Sayfa 549/719 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon
Arama sonucu : 5745 madde; 4,385 - 4,392 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Vergi için bildirilen kar rakamlarına bakınca, ilk çeyrek 1-1,5 milyar tl arası bir kar gelebilir gözüküyor. Marj geniş biliyorum, EM yüzünden kafalar karışık, biraz olumsuz değerlendirildi galiba bu başlıkta, ya da aklımda öyle kalmış.

Sizin yorumunuz nedir?
    Abi em etkisine baktığımızda , son çeyrek ile 9 aylık kümüle bilançoyu karşılaştırdğımızda net bir şekilde firmanın brüt karının %23 seviyesine gerilediğini görüyoruz . Bu yüzden de esas faaliyet zararının -474 mio tl seviyesinde uzun zaman sonra ilk defa zarar yazdığını görüyoruz. Net karın ise one off vergi geliri etkisiyle çok iyi rakamıyla sonuçladığını görüyoruz .

Ben bu kadar marjların daralmasını diğer şirketlerde de görüyorum , ebitda sını kaybeden koca koca gıda firmaları var. Açıkçası hiçbir fikrim yok , bu da ürkütücü

Sevgilerimle

2. Ayriyeten PH hisse fitatının yükselmesi ile fazla ilgili değil anlaşılan.Tavuğu xaten kendisi için altın yumurtluyor.Şirketi satmak içinde,özellikle başındaki alış fiyarını gözönğne alırsak daha çook yükselmesi gerekecek.Böyle yüksek fiyatlara satar ise nasıl bir döviz çıkarma sorunları ile karşılaşır,ayrı bir konu.

3. Bu arada hisse fşyatını düşüren benim yorumlarım olamaz. 70 li rakamlardan 100 lü rakamlara çıkaranların kar realizasyonu.Şimdi hangi olumsuz haber gelir de daha dğşer ve alttan toplamaya başkabır göreceğiz.

4. Çok olsa 2024-1 bilançosuna kadar, 2023-4 bilanço öncesi fiyata çekip, yeni bilançoyla tekrar ufak çaplı bi atak yaptırırlar. 106 tl'den 89 tl'ye 4 günde düşmesini ''rezalet'' dışında hiçbir kelime açıklayamaz.

2022'nin 12. ayında 70 liralarda gezinen hisse 2024'ün 6.ayında 89 lira. Hiç birşey üretme kabiliyetine sahip olmayan ''hayvan gübresi'' bu süreçte daha çok değer kazandı.

5.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Abi em etkisine baktığımızda , son çeyrek ile 9 aylık kümüle bilançoyu karşılaştırdğımızda net bir şekilde firmanın brüt karının %23 seviyesine gerilediğini görüyoruz . Bu yüzden de esas faaliyet zararının -474 mio tl seviyesinde uzun zaman sonra ilk defa zarar yazdığını görüyoruz. Net karın ise one off vergi geliri etkisiyle çok iyi rakamıyla sonuçladığını görüyoruz .

Ben bu kadar marjların daralmasını diğer şirketlerde de görüyorum , ebitda sını kaybeden koca koca gıda firmaları var. Açıkçası hiçbir fikrim yok , bu da ürkütücü

Sevgilerimle
    Kardeş son çeyreğe bakıp marj hesaplanmaz. Yılın bütünü için marja bakmak lazım. EM etkisi tüm yıla uygulandı sonuçta. Yani çeyrekten çeyreğe marj düştü yaklaşımı yanlış.

Bu arada kastım bilanço değil, vergi dairesine bildirilen ilk çeyrek karı. 14 ya da 21 Haziran da spk bilançosu gelecek. Vergi dairesinde 436 milyon olan kar, spk da 1-1,5 arası gelebilir diyorum
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku

Sevgilerimle
    Değerli Ortak,

EMli 12 aylıktan, EMsiz 9 aylık farkı alarak elde edeceğimiz rakam, son çeyrek faaliyet performansını vermiyor.. aynen, ciroyu vermediği gibi...

çünkü; EMnin tüm yıl etkisi sadece Q4 sonunda hesaplandığı için (geçiş döneminde tüm şirketlerde böyledir ve olağandır) son çeyrek içine yazıldı..

eğer firmanın 2023 performansını yorumlamak istiyorsak, önerim:
    1-EMli 2022 ile karşılaştırmak,
    2-diğer firmalarla 2023 bazında karşılaştırmak..

buna göre, yıllık bazda elimizde 2 tane EMli ve karşılaştırmalı mali tablo var.. çeyreklik olarak ise EMli bazda ilk bilançoyu 2024 Q1 sonunda göreceğiz.

belirttiğiniz gibi; tahmin yapmak epeycene zorlaştı.. hele ki dışardan bakanların (içerdeki bilgiye sahip olmayanların), ertelenmiş vergi satırını tahminlemesi epeycene imkansıza yaklaştı.. faaliyet sonucu (brüt kar ve favök) olarak kötü bir bilanço beklemiyorum..

7. Ahlatçı satmaya devam ediyor bugün de. Umarım ahlatçı üzerinden 500 bin alan fon satmaya başlamamıştır. Bir de onunla uğraşırız artık. Bir fon bu kadar salak yönetilmez herhalde, belli de olmaz tabi
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kardeş son çeyreğe bakıp marj hesaplanmaz. Yılın bütünü için marja bakmak lazım. EM etkisi tüm yıla uygulandı sonuçta. Yani çeyrekten çeyreğe marj düştü yaklaşımı yanlış.

Bu arada kastım bilanço değil, vergi dairesine bildirilen ilk çeyrek karı. 14 ya da 21 Haziran da spk bilançosu gelecek. Vergi dairesinde 436 milyon olan kar, spk da 1-1,5 arası gelebilir diyorum

Abi enflasyon muhasebesi uygulanmayan 9 aylık finansalları , son çeyrek te uygulanan enf muhasebesi ile karşılaştırdığımızda etkisini görebiliriz diye düşünüyorum , yılın son çeyreği ilaç sektöründe hep daha iyi olmuştur. Yılın geneline bakarsak , %42 lere düşen brüt kar marjı var . İnşallah dediğin gibi olur.

Sevgilerimle

Sayfa 549/719 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •