-
"Kendilerini aydin diye adlandirirlar ya, hizmetci kadini 'sen' diye cagirir, koylulere hayvana davranir gibi davranirlar. Dogru durust ogrenim gormezler, ciddi hicbir sey okumazlar, hemen hemen hicbir sey yapmazlar, bilimin sadece sozunu ederler,sanattan pek az anlarlar. Hepsi ciddidir, hepsinin yuzunden dusen bir parcadir, ciddiyet konusunda hicbiri burnundan kil aldirmaz, durmaksizin felsefe yaparlar." Anton Cehov, Visne Bahcesi

"They call themselves 'Intelligentsia' they say 'thou' and 'thee' to the servants, they treat the peasants like animals, learn nothing, read nothing serious, do absolutely nothing, only talk about science, and understand little or nothing about art. They are all serious; they all have solemn faces; they only discuss important subjects. They're all serious, significant, they talk philosophy."
-
“ ‘Gozlerini kapat!’ diyor Bashemsire.
Ama ben caresizlige gomulmusum ve gozlerimi acik tutup gizli isareti gozluyorum; bashemsire, diger dort hemsire ve Pavlova omuzlarima ve dizlerime bastirirken karanliga acilan, yerdeki bir kapaktan iceri dustugumu hissediyorum. Duserken gozlerimin iceri dogru dondugunu ve benim yardimim olmadan kanitladiklari farkli birer gercekle yuzlesip birbirlerini sasirttiklarini hayal ediyorum.”

“ ‘Close your eyes!’ Matron says.
But I keep them open, observing the secretive signal and engulfed with helplessness while the matron and four nurses and Pavlova press upon my shoulders and my knees and I feel myself dropping as if a trap door had opened into darkness. I imagine as I fall my eyes turning inward toface and confound each other with a separate truth whichthey prove without my help .”
-
“Milano'nun Corso Garibaldi semtinin bir bolumunde cok eski evler vardir. Bunlar yikik duvarlari, sarkik balkonlari, egri catilari ve carpik bacalariyla birbirine yaslanirlar. / Esisteva in corso Garibaldi, a Milano, un gruppo di vecchissime case addossate le une alle altre in un groviglio di muri, di balconi, di tetti, di comignoli.” Dino Buzzati, Bir Ask

Foto: Corriere Milano
-
“…tasrada pencere mesire ve tiyatro yerini tutar… / … la fenêtre, en province, remplace la théâtre et les promenades…” Gustave Flaubert, Madam Bovary

Foto: Raymond Depardon, La terre des paysans, 2008
-
Zack Snyder’in Justice League versiyonu 18 Mart’ta yayinda.

-
Armie Hammer, yamyamlik ve taciz suclamalari nedeniyle The Offer filminin kadrosundan cikarildi.

https://www.tvfanatic.com/2021/01/ar...-media-scanda/
-
Baz Luhrmann’in Elvis Presley Biopic filmi 2022 ortasina ertelendi.

https://www.news18.com/news/movies/b...2-3359942.html
-
Caz muzigin onemli isimlerinden Billie Holiday’in hayatini konu alan, Lee Daniels imzali The United States vs. Billie Holiday filmi 26 Subat’ta Hulu’da yayinda.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri