Sayfa 54/1002 İlkİlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 425 - 432 arası.

Konu: Viop XXXVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    emekliye %40 civarı deniyor...özellikle bağ-kur emeklilerinin maaşı yeni asgari ücretin %50 sinin altında olanlar varmış...

2. arkadaşlar selam.. geçen hafta analistler pompalıyordu.. dolar yukarı bosa yukarı... cuma ve bgün dolar total %12 gitti. ee borsa -15... ben malı yukrı götürmek için milletin elinden hisse hırsızlığı yaptıklarına inanıyorum.

yalnız ecevite yazar kasa atan esnaflar nerde acaba....

Alıntı Originally Posted by mazlum_trader Yazıyı Oku
    arkadaşlar selam.. geçen hafta analistler pompalıyordu.. dolar yukarı bosa yukarı... cuma ve bgün dolar total %12 gitti. ee borsa -15... ben malı yukrı götürmek için milletin elinden hisse hırsızlığı yaptıklarına inanıyorum.

yalnız ecevite yazar kasa atan esnaflar nerde acaba....
    O abi en son bir belediye de temizlik işçisi olarak çalışıyordu yazar kasa atan. Geçen seneydi sanırım televizyonda röportajı vardı

4. bizim gibi hiperenflasyon yaşayan ülkelerde borsa yerel para cinsinden hep artar; cuma günkü hareket rallide bir çentik olarak kalır uzun vadede ... ama dolar artışının da gerisinde kalacak elbette endex...

hep yazdık bunu aylardır... bundan sonrası da böyle gider...
    taa ki faiz artana kadar...

dolar bazında da endex 100 tahminimce 1.5 centte tavan yaptı; faiz artmadıkça artık bunun üstünü göreceğini hiç sanmıyorum...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

hacimsiz git gel yapıyor. pala dahil kimsede tl kalmamış. çok acayip durumlar.

gidip para kazanıp gelelim bari
    audentes Fortuna iuvat

6. Çoğu aracı kurum bahsettiğim arbitraj işleminden dolayı açtıkları short pozisyonları vade sonuna kadar kapatmayacak. Kapatırlarsa vergi çıkıyor, fiziksel teslime giderse vergi yok. Bu nedenle vade sonunda paylarda açık pozisyonların ciddi bir kısımı fiziksel teslimata gitmeye zorlanacak veya şimdiki gibi spota göre kötü fiyatlardan kapatmak söz konusu olabilir. Bu nedenle çok açılmadan fiziksel teslimat ile alabileceğiniz ve en azından Ocak ilk hafta tutabileceğiniz kadar pozisyon açmakta fayda var. Ocak ilk haftadan itibaren fiyatlamalar hem spotta hem vadelide normale dönecek diye düşünüyorum.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Çoğu aracı kurum bahsettiğim arbitraj işleminden dolayı açtıkları short pozisyonları vade sonuna kadar kapatmayacak. Kapatırlarsa vergi çıkıyor, fiziksel teslime giderse vergi yok. Bu nedenle vade sonunda paylarda açık pozisyonların ciddi bir kısımı fiziksel teslimata gitmeye zorlanacak veya şimdiki gibi spota göre kötü fiyatlardan kapatmak söz konusu olabilir. Bu nedenle çok açılmadan fiziksel teslimat ile alabileceğiniz ve en azından Ocak ilk hafta tutabileceğiniz kadar pozisyon açmakta fayda var. Ocak ilk haftadan itibaren fiyatlamalar hem spotta hem vadelide normale dönecek diye düşünüyorum.
    Spot piyasadan mal almak için yarışacaklar desenize vade sonuna kadar

8. an itibariyle pay vadelilerin çoğu aralık vadede teorik fiyattan işlem görüyor...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 54/1002 İlkİlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •