Sayfa 539/1002 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Degiskenlerin hisse senedi yogun fon gibi hareket etmesi irite edici. Degisken fon ozelligini yansitamiyorsun iyi ne guzel al paylari hisseye park et ralli yaptiginda getirisi olsun o zaman niye degiskensin ? Tcd - Tkf dun birebir ayni negatif getiri krza diger degiskenler hisseler geri giderken sanirsin bist 100 endeks fonu

Degiskenin hakkini veren fon neredeyse yok. Ciddi anlamda dusunduruyor fon yoneticilerinin ulkedeki vasatliga paralel gitmesi. Ellerinde binbir turlu imkan var islem genisligi sunulmus ama yok hisse senedine bagla yat yonetim ucretini al.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Değişken bir fon diyelim ki %15 hisse taşıyor. Borsa o gün düştü farzedelim. Ve bu fonun taşıdığı hisseler de düşmüş kabul edelim. Bu fonun ertesi günkü getirisi kesin eksi olur Diğer enstrümanların tüm getirisini götürür. Bu tür fonlar az da olsa hisse taşımazsa bu kez getirileri çok düşük olup ilgi görmedikleri için çoğu az da olsa hisse taşıyor. Bazıları ise çok fazla. Neticede sonuç normal

2.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    @myfinans verilere nasil ulasilabilecegi ile ilgili siteleri vermis ben nacizane bildiklerimi yazayim platformlar ile ilgili

Oncelik ile bu islemi araci kurum olarak yurtdisi islem platformu bulunan bankalardan yapabilirsin mesela is yatirim mesela ak yatirim ancak bunlarin yurtdisi islem komisyonlari fahis denecek kadar yuksektir bu sebep ile kucuk yatirimci icin uygun oldugunu dusunmuyor ki ben yurtdisi islem yapacak olsam bunlardan yapmam

Bu islemler icin su an en uygun alternatifler midas ve ibkr ( interactive brokers ) tabi bunlarda hesap acma vs islerini arastirip acarsin cok zor degil.

https://pintidegiltutumluyum.com/202...hesap-acilisi/

Ancak yurtdisi islemlerde al sat sonrasi isin vergilendirme kisimlari asiri komplikedir kaynaginda ve parayi iceri cektiginde ayri ayri vergilendirme kapsaminda ayrica belli bir oran sonrasi gelir vergisi vs beyan islemleri olabiliyor. Vergi mevzuatlari konusunda bilgim yok hakim olan var ise detayli bilgi verebilir

Benim yabanci etf leri uzun vadede satmamak uzerine toplama ve uzun vadede vergi barisi sonrasi satip iceri getirme planim var ama buna ayiracak kaynagim olmadigi icin su an rafta bir plan benim icin. Onumuzdeki surecte de doviz bazinda tasarruf etme ve bunu yatirima yonlendirme ihtimalim de cok zayif. Basarabilen icin gayet guzel bir yatirim yabanci etf ler tabi ne aldigini biliyorsan arastirdiysan.

*Uzun vadede hepimiz ölecegiz bunu da unutmayalim [emoji4]

hocam erişim konusu tahmin ettiğim gibi zahmetli iş..tamam öğrenirim ingilizcem de iyi ama böyle bir zahmete girmem için dün akşamki ilk mesajımda sorduğum her yıl katlayarak giden zarar yılı olmayan öyle bir yabancı fon veya fon grubu varmı en başta onu bileyim yeterli motivasyon olur benim için. alıp satıyorsanız direk fon ismi verseniz sakıncası yoksa? myfinance'in adresini verdiği investing sayfasındaki fonlar bizimkilerden bile kötü görünüyor uzun vadeli grafiklerde. adamların başta gelen en iyi fon performanslarını bu forumda hep beraber incelersek bizdeki tcd'yi ipb'yi de daha adil yargılamış oluruz diye düşünüyorum ayrıca.

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Değişken bir fon diyelim ki %15 hisse taşıyor. Borsa o gün düştü farzedelim. Ve bu fonun taşıdığı hisseler de düşmüş kabul edelim. Bu fonun ertesi günkü getirisi kesin eksi olur Diğer enstrümanların tüm getirisini götürür. Bu tür fonlar az da olsa hisse taşımazsa bu kez getirileri çok düşük olup ilgi görmedikleri için çoğu az da olsa hisse taşıyor. Bazıları ise çok fazla. Neticede sonuç normal
    Bu varsayima gore ilgi olmayacagi icin zaman fon cesitliligine gerek yok sadece hisse agirlik fonlar olsun ama cok fazla cesitli fon var piyasada. Ben hisse tasimalarina karsi degilim ancak hisse senedi yogun fon gibi yonetilmelerine karsiyim.

Degisken fon degisken olacak hisse ralli yaparken bir yerinden ralliyi yakalayacak karini alip baska aracta pozisyonlar arayacak, aktif yonetilecek ben gunluk bakalim demiyorim asla fonlarda boyle bir beklentim yok ama yilin yarisinda negatifte kalmak degisken fon icin yuz karasi bir durum

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam erişim konusu tahmin ettiğim gibi zahmetli iş..tamam öğrenirim ingilizcem de iyi ama böyle bir zahmete girmem için dün akşamki ilk mesajımda sorduğum her yıl katlayarak giden zarar yılı olmayan öyle bir yabancı fon veya fon grubu varmı en başta onu bileyim yeterli motivasyon olur benim için. alıp satıyorsanız direk fon ismi verseniz sakıncası yoksa? myfinance'in adresini verdiği investing sayfasındaki fonlar bizimkilerden bile kötü görünüyor uzun vadeli grafiklerde.
    Risk algina gore yurtdisi etf ler deniz derya kendin arastiracaksin, en dogru karari kendi vereceksin.

Her yil katlayarak bilemedim cok yuksek beklenti ile yola cikma cunku oyle bir 10 sene gectiki nefessiz yukseldi yurtdisi endeksler onumuzeki 10 yil boyle olmayabilir dunya degisiyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Risk algina gore yurtdisi etf ler deniz derya kendin arastiracaksin, en dogru karari kendi vereceksin.

Her yil katlayarak bilemedim cok yuksek beklenti ile yola cikma cunku oyle bir 10 sene gectiki nefessiz yukseldi yurtdisi endeksler onumuzeki 10 yil boyle olmayabilir dunya degisiyor.

ya hocam şuraya bi fon linki vermek bak tcd, bak ipb, bak gbc eloğlu nasıl fon yönetiyor gör demek burda herkesin yararına olmaz mıydı? yabancı fon ismi verdin diye spk ceza verecek değil. sen ol, myfinance olsun ben güzel kazanıyorum başka türkler de gelirse kazancım azalır gibi bir mantaliteye sahip değildir herhalde: ) gerçekten anlamadım. neyse yine de sağolun. hiç renk vermeyen onca üyeden iyidir yine.

6. IPB hisse tarafi dun 1.80 artisda idi. Turev tutmamis yine herhalde -0.16 gelmis Bi gun bu turev tutacak eskisi gibi +4 - +5 gorecegiz diye hala bekliyorum bu fonda

Tabi hisse dagilimida degismis olabilir. Bilemiyorum altan bilemiyorum.

https://youtu.be/blxezhKJyfc

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şuraya girin.
    https://tr.investing.com/etfs/major-etfs
    Performans bölümünü tıklayın.
    Örneğin 1 yıllık getiri bölümünü artan yada azalan şeklinde tıklayın
    Dökümleri geliyor.
    Sonra tek tek bakmak lazım.

Mesela şu
    https://tr.investing.com/etfs/spdr-s...plor---product

Yıllıkta da iyi.Tabi doğal gazın son dönemde fırlamasıda baya etkilemiş ETF'i.

Zor iş.
    Ama

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam erişim konusu tahmin ettiğim gibi zahmetli iş..tamam öğrenirim ingilizcem de iyi ama böyle bir zahmete girmem için dün akşamki ilk mesajımda sorduğum her yıl katlayarak giden zarar yılı olmayan öyle bir yabancı fon veya fon grubu varmı en başta onu bileyim yeterli motivasyon olur benim için. alıp satıyorsanız direk fon ismi verseniz sakıncası yoksa? myfinance'in adresini verdiği investing sayfasındaki fonlar bizimkilerden bile kötü görünüyor uzun vadeli grafiklerde. adamların başta gelen en iyi fon performanslarını bu forumda hep beraber incelersek bizdeki tcd'yi ipb'yi de daha adil yargılamış oluruz diye düşünüyorum ayrıca.
    Cokta oyle aman aman diyebilecegimiz bir getirileri yok gibi gozukuyor. Cok detayli bakmadim ama hepsi brent , gas gibi emtialardan iyi getiri elde etmisler.

Bizim fonlarada cok suc bulmamak lazim gibi bu durumda. Investing de siralamaya girmeyen gizli sakli yurtdisi fonlar varsa onlara bakmak lazim ama onlarida biz alamayiz saniyorum. Yurtdisi fon aliminda vergilendirme insanin gozunu korkutuyor acikcasi.

Cifte vergilendirme durumlari filan soz konusu galiba. Ab , ingiltere , abd vergilendirme durumlari farkli oluyor diye okumustum. Tam hatirlayamiyorum simdi.

8. Faizin 18'e düşmesi para piyasası fonları bugünden itibaren düşürecek mi? PPZ ne yapacak yarın mesela?

Sayfa 539/1002 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •