Sayfa 538/1002 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588638 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,297 - 4,304 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    teşekkürler ama inanın bu listelerde nereye bakacağımı bile bilmiyorum konuya o kadar yabancıyım: ( alıp satıyorsanız mesela nasd** ağırlıklı beğendiğiniz bir fon varmı? ya da gerçekten 10 sene üst üste ikiye katlayan öyle fonlar hala varmı? bizim tcd ayarında ama endeks çöktümü çökmeyen. bir başlangıç noktasına ihtiyacım var sonrasını kendim getiririm.
    Şuraya girin.
    https://tr.investing.com/etfs/major-etfs
    Performans bölümünü tıklayın.
    Örneğin 1 yıllık getiri bölümünü artan yada azalan şeklinde tıklayın
    Dökümleri geliyor.
    Sonra tek tek bakmak lazım.

Mesela şu
    https://tr.investing.com/etfs/spdr-s...plor---product

Yıllıkta da iyi.Tabi doğal gazın son dönemde fırlamasıda baya etkilemiş ETF'i.

Zor iş.
    Ama

2. Fed: Varlık alımlarında azaltım yakın zamanda gerekli olabilir

3. IPB harikalar yaratmaya devam ediyor. Borsanın %2 priminde bile eksi yazmayı başarıyor. Fon yöneticisini tebrik etmek lazım.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şuraya girin.
    https://tr.investing.com/etfs/major-etfs
    Performans bölümünü tıklayın.
    Örneğin 1 yıllık getiri bölümünü artan yada azalan şeklinde tıklayın
    Dökümleri geliyor.
    Sonra tek tek bakmak lazım.

Mesela şu
    https://tr.investing.com/etfs/spdr-s...plor---product

Yıllıkta da iyi.Tabi doğal gazın son dönemde fırlamasıda baya etkilemiş ETF'i.

Zor iş.
    Ama
    hocam teşekkür ederim. ama tek kişinin cevap yazmasına üzüldüm. şahsen soru soran olsa bildiğim herşeyi yarım sayfa yazıyorum üşenmeden. bir bilgiyi paylaşmayı bildiğiniz sürece o bilgiden bereket görürsünüz dostlar..

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam teşekkür ederim. ama tek kişinin cevap yazmasına üzüldüm. şahsen soru soran olsa bildiğim herşeyi yarım sayfa yazıyorum üşenmeden. bir bilgiyi paylaşmayı bildiğiniz sürece o bilgiden bereket görürsünüz dostlar..
    @friendly_1980 millet mesaji gormemistir daha sabah [emoji4] gece gordum mesaji ama uykum gelmisti cevap yazamadim birazdan bir seyler karalarim bildigim kadari ile

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu etf denilen amerikan yatırım fonlarını tıpkı tefastaki gibi günlük aylık yıllık getirilerini inceleyebileceğimiz bir yerli/yabancı web sitesi varmı? daha önce bunlardan alıp satmış olan varmı? türkiyede hangi banka satıyor, vergisi komisyonu, zorlukları kolaylıkları nedir bilen? peter lynch 1990'da yazdığı kitaplarında amerikan fonları içinde 15 yıl boyunca her sene %100 kar etmeyi başaran 4 fonun listesini vermişti hala öyle bir mucizevi kazanç varmıdır? satın alsak da bizim köylü fon yöneticilerinden kurtulsak: )
    @myfinans verilere nasil ulasilabilecegi ile ilgili siteleri vermis ben nacizane bildiklerimi yazayim platformlar ile ilgili

Oncelik ile bu islemi araci kurum olarak yurtdisi islem platformu bulunan bankalardan yapabilirsin mesela is yatirim mesela ak yatirim ancak bunlarin yurtdisi islem komisyonlari fahis denecek kadar yuksektir bu sebep ile kucuk yatirimci icin uygun oldugunu dusunmuyor ki ben yurtdisi islem yapacak olsam bunlardan yapmam

Bu islemler icin su an en uygun alternatifler midas ve ibkr ( interactive brokers ) tabi bunlarda hesap acma vs islerini arastirip acarsin cok zor degil.

https://pintidegiltutumluyum.com/202...hesap-acilisi/

Ancak yurtdisi islemlerde al sat sonrasi isin vergilendirme kisimlari asiri komplikedir kaynaginda ve parayi iceri cektiginde ayri ayri vergilendirme kapsaminda ayrica belli bir oran sonrasi gelir vergisi vs beyan islemleri olabiliyor. Vergi mevzuatlari konusunda bilgim yok hakim olan var ise detayli bilgi verebilir

Benim yabanci etf leri uzun vadede satmamak uzerine toplama ve uzun vadede vergi barisi sonrasi satip iceri getirme planim var ama buna ayiracak kaynagim olmadigi icin su an rafta bir plan benim icin. Onumuzdeki surecte de doviz bazinda tasarruf etme ve bunu yatirima yonlendirme ihtimalim de cok zayif. Basarabilen icin gayet guzel bir yatirim yabanci etf ler tabi ne aldigini biliyorsan arastirdiysan.

*Uzun vadede hepimiz ölecegiz bunu da unutmayalim [emoji4]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    daha önce tacirler genel müdürü ile bu konuyu görüşmüştüm. tcd nin aşırı hisse pozisyonu taşıdığını söylemiştim. O da potansiyel gördükleri için taşıdıklarını tersi durumda da minimize edeceklerini söylemişti. Ama aynı şekilde devam etti maalesef.
    Fon büyüklüğüne bakarsak hisseleri nasıl minimize edecekler o kafamı karıştırdı. Zor iş. Hisse azaltmaya başlasalar tahtalar taban olur herhalde. Fon yönetimleri fon düşşse se çıksa da yönetim paylarını alıyor. Uzun zamandır eksi yazdığı halde yatırımcının ısrarla ve ümit ile bir fonda durmaya devam etmesi normal midir? Böyle olunca yönetimler çok rahatlıyor. Yatırımcı belli bir noktadan sonra yatırım stratejisini gözden geçirmeli ve ona göre hareket etmeli. Asıl sorun benc bu.Bol kazançlar

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Fon büyüklüğüne bakarsak hisseleri nasıl minimize edecekler o kafamı karıştırdı. Zor iş. Hisse azaltmaya başlasalar tahtalar taban olur herhalde. Fon yönetimleri fon düşşse se çıksa da yönetim paylarını alıyor. Uzun zamandır eksi yazdığı halde yatırımcının ısrarla ve ümit ile bir fonda durmaya devam etmesi normal midir? Böyle olunca yönetimler çok rahatlıyor. Yatırımcı belli bir noktadan sonra yatırım stratejisini gözden geçirmeli ve ona göre hareket etmeli. Asıl sorun benc bu.Bol kazançlar
    fon yönetimi risk sınıfını 7 olarak belirlemiş. O risk alanında da en riskli enstrumanlara yatırım yapıyorlar. Kendilerini bu şekilde savunurlar. Bu arada tcd nin karşılaştırma ölçütü BIST KYD 1 AYLIK MEVDUAT ENDEKSİ*1.1
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 538/1002 İlkİlk ... 38438488528536537538539540548588638 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •