@myfinans verilere nasil ulasilabilecegi ile ilgili siteleri vermis ben nacizane bildiklerimi yazayim platformlar ile ilgili
Oncelik ile bu islemi araci kurum olarak yurtdisi islem platformu bulunan bankalardan yapabilirsin mesela is yatirim mesela ak yatirim ancak bunlarin yurtdisi islem komisyonlari fahis denecek kadar yuksektir bu sebep ile kucuk yatirimci icin uygun oldugunu dusunmuyor ki ben yurtdisi islem yapacak olsam bunlardan yapmam
Bu islemler icin su an en uygun alternatifler midas ve ibkr ( interactive brokers ) tabi bunlarda hesap acma vs islerini arastirip acarsin cok zor degil.
https://pintidegiltutumluyum.com/202...hesap-acilisi/
Ancak yurtdisi islemlerde al sat sonrasi isin vergilendirme kisimlari asiri komplikedir kaynaginda ve parayi iceri cektiginde ayri ayri vergilendirme kapsaminda ayrica belli bir oran sonrasi gelir vergisi vs beyan islemleri olabiliyor. Vergi mevzuatlari konusunda bilgim yok hakim olan var ise detayli bilgi verebilir
Benim yabanci etf leri uzun vadede satmamak uzerine toplama ve uzun vadede vergi barisi sonrasi satip iceri getirme planim var ama buna ayiracak kaynagim olmadigi icin su an rafta bir plan benim icin. Onumuzdeki surecte de doviz bazinda tasarruf etme ve bunu yatirima yonlendirme ihtimalim de cok zayif. Basarabilen icin gayet guzel bir yatirim yabanci etf ler tabi ne aldigini biliyorsan arastirdiysan.
*Uzun vadede hepimiz ölecegiz bunu da unutmayalim [emoji4]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri