Sayfa 545/1005 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555595645 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 4,353 - 4,360 arası.

Konu: Viop LXV

1. dün açtığım longlar güne direkt karlı olarak başladılar. hadi hayırlısı
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Gönderi

Yeni gönderileri gör
    Sohbet
    Etkili Haber
    @etkiliihhaberr
    SON DAKİKA | Ekrem İmamoğlu’dan hodri medyan:

“Buradan dostlarıma sesleniyorum:

Onurunuzu, haysiyetinizi, ailelerinizi ve evlatlarınızı koruyun. Gerekirse önünüze konulan o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın.

Ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım.â€
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

3.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    ABD Brent petrole bağımlı degil.!!!
    ABD WTI ham petrolu üretiyor.!!

West Texas Intermediate olarak bilinen bu petrol türü.!!!
    ABD Ham petrolde dışa bağımlı degil.!!!

Brent ham petrolünün fiyatının artması.!!!
    ABD nin rekabet gücünü artırırken.!!!
    Kasasına daha çok.!!!
    ABD bankalarına.!!!!
    Arapların petro dolarları girer.!!!

Brent ham petrolüne göbekten bağlı olan.!!!
    Başta uzak Doğu, Avrupa, Tr gibi Ülker’in ekonomileri.!!!
    Çok pis etkilenir.!!!
    Enflasyonu yükseltir.!!!!

Tr de enflasyonu patlatır.!!!’
    İthalat kaleminde daha çok döviz ihtiyacı doğar.!!!
    Tr de çöküş dönemi dahada hızlanır.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Brent olayı global hikaye anlattığım petrol ABD halkının takip ettiği 3 ana konu arabasının deposunu doldururken ödediği para , morgage ve hisse senetleri 80-85 dolar üzeri brent veya ham petrol içerdeki homurtaları duyarsın
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

4. Akyatırım froto portföyden çıkarıp yerine toaso ekledi.

Ben tam tersini yapardım.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    İris Cibre ��
    @iriscibre
    ·
    4d
    Faiz neden inmeliydi?

Biraz uzun ama çok önemli olduğunu düşünüyorum��

Ekonomi yönetimi, ilk geldiği dönemler itibariyle, önemli hatalar yaptı.
    Yavaş faiz artırımı, kur politikasızlığı, maliyede yetersiz tasarruf ve 19 Martta kurun 41'e gitmesine izin verilmesi.

Ama, bunlar, eğer yapısal dönüşümler gerçekleştirileydi, önemsiz hatalar olacaktı.
    Şu an önemli.

Neden?
    Yüksek faiz ile artık para arzı, kredisiz artıyor. M3 43% - M2 38%. Bu aradaki 5 puanlık farkın tamamı faiz getirisi. Bu fark tarihimizde hiç görülmedi.
    ,Kabul etseniz de etmeseniz de, data fahiiş bir reel faize işaret ediyor.

Ve bu enflasyonist!

Diğer tarafta kur var
    Geçtiğimiz hafta, 1 kaç gün carry getirisini yemek için kur salındı. Ama sadece birkaç gün sürdü. Kur artışı 30 günde 2%'yi buldu. Ama, hala carry'nin 1.5% net getirisi var
    Yani, yerli ve yabacıya net getiri sağlarken, kuru da artırıyorsun.
    Eh, bunun da ayrı enflasyonist olduğunu söylememe gerek yok.

Merkez Bankası net döviz pozisyonu 25 MLR USD'a yakın
    Son 1 yılda açılan 85 MLR USD'lık döviz açığı pozisyonu var, şirketlerde.
    20-25 MLR USD ise 2024 Marttan beri girmiş içeride kalan yabancı (tahvil, hisse, carry - 50 milyarlardaydı)

Herhangi bir kur talebi olduğunda, bankalarla swap line'ın yok, KKM yok
    Ne yapmayı planlıyorsun?

Faiz bu seviyelerde kaldığı için, şirketlerden daha fazla işten çıkarma, konkordato ve iflas duymaya başlayacağız.

Ve
    Temel bir değişim, yeni bir hikayemiz yok

Faizi indirseydin,
    Reel sektörün aktivite başlar ümidi başlar, işten çıkarmaları, konkordato başvurularını vs geciktirmeye çalışabilirdi. Şimdi hızlanacak
    Ama, yerli ve yabancı carry'ye yüksek getiri ödemeye devam ederken, aman talep oluşmasın diye işçiye zam yapmayacaksın.
    Faiz indirseydin,
    Carry getirisini eritecek, kuru da stabil tutarak enflasyonu engelleyecektin.

Şimdi, enflasyonist para arzını artırmaya devam diyelim

Ha bu arada, TLRef bugün 47% oluştu
    Neden?
    Merkez USD sattı...
    Ama faiz inmedi, şükür

Neyse, tüm iyi niyetimle faiz insin istememin nedenleri bunlardı
    Yoksa, TL ppf'de duran portföyüm var, bayılırım yüksek faize
    Çıkarsa çıkar

güzel bir analiz.
    yalan yok benim gibi geçen sene pıst 100 den çıkıp ppf geçenler güzel paralar kazandık.
    halada kazanılıyor pıst 100 nerde benim sattığım bölgeden 100 cent aşağısında .
    karaduman hala 2008 diyor
    İris Hanım'ın finans bilgisinde bir eksik yok,ama ekonomi hele makroekonomi bilgisi oldukça zayıf,hatta bazen akdemisyenleri gülümsetiyor,zaten bir iktisat fakültesinden almış olduğu ekonomi eğitimi de yok,kendisini trader'lıktan yetiştirmiş.
    Şimdi söylediklerini yorumlayalım:

M2:M1+ TL ve Döviz vadeli mevduatlar.

M3: M2 + repo işlemleri+ para piyasası fonları+İhraç Edilen Menkul Kıymetler

M3'ün,M2'den daha yüksek oranda artmasının en önemli nedeni M1 ve M2'de yer alan döviz tevdiat hesaplarının ,döviz kurunun baskılanması nedeniyle düşük oranlarda artması ayrıca siyasi belirsizlik ve jeopolitik riskler nedeniyle fonlara ve repoya giden paranın artmasından kaynaklanıyor.Reel faiz yükselince M2 ve M3 arasındaki fark açılır diye ekonomi teorisinde bir hipotez yok.

Faiz hakkında yazdıkları da külliyen ekonomi kitaplarına uymuyor:

-Bankaların faiz gideri ile para arzı büyüse de banka faiz gelirleri ile de para arzı azalır.Bazı şirketler ve gerçek kişiler faiz geliri elde ederken bazıları da faiz gideri ödemesi yapar.Sistemin doğası gereği bankaların faiz gelirleri,giderlerinden fazladır,bundan dolayı para arzında artış olmaz.
    Hazine'nin ödediği faiz gideri,Banka dışı kesime gelir ise para arzı artar ama bankalara gelir ise para arzı değişmez, banka özkaynağını büyütür.Ve TL cinsi faizlerin %80'ninden fazlası tahvilleri tutan bankalara , TCMB'ye ödeniyor.

-Reel faizle kredi talebi azalacağından, yeni para yaratımı azalır,paranın el değiştirme hızı yavaşlar.

-Teorik olarak reel faizin olmadığı ekonomik programla enflasyonun düşmesi mümkün değildir.Tabii ki sadece reel faiz,dövizin ve ücretlerin baskılanmasıyla enflasyon düşmez.Kamunun kemer sıkarak yüksek oranda faiz dışı fazla vermesi ve yapısal reformları devreye sokmadan kalıcı başarı sağlanamaz.

6. İki gündür memur yevmiyesine terfi ettim.

7.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    İki gündür memur yevmiyesine terfi ettim.
    hayırlı olsun............................................. .......................................

iyi ki emekliliğe terfi etmemişsin..!!!!

8.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bugün arkadaşın biri derhl diye bi kaat söyledi dayucuğum ismini ilk defa duydum, baktım kaat 176 dan 26 ya düşmüş, sence bu kaat gebermişmidir, yarın ki tabandan alsak iş yapar mı
    Dün yazdığım kaadı bugün tabandan alan yüzde 10 kemiksiz kâr yazdı Karaduman dayucuğum
    Ben hep derim borsada fırsatlar hiç bitmiyor deye
    Gel vazgeç bu sevdadan, sende ücbeş bişiyler kazan,
    Burda hergün yevmiye dağıtıyorlar, hepisini Ayasofya abi götürüyü
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 545/1005 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555595645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz