Sayfa 536/1002 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,281 - 4,288 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Kurun ciddi pozitif ayristigi gunde getiriye yansitamamasi uzucu. Bu derece yuksek hisse bagaji ile ilerleyen gunlerde kurun goreceli stabil kalacagi gunlerde global satis atagi ile ileride ciddi negatif getiriler sunabilecegi riskini barindiriyor. Agirlik azaltilip eurobond fonlari dusunulebilir mi ?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Sanirim Kub yatiriminiz var bu perspektifte onumuzdeki sureci nasil goruyorsunuz fon ozelinde malum yuksek derece hisse tasiyor

Kub icin daha fazla eksi beklerdim. Bu yuzden yatirim yapmaya devam edecegim. Diger eurobond fonlari da kur getirisini birebir yansitabilmis degil bugun icin. Ilerleyen gunlerde belki hisse pozisyonlarini azaltirlar. Takip etmeye devam

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ipb ile tcd gene yatırımcısına bi çakmış tur attırmış hep mesaide solutire oynamaktan bunlar. patron desen odasında misafirleriyle çay içip kahkaha atmakla meşgul. nasıl olsa kendi komisyon karları garanti niye uğraşsın, niye kaybettiniz diye hesap soran yokki. abd'deki gibi güçlü işini düzgün yapan rakip yok, tarafsız bir resmi denetim mekanizması da yok. dün borsanın düşeceği kabak gibi ortada değilmiydi yani şorttan biraz bari azalt zararı.
    Tcd yi cok fazla takip etmiyorum ama dususu birebir yansitmis saniyorum. Ipb nin hisse tarafi ise dun aksam 1.80 civari eksi idi. Eksi 0.70 gelmesini tureve borcluyuz diye dusunuyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Kub icin daha fazla eksi beklerdim. Bu yuzden yatirim yapmaya devam edecegim. Diger eurobond fonlari da kur getirisini birebir yansitabilmis degil bugun icin. Ilerleyen gunlerde belki hisse pozisyonlarini azaltirlar. Takip etmeye devam

Tcd yi cok fazla takip etmiyorum ama dususu birebir yansitmis saniyorum. Ipb nin hisse tarafi ise dun aksam 1.80 civari eksi idi. Eksi 0.70 gelmesini tureve borcluyuz diye dusunuyorum.
    Degiskenlerin hisse senedi yogun fon gibi hareket etmesi irite edici. Degisken fon ozelligini yansitamiyorsun iyi ne guzel al paylari hisseye park et ralli yaptiginda getirisi olsun o zaman niye degiskensin ? Tcd - Tkf dun birebir ayni negatif getiri krza diger degiskenler hisseler geri giderken sanirsin bist 100 endeks fonu

Degiskenin hakkini veren fon neredeyse yok. Ciddi anlamda dusunduruyor fon yoneticilerinin ulkedeki vasatliga paralel gitmesi. Ellerinde binbir turlu imkan var islem genisligi sunulmus ama yok hisse senedine bagla yat yonetim ucretini al.

3.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Degiskenlerin hisse senedi yogun fon gibi hareket etmesi irite edici. Degisken fon ozelligini yansitamiyorsun iyi ne guzel al paylari hisseye park et ralli yaptiginda getirisi olsun o zaman niye degiskensin ? Tcd - Tkf dun birebir ayni negatif getiri krza diger degiskenler hisseler geri giderken sanirsin bist 100 endeks fonu

Degiskenin hakkini veren fon neredeyse yok. Ciddi anlamda dusunduruyor fon yoneticilerinin ulkedeki vasatliga paralel gitmesi. Ellerinde binbir turlu imkan var islem genisligi sunulmus ama yok hisse senedine bagla yat yonetim ucretini al.

Yaklaşık bir yıldır değişken fon alıp satmıslığım var. Bu fonların borsa performansından cok etkilendigini kesin olarak ögrenmis oldum. Endeksin yukselmesini beklediginiz donemlerde ya da uzun vade icin bence, degisken yerine hisse senedi yogun fon tercih etmek daha dogru. Ben bıraktım degisken fonu. Belki KUB gibi bazı degiskenler haric olabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku

daha önce tacirler genel müdürü ile bu konuyu görüşmüştüm. tcd nin aşırı hisse pozisyonu taşıdığını söylemiştim. O da potansiyel gördükleri için taşıdıklarını tersi durumda da minimize edeceklerini söylemişti. Ama aynı şekilde devam etti maalesef.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    daha önce tacirler genel müdürü ile bu konuyu görüşmüştüm. tcd nin aşırı hisse pozisyonu taşıdığını söylemiştim. O da potansiyel gördükleri için taşıdıklarını tersi durumda da minimize edeceklerini söylemişti. Ama aynı şekilde devam etti maalesef.
    Biz gozumuzde olaylari cok komplike ve kisileri yetkin oldugu konusunda buyutuyoruz ancak gercek sanirim boyle degil. Tabiki piyasaya hakimiyetleri veri analizleri piyasa bilgileri bizlerin kat kat uzerindedir. Fon yoneticileri ile bizleri kiyaslamak hadisizliginde bulunmayacagim, elma ile armut karsilastirmasi olur. Ancak olayin gerceginde malesef bu profesyonelligi goremiyoruz.

Oturup ekran basinda hisse kovalayacak detay veri inceleyip analizini yapacak vaktimiz olmadigi icin elimizde olan fonlar bunlar ve bunlar ile devam edecegiz.

Fonlar arasi secici olmayi ya kendimiz ogrenecegiz ya da bizlere tatminkar getiri sunamayip yonetim ucreti adi altinda sirtimizdan gecinmeye devam edecekler.

Dip Not : Gercek enflasyonu yenebilseler helali hos olsun yonetim ucretleri. %19 sabit mevduat getirisi de dusuk bir cipa diyemem ama sen bunu ne yapip edip gececeksinki insanlarda yatirim istahi olsun.

6.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku

Değişmeyen Değişken Fonlar diyorum ben bunlara ve size katılıyorum.

7. Değişken fon konusunda ben de bir kaç şey yazmak istiyorum. Bu alanda en iyi fonu Hsa olarak görüyorum. Aktif olarak hisse oranlarını artırıp azaltiyorlar ve bu sıkıntılı dönemde bile üç aylık getirisi mevduatın iki katına yakın. Yarın borsa ralliye başlarsa da hisse yoğun fonlardan getiri olarak fazla eksiği yok. Daha az risk almak isteyenler ise Eib ve Eic tercih edilebilirler, mevduatı geçmeyi başarabiliyorlar. Rpd fon da yeni olmasina rağmen çok iyi gidiyor...

8.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Değişken fon konusunda ben de bir kaç şey yazmak istiyorum. Bu alanda en iyi fonu Hsa olarak görüyorum. Aktif olarak hisse oranlarını artırıp azaltiyorlar ve bu sıkıntılı dönemde bile üç aylık getirisi mevduatın iki katına yakın. Yarın borsa ralliye başlarsa da hisse yoğun fonlardan getiri olarak fazla eksiği yok. Daha az risk almak isteyenler ise Eib ve Eic tercih edilebilirler, mevduatı geçmeyi başarabiliyorlar. Rpd fon da yeni olmasina rağmen çok iyi gidiyor...
    örnek verdiğin fonların üçü de nzh veya osd gibi neredeyse risksiz borçlanma araçlarının gerisinde kalmış bu ay. faiz kadar anca getirmiş birşeyde neden risk alsın ki insanlar? saydıkların içinde daha doğrusu tüm değişken fonlar içinde mantıklı olabilecek tek seçenek rpd. toplamaya başladım bakalım bugün %10 aldım. kazançlı çıktığı her ay %10 alım yapıcam varsa hayrı 1 seneye görürüz. tefas aylık getirisi ppz gerisine düştüğü gün stop, bi daha da yüzümü göremez. değişkenlerden o kadar çok dayak yedimki artık evlenmeden olmaz modundayım: )

Sayfa 536/1002 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •