Sayfa 541/936 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon
Arama sonucu : 7487 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: Viop LXVI

Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    Câbir Bin Hayyân (720-815)
    Harezmî (780-850)
    Farabî (873-950)
    Bîrûnî (973-1061)
    İbn-i Sînâ (980 – 1037)
    Cezerî (1136-1206)
    Uluğ Bey (1394-1449)

bunlar senin dediğin özellikleri taşımıyor.... demek ki önermen yine yanlış......

dini kullananları.....
    siyasete alet edenleri....
    din sayesinde çıkar sağlayanları....

eleştir....
    Bu örnekler ,müslüman topluluklardan ,alim ,bilim adamıda çıkar anlamına geliyor ki!
    Dücane buna şiddetle karşı çıkar..

Müslüman topraklarda yaşamış bilim adamlarının,
    müslümanlara rağmen çıktığını söyler..

Sonları çoğunun bilindiği üzere eceliyle olmamıştır.
    Hapishanelerde, suikastle , halifenin zındıklık yaftasıyla, dinsizlikle suçlanmışlardır..

olağanüstü zeki bu tipler müslümanlıkla bağdaşamaz,uyum sağlayamaz..
    YARATICI nesil sınır tanımaz.. İslamiyette bunu kabul etmez.. maalesef böyle..!

keremalkm adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.

3.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Bu örnekler ,müslüman topluluklardan ,alim ,bilim adamıda çıkar anlamına geliyor ki!

Hapishanelerde, suikastle , halifenin zındıklık yaftasıyla, dinsizlikle suçlanmışlardır..

Tamam İslamiyet öyle de Hristiyanlık farklı mı?

Engizisyonun canlı canlı yaktığı Bruno , kıl payı kurtulan Galilo... bunlardan da mı İslam sorumlu.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Giordano_Bruno

Dinle ilgisi olmayan Stalin iktidarı, Naziler bunlar aykırı seslere tahammül ediyorlar mıydı ?

Objektif olalım.

Güç ortak kabul etmez, riskli gördüğünü yok eder.

Güzel yorumlar olmuş
    Fakat kim anlar kim uygular
    Sen ben zaten bildiğimizi anlatıyoruz
    Lakin etrafın anlamayanlar ile dolu
    Geçen yazmıştım dindar nesil yok olsa yani hepsi ateist olsa dünya düzelir mi sanmıyorum
    Sıkıntı inançtan ziyade ahlakta bunuda eğitim bilim ve caydırıcı cezalar ile çözebilirsin benim düşüncem bu
    Şuan din araç bence ne öte tarafa gitmek için bir amaç değil sonuç olarak ahlak olmadığı yerde dinde dinsizlikte bir işe yaramaz ama şuda bir gerçek din insanı yozlaştırıyor bu bütün dinler için geçerlidir
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Diyanet'e ilginç kadro! Sözlü sınav yapıp astronom alınacak
    Bütçesi ile gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı dikkat çeken bir gelişmenin merkezinde yer aldı. Başkanlık sözlü sınav usulüyle astronot alımı yapacak

Öyle bir memlekette yaşıyoruz ki diyanetin astronot ile ne işi olur Allah'a daha yakın olmak içinmi

Kasapın musluk satması
    Telefon tamircisinin araba tamir etmesi
    Beşiktaşlı taraftarın FB-GS maçına gidip en büyük mersin idman yurdu diye bağırması

Yakında İçişleri Bakanlığı dansöz alacağız demez inşallah

6.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Güzel yorumlar olmuş
    Fakat kim anlar kim uygular
    Sen ben zaten bildiğimizi anlatıyoruz
    Lakin etrafın anlamayanlar ile dolu
    Geçen yazmıştım dindar nesil yok olsa yani hepsi ateist olsa dünya düzelir mi sanmıyorum
    Sıkıntı inançtan ziyade ahlakta bunuda eğitim bilim ve caydırıcı cezalar ile çözebilirsin benim düşüncem bu
    Şuan din araç bence ne öte tarafa gitmek için bir amaç değil sonuç olarak ahlak olmadığı yerde dinde dinsizlikte bir işe yaramaz ama şuda bir gerçek din insanı yozlaştırıyor bu bütün dinler için geçerlidir
    Anlayış çok önemli hatta ana fikri.
    Örneğin ben 5 vakit namazımı kılan biriydim. Sağlık sebeplerinden maalesef aksıyor. Hayatta yalan riyakârlık yapmadım. Kimseyi kandırmadım. Sokak hayranlarından bitkilere ihtiyaç sahiplerine her türlü yardım yaparım. Yükünü taşır yapamadıķlarını yapmaya çalışırım. Sizin dediğiniz gibi tiplerle çok karşılaştım. Adam hacca gitmiş kazık atmayı kadın sabah namazlarını kaçırmıyor ama bana rüşvetin yolunu gösteriyor. Ben bunları da biliyorum görüyorum ama ben dinimi biliyorum.
    Din afyondur diyor otoban reisi doğru hiçliğe gittiğine inanan insana öyle görüyor.
    Allah size dinini yaşayan insanlar göstersin. Ve belki de hidayet versin. Bu zor hayatta nasıl dayanıyorsunuz. Herşeyi rastlantıyla açıklamak çok zor bence.
    Ben bunca yıl namaz kılarım inanın 2 kere öyle lezzet almişligim var ki onu her namaz kılan yaşasa zaten kimse kimseye zarar vermez. Hepinize iyi bir hayat dilerim.
    Hazreti peygamber efendimiz ne diyor. Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim. Neyse şu dini konuları bırakın artık. Müslüman görünenleri eleştirebilirsiniz ama ileri gitmeyin lütfen.

7.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku

din olmasaydı da bu zeka ve yaratıcılıkta insanların var olabileceği bir gerçekliktir
    o topraklarda budizm de yeşerseydi bu adamlar yine zekalarını ve yaratıcılıklarını gösterme fırsatı yaratırlardı..
    einstein'ın bu yetkinliğe ulaşması için nazizimin almanyada köklerini salmasının şart olmadığı gibi..

İyi olmak için dindar olmamıza gerek yok
    İnsan olan iyi olmalı bence
    Her şeye anlam yüklemekte saçma
    İnsanlar acizdir
    Hiç bir insan diğerinden üstün değildir
    Fiziki ve zihinsel farklılıklar dışında
    Dünya bir kişi için kurulmadı
    Saygılar

Sayfa 541/936 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri