisyon hacmi 05 Ağustos 2025 itibarıyla 825 milyar 447 milyon 620 bin 575 TL
dört sene evvel 50 milyar civarı idi.
-
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İnfo Yatırım, THYAO-THY için hedef fiyatını 490 TL'den 495 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu
-
Lila Kağıt CEO'su Öğücü: Taahhüt ettiğimiz yatırımlar için 643,9 milyon TL harcama yaptık
06/08/2025 11:05:29
Dünyada 5 kıtada 81 ülkeye yaptığı ihracatı ve Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ile temizlik kağıdı sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Lila Kağıt’ın CEO’su Alp Öğücü; şirketin 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçları ve devam eden yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Lila Kağıt, 2025 yılı finansal sonuçlarına göre yılın ilk 6 aylık döneminde 930 Milyon TL ile net kâr pozisyonunu korumayı başarırken, brüt kârı 1 Milyar 957 Milyon TL’ye ulaştı. Net kâr marjı geçen yılın aynı dönemine göre 4,4 puan artış göstererek yüzde 14,5 seviyesine, brüt kâr marjı ise yüzde 30,5 seviyesine yükselirken, FAVÖK marjı da yüzde 19,6 olarak gerçekleşti.
30 Haziran 2025 tarihi itibarıyla Net Finansal Borçluluk / FAVÖK (son 12 aylık) oranı (-) 1,45 olarak kaydedildi. 3 Milyar 511 Milyon TL’lik net nakit pozisyonuna sahip olan şirketin, yıllar içinde özkaynakların oranının artan kârlılık ile birlikte istikrarlı olarak büyümeye devam etmesi ve özkaynakların toplam varlıklara oranının yüzde 78 olarak gerçekleşmesi, güçlü bir özkaynak yapısına sahip olduğunu gösterdi.
Şirket ayrıca, 2024 yılı kârından Temmuz ayında brüt 885 milyon TL kâr dağıtımı yaptı ve düzenli kâr dağıtımı yapısı ile 01/08/2025 – 31/10/2025 dönemi için “BIST Temettü 25 Endeksi†yedek paylar listesine dahil edildi. Şirket, kâr dağıtım politikasıyla uyumlu olarak gelecekte de kalıcı olarak temettü endekslerinde yer almayı hedefliyor.
“Taahhüt ettiğimiz yatırımlar için 643,9 milyon TL harcama yaptıkâ€
Sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda yatırımlara tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Öğücü, şunları ifade etti: “2024 yılındaki halka arz sonrası, izahnamemizde de açıklamış olduğumuz üzere kaynaklarımızı devam eden yatırımlarımız için kullanmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 2025 yılının ilk 6 ayında 253,5 Milyon TL’si Ergene üretim tesisine, 389,1 Milyon TL’si Erzurum üretim tesisi olmak üzere 643,9 Milyon TL’lik yatırım harcaması yapmış bulunuyoruz.â€
Erzurum tesisinde 2025 yılı ikinci yarıda üretim başlıyor
Toplam yatırım tutarının 3 Milyar TL’nin üzerinde olmasının öngörüldüğü ve 2025 yılının ikinci yarısında ilk fazı olan konverting üretim faaliyetinin devreye gireceği Erzurum üretim tesisine ilişkin bilgiler paylaşan Öğücü şöyle devam etti: “İlk etapta Tekirdağ Ergene’deki mevcut Lila Kağıt fabrikasından getireceğimiz bobin kağıtları burada işleyerek; tuvalet kağıdı, havlu kağıt, mendil, peçete gibi temizlik kağıdı ürünlerine dönüştüreceğiz. İkinci fazda ise, 2027 yılı itibarıyla beşinci kağıt üretimi hattının Erzurum’da faaliyete geçmesiyle yıllık brüt 70 bin ton kağıt üretimine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sayede mevcuttaki brüt 271 bin tonluk üretim kapasitemizi daha da artırarak 341 bin tonluk kapasiteye erişmiş olacağız.â€
Lila Kağıt, dünya çapında birçok temizlik kağıdı markasına hammadde sağlıyor
Ürettiği bobin kağıtlar ile, dünya çapında birçok temizlik kağıdı markasına hammadde sağlayan Lila Kağıt’ın 2025 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına göre yurtdışı satışların toplam satışlar içerisindeki oranı yüzde 68 seviyesinde gerçekleşti. Toplam yurtdışı satışların önemli bir bölümü bobin kağıt satışlarından oluşurken, bobin kağıt satışlarının yüzde 94’ü ihracat pazarlarına yapıldı.
Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına uyumlu sürdürülebilirlik raporunu erken açıkladı
Payları borsada 2024 yılında işlem görmeye başlayan Lila Kağıt, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına (TSRS) uyumlu zorunlu sürdürülebilirlik raporlamasına henüz tabi olmasa da sektöründe öncü olma vizyonuyla ilk yılında, ikinci çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte sürdürülebilirlik raporunu da yayınladı. Bu kapsamda Lila Kağıt, sürdürülebilirlik yaklaşımının tüm iş süreçlerine dahil edilmesi ve sürekli iyileştirme felsefesi ile sürdürülebilirlik performansını her geçen yıl ileriye taşımayı hedefliyor.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules