Sayfa 543/563 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 4,337 - 4,344 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Geçen temmuzda ptf ler 2500 imiş yaklaşık enflasyona %30 desen 3200 eder zaten oralarda şu an fiyat.Enflasyon negatif etkisi gider ama artı da olmaz yine sanki.Yıl sonunda enflasyon tahminim %29-30 olur bu yıl.Ciddi bir kar pek söz konusu olmaz herhalde.Seneye tüik enflasyonu %20-22 ye çekerse o zaman bilanço kalkınır biraz.Şu enflasyon muhasebesi bitmeden bize rahat yok. Bu EM varken tahmin yapmak imkansız gibi.Koskoca bankalar takla attı 3 aylıkta kar beklerken zarar geldi.Şirketler bi şekilde evirip çevirip vergi vermemek için bir yolunu bulup bilançoda net karı oynuyor gibi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    ilginç bir gündü ama sebebini sanırım iyi saatte olsunlar biliyor... 5 milyon işlemle ( aslında piyasada serseri kağıt da kalmadı galiba ola ki bir fon ya da bir zadegan boşaltırsa bilemem) bu yükseliş normal mi bilmem... kendi adıma oğlana hisse alırken 3 defa fiyat yükseltmek zorunda kaldım ve ilk alabileceğim fiyattan 1,3 lira fazladan alabildim...
    müptezelin yangınlarda telef olduğunu düşünmeye başlamıştım ki bugün biraz görünüp zehrini akıtmayı denedi ama sonra galiba vazgeçti... ne diyecekti yükselişlerde yok olduğu heop belliydi. anlaşılan bugünkü yükseliş ağasının bile engel olamadığı bir yükseliş olabilir...
    sevgili ülkemin sadece ciğerleri yanmıyor. maalesef bu yangınlar ile birlikte pek çok şey yanıp geri dönmüyor bir daha. sadece maddi değil manevi anlamda da bir çok şey kayboluyor. ortada yanan bir böcek bile değerli iken sorumluluk tartışmaları, politize etme çabaları daha çok miğde bulandırmakta... korkarım bu yaraları sarmayı beceremez isek sonrası daha büyük felaketler olacaktır...

Derin mevzular.

Kısa süreliğine bulunduğum ülkeden bakınca İngilizler (dıs düsmanlar)1908 ihtilali ve sonrasında ülkemizde, bölgemizde sosyolojik fay hatları oluşturmuşlar.

Kendileri huzur icinde (sahte bir cennette) yaşamaktalar.
    Halbuki bu adada bile birkaç ayrı millet var.
    Gal, İskoç, v.s.
    72,5 millet var burada cok yer "Aksaray" yabancilara "defol git" diyen yok.
    Ortadoğu ulkelerini kan golüne çevirmişler , bizim ulkemiz birbirine nefret edenlerle, bağırip çağıranlarla, küfür edenlerle dolu.

Adamların sosyal medya yazilarinda bir edep var.
    Bizde su hissenette bile ideolojik tavirlarda yoneticiler, cete davranısı gösteren üyeler.

Her tarafimız fay hattı.

Imkanı olanlar huzursuzluk beldelerimizden, uzun bacaklı İngiliz'in ülkesine parası ve bilgisi ile kacıyor.
    Ürdün, Fas, Türkiye..... her yerden kalifiye insanlar buraya gelmis, krala katma değer uretiyorlar.
    Yeni sömürgecilik tipi bu.
    Son düzenleme : 0101; 30-07-2025 saat: 20:16.

4. Tunç Şatıroğlunun cazip hisseler videosunda alarko'nun cari yıl ileri fk'sı 2.64 olarak görünüyor yani bu 2025 için 15.5 milyar kar beklentisi demek. Hangi analist bu rakamı buldu merak ediyorum bana pek gerçekçi gelmedi.

5. Acaba enflasyon muhasebesi etkisi azalacak mı 6 aylıklarda. Zaten en büyük darbeyi EM den yiyorduk.Santral çok çalışamadı 2. çeyrekte ama eğer EM den dolayı negatif etki azalırsa belki de iyi bilanço gelebilir.Resmen tombala EM bitse de bazı tahminlemelerde bulunabilinse.

6. Arkadaşlar ALTEK Alarko Gotion yatırımı için web sayfası açılmış.Gözatabilirsiniz.

https://www.alarko-gotion.com/tr/yat...ueretim-tesisi

7.  Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    Acaba enflasyon muhasebesi etkisi azalacak mı 6 aylıklarda. Zaten en büyük darbeyi EM den yiyorduk.Santral çok çalışamadı 2. çeyrekte ama eğer EM den dolayı negatif etki azalırsa belki de iyi bilanço gelebilir.Resmen tombala EM bitse de bazı tahminlemelerde bulunabilinse.
    Sermaye azaltimi da olacak o da hisse basi karı arttirip fk yi düşürecek..

2.ceyrek te beklentim yok,hatta zarar da artacak gibi ,alinan 80 milyon avro kredi borclara eklenecek ama 3 ve 4.ceyreklerde umutluyum..

8.  Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Sermaye azaltimi da olacak o da hisse basi karı arttirip fk yi düşürecek..

2.ceyrek te beklentim yok,hatta zarar da artacak gibi ,alinan 80 milyon avro kredi borclara eklenecek ama 3 ve 4.ceyreklerde umutluyum..
    Kredinin artı veya eksi bir etkisi yok en fazla faizi oranında eksi yansır. Sonuçta finansal borçlara eklenirken kasaya da bir o kadar para girmiş olacak.
    İlk 3 aylık enflasyon 9.75'ti ikinci 3 aylık 5.90 geldi. Ordan yine bir miktar EM'nin etkisi düşük olur.

Sayfa 543/563 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •