Sayfa 539/541 İlkİlk ... 39439489529537538539540541 SonSon
Arama sonucu : 4323 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

https://www.msn.com/tr-tr/haber/duny...917215fc&ei=26

Kapasitemiz çok küçük fakat, gübrede bir pazar çıkar mı bize?
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

2. Çankırıdaki fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 12 bin ton diye biliyorum o yüzden bize pek faydası olacağını düşünmüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,369
    Bu kademelerin hali nedir ? Koskocaman holding . Bir numara dönüyor ama çözemedim .

Dip NoT : Bankacılık Hisseleri OUT Sanayi Hisseleri IN gibi duruyor tahtalar Hımmm !. .
    Son düzenleme : Baygeorge; 18-07-2025 saat: 10:58.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

4. Selam,

850 dönümlük sera işe ilgili aşağıdaki bilgiyi buldum.
    Yerini merak edenler için yer mevcut..

Önemli husus ise Mart 2025 itibari ile inşaatın henüz başlamamış olması ve herşeyin proje aşamasında olduğu söylenebilir. Yönetici özeti durumu anlatıyor. Umarım süreç hızlanır. Planları bu yıl başlayıp 2026 da tamamlamak ama yatırımlarda yavaşlama var ise bu süreç uzar gibi..

https://www.tskb.com.tr/uploads/file/nata-tarim-pkp.pdf

Saygılar..

5. Ata yatırım notları ile yukardaki çalışma birleşince;
    “- Tarim tarafinda Turkiye yatirimlari yavasladi, bu sene planlananin %30u kadar yapilacak. Sebebi izinlerin yavas olmasi ve faizin yuksek olmasi nedeniyle yatirim getirisinin dusmesi.â€

Izinleri alamıyor olabilirler mi? Sorusunu sormak istiyorum. Sadece bu serayı tamamlamaları bile 2027-2028’e sarkacak gibi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,054
    "Şubat 2024’te Proje Alsera adı altında başlamış, Aralık 2025’te Nata
    Tarım adına revize edilmiştir" aralık 2024 olması gerekiyordu...

"Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda San.
    Ve Tic. A.Ş. adına Proje Tanıtım Dosyası hazırlamış, 04.07.2024 tarihinde 'Çevresel Etki
    Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı alınmıştır"
    "
    "Mevcut durumda arazi edinim süreci tamamlanmış, toplam 2.390.259,96 m2 alan 20 kişiden
    satın alınmıştır. Tüm arazi edinimi gönüllü satın alma yöntemiyle yapılmıştır ve toplamda
    67 parselde satın alma gerçekleştirilmiştir. Araziler mal sahiplerinden satın alınmış olup,
    arazilerde önceden kalma kiracı ya da kullanıcı bulunmamaktadır. Proje sahibi bundan
    sonra arazi edinimi ihtiyacı doğarsa bu araziler için de gönüllü satın alma yaklaşımını
    benimseyecektir."

"Mevcut durumda inşaat çalışmaları başlamamıştır. Proje planlama ve tasarım
    aşamasındadır. Sondaj çalışmalarının ve sera inşaat çalışmalarının 2025 yılı içeresinde
    başlaması, 2026 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.
    Henüz kesin bir inşaat planı geliştirilmemiş olup, ilk kuyu sondajında 21 işçinin çalışması
    öngörülmektedir. İlk sondaj sonrası kuyu verileri değerlendirilecek ve diğer kuyularda
    çalışma buradan alınacak verilere göre başlayacaktır. İlk kuyudan sonra aynı anda 5
    kuyuda sondaj yapılması ve 105 kişinin çalışması hedeflenmektedir. S"

"Mevcut durumda arazi edinim süreci tamamlanmış olup Proje alanının mülkiyeti Beybur
    Tarım ve Hayvancılık A.Ş â€˜ye aittir. Proje Sahibi ile Beybur Tarım ve Hayvancılık A.Ş satın
    alma sonrasında Nata Tarım çatısı altında birleştirilecektir. "

"Mevcut durumda inşaat çalışmaları başlamamıştır. Proje planlama ve tasarım
    aşamasındadır. Sondaj çalışmalarının ve sera inşaat çalışmalarının 2025 yılı içeresinde
    başlaması, 2026 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Projenin inşaat
    döneminde geçici istihdam yaratması beklenmektedir. "

"Gerçekleştirilecek proje hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla 08.01.2025 tarihinde
    saat 11.00-12.30 arasında Köyiçi Düğün Salonu’nda paydaş katılım toplantısı
    gerçekleştirilmiştir"

Mart 2025 tarihinde fizibilite raporu olarak hazırlanmış... TSKB ile anlaşma 22 Mayıs 2025 te imzalanmış dolayısı ile

"Proje'nin gerçekleştirilmesi için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan (TSKB) 850
    dönümlük sera yerleşkesi, yerleşkenin enerji ihtiyacını karşılayacak kuyular, reenjeksiyon
    kuyuları, soğuk su kuyuları, ısı merkezi inşaatı, enerji nakil hattı, paketleme alanları, idari
    bina inşaatı ve Alarko Tarım Akademi inşaatı ve bu alanlara ait diğer proje bileşenleri için
    potansiyel finansman talebinde bulunmaktadır." ifadesi yerine getirilmiş...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,054
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Ata yatırım notları ile yukardaki çalışma birleşince;
    “- Tarim tarafinda Turkiye yatirimlari yavasladi, bu sene planlananin %30u kadar yapilacak. Sebebi izinlerin yavas olmasi ve faizin yuksek olmasi nedeniyle yatirim getirisinin dusmesi.â€

Izinleri alamıyor olabilirler mi? Sorusunu sormak istiyorum. Sadece bu serayı tamamlamaları bile 2027-2028’e sarkacak gibi.
    sn ekserji
    paylaşımınız için teşekkürler... Eskiden ALARKO sayfasında bir sürü bilgi yer almaktaydı. son zamanlarda yatırımcı ilişkileri bölümünde sadece 2025 yılının sunumlarını yayınlıyorlar. dolayısı ile eski hedeflerini sorgulama şansımız kalmıyor...

kendi adıma bazı yavaşlamaları bu piyasada normal hatta gerekli görmekteyim...nihayetinde bu projeler ( yani sera projeleri) birbirinden bağımsız projeler. Eskişehir özelinde ise alınan bir kredi var ve proje kredisi. bu proje ile ilgili hem Dünya bankası, hem TSKB, hem de Tarım Bakanlığı mutabakat ile gitmek durumundalar. ama rapordan çıkan sonuçlardan en önemlisi sondaj çalışmaları...

neyse yatırım ve iş alanında artık yoğurdu üfleyerek yeme dönemi. çalakalem enerji yatırımlarının moda enerji şirketlerini ne hale getirdiğini görüyoruz ve göreceğiz...

8. Tovbekar abi bence yavaşlama isteyerek yapılmıyor. Sanki izinler istenen hızda alınamıyor ve bu nedenle de bazı yatırımlar atıl duruma düşüyor gibi. Bu nedenle yavaş ilerlendiğini düşünüyorum.
    Patronun siyasi toplantıya katılma nedeni bu bile olabilir. Düşününki birçok ekipman alınıyor yatırım yapılıyor ama izin yok.

Kazakistan’daki yatırım izinler alınabildiği için olması gerektiği şekilde ilerliyor. Eğer para kaynaklı olsaydı Orada da yavaşlama olurdu.

Tabi düşüncem sadece bir olasılık.

Saygılar.

Sayfa 539/541 İlkİlk ... 39439489529537538539540541 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •