-
Madonna, Vision Quest filmi icin yaptigi Crazy for You single'ini 2 Mart 1985'te Sire ve Warner Bros. etiketleriyle yayinladi.
-
Madonna'nin Like A Prayer sarkisi Dunya capinda ilk kez 2 Mart 1989'da Pepsi reklamiyla piyasaya cikti.

https://www.youtube.com/watch?v=UVdGmmVJdmE
-
Ispanyol ressam Rosario de Velasco Belausteguigoitia’nin olum yildonumu (2 Mart 1991)
Adán y Eva (Adam and Eve, 1932)

Gitanos, la siesta , 1941
-
Fransiz sarkici, soz yazari, piyanist, film bestecisi, sair, ressam, senarist, yazar, aktor ve yonetmen (Lucien Ginsburg) Serge Gainsbourg’un olum yildonumu (2 Mart 1991)

Sana gidiyorum demeye geldim
Gozyaslarin faydasiz
Verlaine'in guzelce dedigi gibi, pis ayazda
Eski gunler aklina geliyor, agliyorsun
Simdi elveda vakti geldiginde
Bembeyazsin ve nefessiz
Evet pismanim, sana gidiyorum dedigim icin
Evet seviyordum seni evet, ama
Uzun hickiriklarin faydasiz
Verlaine'in guzelce dedigi gibi, pis ayazda
Mutlu gunler aklina geliyor, agliyorsun
Simdi elveda vakti geldiginde
Hickiriyor, inliyorsun
Evet pismanim, sana gidiyorum dedigim icin
Ama artik canima yettin!
-
Amerikali grunge muzik grubu Nirvana, 2. albumu Nevermind'in 2. single'i Come as You Are 'i 2 Mart 1992'de DGC etiketiyle yayinladi.
-
Rusya dogumlu Fransiz yazar ve tarihci (Lev Aslanovitch Tarassov) Henri Troyat'nin olum yildonumu (2 Mart 2007)
"Dostoyevski, aci cekme dusuncesine saplanmistir. Her suc aci cekmeyle aciklanir, bagislanir, yuceltilir. Aci cekme var olmamizin buyuk ozrudur. Yani basinda oturan babasi, felegin amansiz sillesini yemisti; bu yikim, cocuklarina karsi sert davranislarinin ozrunu teskil ediyordu. Herkes, umutsuzlugunun, kininin, korkusunun agirligini yakinlarina yukler. Hicbir sey bizde baslamiyor. Hicbir sey bizde bitmiyor. Hepimiz ayni sinir agina bagliyiz. Icimizden birinin ufak bir kimildanisi, yakinlarinin aci veren kasilmayi duymasina yeter."

"Dostoevsky was obsessed by the idea of suffering. Every crime is explained, redeemed, magnified by suffering. Suffering is our great reason for being. His father had been cruelly tried by fate, and his distress justified his severity toward his children. Each man throws upon his neighbor the burden of his own despair, hatred and fear. Nothing begins in ourselves, nothing ends in ourselves. All of us are caught in the same neurotic net, and a single gesture of any one of us causes our fellow men to feel a painful twitch."
"O, gercek olmayan, hiclik de olmayan bu garip bolgeye girecektir. Orada dunyevi yasalara gore sucsuz olanlar, sozle anlatilamaz baska yasalara gore sucludurlar; davranislar davrananlara bagli degillerdir; dusunceler dagilip yok olur, duygular kanitlarin yerini alirlar; hicbir sey duragan ve guvenilir degildir, hicbir þey onceden dusunulemez. Kaderin her yeni sillesiyle Dostoyevski, acikliktan biraz daha uzaklasip gizeme yaklasacaktir. 'Oyle seyler vardir ki, insan onlari kendi kendine bile aciklamaya korkar."

"He entered that strange region which is no longer reahty but is not nothingness, where those innocent according to earthly laws are guilty according to other unwritten laws, where a given act no longer depends upon its author, where feelings replace proofs, where ideas evaporate, where nothing is certain, fixed or decided in advance. Aoid at each new blow of fate he moved farther away from evidence and closer to mystery. 'There are things that one fears to reveal even to oneself.' "
-
2 Mart 2014 tarihinde duzenlenen 86.Akademi Odul toreninde; 12 Yillik Esaret (12 Years a Slave, 2013) En Iyi Film; Cate Blanchett, Mavi Yasemin (Blue Jasmine, 2013) filmi ile En Iyi Kadin Oyuncu; Matthew McConaughey, Sinirsizlar Kulubu (Dallas Buyers Club,2013) filmi ile En Iyi Erkek Oyuncu odulunu aldilar.

-
Isvecli rock grubu Europe, 10.studyo albumu War of Kings'i 2 Mart 2015'te UDR Records etiketiyle piyasaya surdu.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri