Artan

203,50 10 18:10
2,75 10 18:10
14,74 10 18:10
8,80 10 18:10
2.321,00 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

5,13 -10 18:10
8,67 -9.97 18:10
108,90 -9.55 18:10
3,64 -7.38 18:10
134,40 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.062.594.753,00 18:10
7.179.216.574,00 18:10
6.524.217.020,05 18:10
6.316.388.859,62 18:10
5.581.825.986,86 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 552/569 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562 ... SonSon
Arama sonucu : 4545 madde; 4,409 - 4,416 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Çok derinliği olmayan yorum bence CENAL ve MERAM kendi bilançolarında da Enf Muhasebesi yapıyor.CENAL termik en kötü sezonda bile para kazanmış.PTF ler sürünürken şu an elektrik kısmı çok iyi gidiyor.Elektriği 4 dolara maledip 7.5 dolara satıyor.Geçen yıl elektrik 2500tl idi yazın, şimdi 3000 lerde geziyor enflasyon %35 yani elektrik 3300 de anca başa baş oluyor.O bakımdan elektrikten kar yok gibi gözüküyor.Cenal ın kendi bilançosu olsa baksak özsermaye sürekli yükseliyor.Ama EM den dolayı %35 artmadığı için elektrik fiyatları Alarko bilançosuna katkı sunamıyor.Bu kadar basit.Meram varlık tabanı 30 milyar tl olmuş.Tarım kısmı yatırım yapıyor.Arazinin de bir değeri var, arazi fiyatları düşüyor mu hayır.Sadece sera arazileri değerlerlemleri de enflasyon kadar artmadığı için sadece verimsiz karsız hatta zararda gözüküyor.Alarko demek %80 cenal ve meram demek.Mesela oralarda 100 tl ye elektrik üretip 80 tl ye ürün satmıyor ki zarar olsun.ENF muhasebesi varken çoğu şirketin kar etmesi imkansız.Enflasyon %20 nin altına inerse gerçekler ortaya çıkacak ya da hükümet bu uygulamadan vazgeçecek gerçekler ortaya çıkacak.Yüzeysel yorumlarla bir yere varılmaz.2018 de de alarko dolar ve nakit zengini gösteriyordu araştırma birimleri.Halbuki Cenal ın 10 yıllık dolar bazı borcu vardı.Konsolide bilançoda bu gözükmüyordu.Şeytan ayrıntıda gizli arkadaşlar.Sevgiler saygılar.

2. Koç Holdingin başa bela şirketleri var şu an yerel ve global rekatte çok sıkıntıdalar.TOFAŞ Arçelik gibi devler kime araba satacak.Kim beyaz eşya alacak .Zaten son 2 yılda dibe vurdu satışlar.Bundan sonra ne olur Fiat egea satarak düze mi çıkacak.Kim alır egea 2026 olmuş elektirk ve hibritler varken.Beyaz eşya avrupa ve globalde dibe vurmuş satışlar fabrika kapatılıyor.Alarkonun hangi başat şirketi zarar ediyor.CENAL mi MERAM mı ya da GYO mu hepsi başarılı.Zarar edenler varsa da bunlar zaten Alarko bilançosunda yekün tutmayan kalemler.Cenal in ölüsü her yıl 200 milyon dolar favök yaratıyor.Borçluymuş şuymuş buymuş Cenal'in bilançoda nakit değerleri ne kadar ya da Meram'ın bilen var mı.Alarko da Meram ve Cenal varken sırtı kolay yere gelmez.Elektrik fiyatları da bizden yana
    Alarko'nun mali yapısında sorun yok bence.Tek sıkıtı hisse fiyatı ve spek.Artı şirketin hisse fiyatı üzerindeki negatif hamleleri.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,505
    Sn Fuma enflasyonun 20% olduğunda bunu nasıl anlayacaksınız ? Kriteriniz nedir ? Yani hangi veriyi kdoğru kabul edeceksiniz ? Yani demem o ki hatalı bir veri seti kullandı isek ileride ne yapalım hatalı veri seti almışız mı diyeceğiz ?
    Ben günümüzde hiç bir veriyi güvenilir ve doğru olarak görmüyorum. Kar dan vergi vermeyen şirketlerin sahipleri malı götürüyor enflasyon kadar karı cebe indirip varlıklarını enflasyona karşı korurken kar etmedik diye vergi de vermiyorlar. Dolayısılığı ile Vergi dolaylı olarak En Zengin insanlar ile ben den sizden de eşit olarak alınıyor. Yani yediğimiz içtiğimizin kdv sini ÖtV sini vergi olarak verip. Açıkları da artan vergiler ve Basılan M1 olarak ödüyoruz. Yani veri setleri güvenilir değil ki hesap yapalım. Elimizde mantıklı olarak kullanabileceğimiz mantıklı ve adil veriler Öz varlık büyümesi ve Favök büyümesi kalıyor . Bu da çok sinir bozucu bir durum.
    Saygılar,

Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    Çok derinliği olmayan yorum bence CENAL ve MERAM kendi bilançolarında da Enf Muhasebesi yapıyor.CENAL termik en kötü sezonda bile para kazanmış.PTF ler sürünürken şu an elektrik kısmı çok iyi gidiyor.Elektriği 4 dolara maledip 7.5 dolara satıyor.Geçen yıl elektrik 2500tl idi yazın, şimdi 3000 lerde geziyor enflasyon %35 yani elektrik 3300 de anca başa baş oluyor.O bakımdan elektrikten kar yok gibi gözüküyor.Cenal ın kendi bilançosu olsa baksak özsermaye sürekli yükseliyor.Ama EM den dolayı %35 artmadığı için elektrik fiyatları Alarko bilançosuna katkı sunamıyor.Bu kadar basit.Meram varlık tabanı 30 milyar tl olmuş.Tarım kısmı yatırım yapıyor.Arazinin de bir değeri var, arazi fiyatları düşüyor mu hayır.Sadece sera arazileri değerlerlemleri de enflasyon kadar artmadığı için sadece verimsiz karsız hatta zararda gözüküyor.Alarko demek %80 cenal ve meram demek.Mesela oralarda 100 tl ye elektrik üretip 80 tl ye ürün satmıyor ki zarar olsun.ENF muhasebesi varken çoğu şirketin kar etmesi imkansız.Enflasyon %20 nin altına inerse gerçekler ortaya çıkacak ya da hükümet bu uygulamadan vazgeçecek gerçekler ortaya çıkacak.Yüzeysel yorumlarla bir yere varılmaz.2018 de de alarko dolar ve nakit zengini gösteriyordu araştırma birimleri.Halbuki Cenal ın 10 yıllık dolar bazı borcu vardı.Konsolide bilançoda bu gözükmüyordu.Şeytan ayrıntıda gizli arkadaşlar.Sevgiler saygılar.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

4. Aynen öyle.Vergiyi olayı kör tuttuğunu öper mantığı, devlet istediğinden vergi alır.Zenginler her zaman en az maliyete katlanır, DEVLET alamadığı vergiyi bordro mahkumlarından acısını çıkartarak alır.O yüzden gelir dağılım indeksinde en kötü ülkeyiz.O yüzden bireysel olarak borsadan para kazanıp yırtmak şart oldu benim açımdan. EYT maaşımla geçinmek mümkün değil.Çok şükür 2022 de Alarko dan emekli oldum ben.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,136
    yavaş da olsa canlanma başladı demek ki... az daha sabretseniz desem çok mu problem olacak. şunun şurasında takkenin düşüp kelin görünmesine pek bir zaman kalmadı...
    sabredin dememin nedeni ise sadece benim zamanlamam... bir şey bekliyorum olursa diye heyecan yapmaya başladım. olur ise babalar gibi yazarız buradan ikircikli oynamamış oluruz...

Ülkemizde finansal okuryazarlık bu kadar. kimse şirketin ayrıntısına bakmıyor. mesela son dönemde kimse EKGYOnun projesine, ya da SASAnın yatırım yapacak hali olup olmadığına bakmıyor. geçmişte çok iyi giden finansman yönetimi aynı şekle dönebilir i diye bir hamle yapıldı galiba ama piyasa inanır mı inanır. ben yıllar önce bu finansman modelini gördüğüm anda etrafıma uzak durun deme gafletinde bulunmuştum. tabii ki çok dalga geçildik ama geç de olsa haklı çıkmasaydık keşke diyesi geliyor insanın. tabii onları da suçlamamak lazım. adam 600 şirkete bakarsa olacağı bu. ama laf ederken dükkatli olması gerekiyordu. ALARKO nakit yönetimi ile bi,linen bir şirkettir... eyi de emmicim o zaman KARAKUZ, MERAM, CENAL bu nakitin neresinden çıktı. ALSİM diyeceksen bir destur de...

Dünyaya baktığımızda, sonra ülkemize sn fumanın dediğini görememek zor. ama ne hikmetse piyasa bunu görmüyor. gördüğünde zaten çoğu pazarcı hissede, mezarvı da dünyada olmayacak gibi duruyor. bu şirketleri beğendirmek zorunda değil hiç bir şirket. o zaman ne yapacaksınız gidip dog coin alacaksınız uçacak kaçacaksınız. bizler temettü peşinde çile çekeceğiz. bu yatırımlarla eğer bu yıl da temettü verirse iyi olacak. yoksa sadece EYT liler değil emekli sandığı emeklileri de zorlanıyorlar...

6. Yine düşük işlem hacmi var ve satış geliyor.Ciddi bir tehlike söz konusu bence.Düşük işlem hacmi ve düşüş ne zaman olsa geberip gidiyor.Hiç şaşmadı 7 yıldır. Spek daha da aşağı indirip boğacak demek ki. 9 milyon lot ve üstü yukarı hareket varsa da yukarı gidiyor.Hacim olmadan yükseliyorsa geri dönüş oldu hep. Düşüş trendi de düşük hacimle oluyor. Umarım yanılırım

7. resim_2025-08-28_150944713.jpg aylıkta terada almıs halbuki maliyeti 92.71..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,136
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    yavaş da olsa canlanma başladı demek ki... az daha sabretseniz desem çok mu problem olacak. şunun şurasında takkenin düşüp kelin görünmesine pek bir zaman kalmadı...
    sabredin dememin nedeni ise sadece benim zamanlamam... bir şey bekliyorum olursa diye heyecan yapmaya başladım. olur ise babalar gibi yazarız buradan ikircikli oynamamış oluruz...

Ülkemizde finansal okuryazarlık bu kadar. kimse şirketin ayrıntısına bakmıyor. mesela son dönemde kimse EKGYOnun projesine, ya da SASAnın yatırım yapacak hali olup olmadığına bakmıyor. geçmişte çok iyi giden finansman yönetimi aynı şekle dönebilir i diye bir hamle yapıldı galiba ama piyasa inanır mı inanır. ben yıllar önce bu finansman modelini gördüğüm anda etrafıma uzak durun deme gafletinde bulunmuştum. tabii ki çok dalga geçildik ama geç de olsa haklı çıkmasaydık keşke diyesi geliyor insanın. tabii onları da suçlamamak lazım. adam 600 şirkete bakarsa olacağı bu. ama laf ederken dükkatli olması gerekiyordu. ALARKO nakit yönetimi ile bi,linen bir şirkettir... eyi de emmicim o zaman KARAKUZ, MERAM, CENAL bu nakitin neresinden çıktı. ALSİM diyeceksen bir destur de...

Dünyaya baktığımızda, sonra ülkemize sn fumanın dediğini görememek zor. ama ne hikmetse piyasa bunu görmüyor. gördüğünde zaten çoğu pazarcı hissede, mezarvı da dünyada olmayacak gibi duruyor. bu şirketleri beğendirmek zorunda değil hiç bir şirket. o zaman ne yapacaksınız gidip dog coin alacaksınız uçacak kaçacaksınız. bizler temettü peşinde çile çekeceğiz. bu yatırımlarla eğer bu yıl da temettü verirse iyi olacak. yoksa sadece EYT liler değil emekli sandığı emeklileri de zorlanıyorlar...
    olmadı. malum bizim kirazlığı satıp üç beş lot daha alacaktık satamadık. ne yapalım...

ALARKın en kötü dönemleri geride kaldı. CENALin satışları özellikle ikili satışları çok yüksekti. bu da bir zamanlar yöneticilerden birinin dediğini hatırlattı. normale göre biraz daha yukarıdan satılıyor. buna da gerek yok, bu piyasada CENAL kar etmezse hiç bir kuruluş kar edemez... eğer kuraklık devam ederse maalesef önümüzdeki yıl da fiyatların özellikle ilk 6 ayda düşmesi çok zor ( bu maalesef tüketici ve ülkedeki kullanımı açısından, ALARK yani CENAL için farklı).
    MERAM Dağıtım ile ilgili sn Fuma yazmış . hem satış karı hem varlık tabanı olarak şirket gerçekten iyi durumda. şirketin kendi kaynaklarından yaptığı yatırımlar muhtemelen 1 milyarı doları önümüzdeki yıl aşabilir. ben de bir 850 milyon dolar hatırlıyorum ama bu yılın sonu muydu diye düşündüm. yani bu değerleme miktarları sanırım dolar üzerinden yapılıyor ki bir krizde vs problem olmasın.
    Tarım yatırımı yavaşlasa da sanırım 3 500 dönümlük sera için yer alınmış durumda. tamam altın soyadı yok da ola ki bazı kiralamaları da Devlet baba ayıp olmasın diye yapabilir. biz sadece altın gümüşe değil herkese kiralıyoruz vs diyerek. ama bu durum önümüzdeki yılların gözde yatırımlarının tarıma olacağını göstermesi açısından da önemli. gübrede ise yaptıkları yatırımları argomineral mi ne ! bilmesem de AB nin krize girdiği bir ortamda kendi gübreni bile yapmak paha biçilmez... üstelik yavaş yavaş piyasayı belirler duruma geliyorlar. Hem Kazakistan, hem ülkemizdeki tarım yatırımları ( sadece sera değil, gübre, tohum, işleme dahil) şirketin geleceğini bir tık daha çeşitlendirip özellikle ihracat bandını artıracağı için sınıf değiştirecek kadar olmasa da çeşitlendirecektir.
    Diğer havacılık ve enerji depolama işleri ne katar göreceğiz...
    Eğer Avrupada bir resesyon olur ise altyapıya yöneleceklerdir. bir şekilde ALSİM gibi bir şirket iş yapar. Barselonada iş yapan fürmamız galiba ülkeleri karıştırdı ama bu yanılgı sektördeki ciddi firmaları etkileyecektir...

son notum da müptezele. ne olur da bir kişi günün tümünü bir şirketi kötülemek için harcar. hesabı sadece şirketi kötüleme. bir kuyruk acısı desek ortada kuyruk bile kalmaz. ama günde neredeyse 20 saate yakın hakaretler fanteziler diz boyu... gerçekten derdi ne bilinmez ama normal bir durum değil...

Sayfa 552/569 İlkİlk ... 52452502542550551552553554562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •