Sayfa 542/610 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592 ... SonSon
Arama sonucu : 4875 madde; 4,329 - 4,336 arası.

Konu: Viop LXVI

Olayın özeti .!!!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Anlayış çok önemli hatta ana fikri.
    Örneğin ben 5 vakit namazımı kılan biriydim. Sağlık sebeplerinden maalesef aksıyor. Hayatta yalan riyakârlık yapmadım. Kimseyi kandırmadım. Sokak hayranlarından bitkilere ihtiyaç sahiplerine her türlü yardım yaparım. Yükünü taşır yapamadıÄ·larını yapmaya çalışırım. Sizin dediğiniz gibi tiplerle çok karşılaştım. Adam hacca gitmiş kazık atmayı kadın sabah namazlarını kaçırmıyor ama bana rüşvetin yolunu gösteriyor. Ben bunları da biliyorum görüyorum ama ben dinimi biliyorum.
    Din afyondur diyor otoban reisi doğru hiçliğe gittiğine inanan insana öyle görüyor.
    Allah size dinini yaşayan insanlar göstersin. Ve belki de hidayet versin. Bu zor hayatta nasıl dayanıyorsunuz. Herşeyi rastlantıyla açıklamak çok zor bence.
    Ben bunca yıl namaz kılarım inanın 2 kere öyle lezzet almişligim var ki onu her namaz kılan yaşasa zaten kimse kimseye zarar vermez. Hepinize iyi bir hayat dilerim.
    Hazreti peygamber efendimiz ne diyor. Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim. Neyse şu dini konuları bırakın artık. Müslüman görünenleri eleştirebilirsiniz ama ileri gitmeyin lütfen.
    sadece inananları hedef almak bence sağılıklı bir durum değil.. yukarıda iki durumdan da örnekler verildi. aslında bunların dinlerle ilgisi yok.. bana göre sen namaz kılmasanda zaten iyi biri olmaya dikkat edecektin.

din burada bir ayraç görevi görmüyor.. - bence.

ancak bunlar dinlerin kendileri ile çeliştiğini söylemeye engel teşkil edecek şeyler değil. bana göre tamamen felsefi konu.

şunuda söyleyim.. bir araştırmaya göre .. suç işleyen insanlarda çeşitli deneyler yapılmış beyin yapıları ve genleri üzerine.. sonuç ilginç.

normal sağlıklı bireylerde en azından optimal düzeyde çalışan sağlıklı bir beyin. suç işleyenlerde bazı kısımların bu genlerde veya beyinin işleyiş mekanizmasında olmadığı veya çok az bulunduğu ortaya çıkmış.

bana göre gayet ufuk açıcı bilgi.

...

şimdi başka bir konu daha söyleyim.. bunları dinsele çekmene gerek yok. bilimsel şeyler.

who yani dünya sağlık örgütü kayıtlarına göre insanların % 15 civarı.. birinci dereceden engelli özürlü yani. kiminde görme kiminde işitme kiminde otistik. kimi psikolojik.. kimisi kas kemik yapısı.. yani bizzat hayatına etki eden derecede.

bunları yarı işitme görme psikoloji vs vs.. diye oranlara ayırırsan insan genlerinin neredeyse çoğunluğu( yarıdan fazlası) genetik buzukluktan ibarettir.

mükmmel insan yaratılışı olmadığının kanıtıdır.

....

diğer konu

hayvanlarda akıl olmadığı iç güdüleri ile haraket ettiği safsatasıdır.

bir tavşan bile gördüğü şeyi.. yiyecek mi ? bu bir tehlikemi ? yoksa bu gördüğüm şey benim anam babam veya yavrummu diye tanımlayabilmesi için bile belli bir zeka ve akıla sahip olması gerekiyor iç güdü ee ben öyle hissediyomla olmaz yani..

...

bunları bilmekte fayda var.

Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Tamam İslamiyet öyle de Hristiyanlık farklı mı?

Engizisyonun canlı canlı yaktığı Bruno , kıl payı kurtulan Galilo... bunlardan da mı İslam sorumlu.
    .
    İLAHİ OTORİTE sınırları çizer, seni dar alanda dolaştırır.
    Bizim gibi sıradan insanlara zor gelmeyebilir..Baskı altında tutulmak,dine boyun eğmek..
    Ama SINIR tanımayan zekaları dinin otoriter sınırları içine hapsedemezsin..
    KONYA da doğar ama kendini Kaliforniya da bulur..
    Dehasını orada ortaya koyar,serer.. Üretmeye başlar..

Bu ortam eskilerde LONDRA,sonra NEW YORK ..son yıllarda da Kaliforniya/Los Angeles gibi yerlere geçti..

İSLAMİYET özel hayata müdahale eder ki, ne eder..! Seni kurallarla boğar,cenneti görmek uğruna CEHENNEMDE yaşatır ,seni..

Kullandığımız teknolojiyi,telefonu,yapay zekayı, neti ..v.s. yaratan tiplerin özel dünyaları tuhaftır..
    Kimi mariuana kullanır, LSD deneyimler, güney amerikanın bir köyünde yerlilerle kafayı bulur,DElhi de bir tapınakta veya NEPAL'in köyündedir..
    bir uçtan bir uca dolaşır durur..

ALLAH'ın yarattığı ama DİN'e göre uygun bulmadığı bu tiplerde dünyayı yönetir..
    Tüm yenilikler,icatlar bu kişilerden çıkar..
    MErkezde olağanüstü bu egzantrik tipler vardır..

Dini açıdan hepsi CEHENNEMLİKTİr desek..yanılmayız herhalde

4. Hiç bir din kötülüğü emretmez. İnsanların kötü ahlaksız namussuz din tüccarı olması dini kullanarak ticaret siyaset vs yapmadı dinî kötü yapmaz. Siyasetle iç içe geçmiş diyanetin söylediklerini de illaki doğru olacak değildir. Ateist insan günümüz dinden geçinenlerden daha dürüst daha ahlaklı daha namuslu olabilir. Din gerçektir günümüzde kurallarına uyan ona göre yaşayan da o %5-10 ancak tır

Bu ülkede cima esnasında şeyhinizi düşünürseniz çocuğunuz zeki olur diye akıl verip bilim adamı doğurtan din adamları oldukça tabi müslümanlardanda bir sürü bilim adamı çıkar
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku

Olayın özeti .!!!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Bosporos 10 numara adamsın. Bazı yazdıkaların insanları rahatsız etse de genel anlamda doğru. İyi ve doğru insanlar vardır. Ataist deist veya herhangi bir dine inanan insanlar sorgulamadıkça veya bilime ve fenne inanamadıkca sonu hüsrandır.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bu ülkede cima esnasında şeyhinizi düşünürseniz çocuğunuz zeki olur diye akıl verip bilim adamı doğurtan din adamları oldukça tabi müslümanlardanda bir sürü bilim adamı çıkar
    sorgulamak herşeydir başkan..

sen diyelim ki hırsızlık yaptın... bizim ülkemizde adalet anlamında bunun bir cezası var değil mi. diyelimki otomobil çaldın. cezası ne atıyorum bu ülkede 3 sene..

aynı otoyu ingilterede çalsan .. suç aynı suç .. hatta paha ve marka olarak aynı aracı çalsan.. orada cezası 4 sene atıyorum. ( bilmiyorum), abd de işte ne bilem 5 sene. japonyada 2 sene.. bilmem ne ülkesinde kefaretle serbest kalma..diğer ülkede 200 kırbaç

gördüğün üzere.. evrelsel bi adalet yok aslında. birinde 2 sene fazla yatıyon

adalet denen kavramın kendisinde bile sonuçta adaletsizlik çıkıyor.

........

dinlerde böyle... sorgulamadığın sürece.. senin dinin .. benim dinim.. senin tanrın benim tanrım.. senin adaletin .. benim adaletim.

daha doğru...tartışması.

.........

algı ve kavramlar.. herşeydir

Din iyidir laf söylenmez falanda
    Dinsizler suç işleyince ceza alıyor
    Dindarlar suç işleyince ceza almıyorlar
    Din iyi insan kötü peki dini kötü kullanan niye din tarafından çarpılmıyor onunda cevabı öbür tarafta çekeceksin iyide burada olan buradamı kalıyor kötülük yapan kötülük bulmuyorum işine gelirse Allâh verdi cezasını bir şey olmaz ise öbür tarafta çekecek
    Hep bir şeyler hep bir şeyler laf kalabalığı
    Dün inançtır somut değil bilimsel değil sadece inanç bu kadar yüceltmeye gerek yok Avrupa ülkesi olsaydın İslamiyet senin için bir şey ifade etmeyecekti
    Kırmızı çizgi kutsal değerli bunlar sadece kelime
    Ateist adama mal derler Allah hidayet versin yada gebersin derler
    Hiç bir şey yapmaz iman ibadet tanrı yok umrunda olmaz
    Ama müslüman dediğin zaman dokunamazsın konuşamazsın derler ama her haltı yer dört dörtlük değildir sorsan namaz var oruç var haç var o bu bu var ee adam faiz yer karıya kıza bakar ee bunu yüzüne vuramazsın sonrada herkes böyle değil lâ oğlum yüzde yüzü böyle 5 ibadet ile müslüman olunmuyor dün savunulmuyor
    Ama sıkıntı dedim ya dindar olmak değil ahlaklı olmak yoksa din sizde aynısı

Ama yukarıda dediğim gibi dinsiz olduğu gibi yaşıyor dibdar öyle değil eee biride bir şey dediğinde kabulleneceksin
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Sayfa 542/610 İlkİlk ... 42442492532540541542543544552592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •