Sayfa 554/981 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 4,425 - 4,432 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Yazım yanlışı olmuş düzelttim. Ben sizin "yüksek faiz-düşük kur" stratejisini savunduğunuzu düşünüyordum.

Yüksek faiz-yüksek kur (90 lardaki gibi) bence en ideal olan ve zaten bizim fizyolojimize en çok uyan strateji ama Son parasal genişleme yüzünden stokta bekleyen o kadar çok konut var ki mecburen "düşük faiz-"yüksek kur" uygulamak zorundalar bence...
    Zaten yüksek faiz yüksek kur dengesinden çıkmayı başaran bir ekonomik performans direk olarak düşük faiz düşük kur dengesine geçecektir.

Baskı sonucu oluşan yüksek faiz düşük kur veya yüksek kur düşük faiz bence zorlamadırlar, bu dengeler hep tansiyon biriktirirler ve ekonominin doğal dengesi ile uyumlu değillerdir.

NOT: Aslında yüksek faiz yüksek kur dengesi dayanılması en zor olanı ancak ülkenin doğal dengesi bu noktada ise bence yapacak başka bir şey yok bu dengeden uzaklaşmak sadece çekilecek acının süresini ve şiddetini arttırır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-b...-riskler,23066

Merkez Bankası Başkanı operasyonunun nedenleri ve siyasi riskler

1. Gerginlik: Merkez Bankası kârının Hazineye erken aktarılması

Başkan Çetinkaya, böyle olağanüstü yollara başvurulmasının, iç ve dış piyasaların Merkez Bankasına olan güvenini zedeleyeceği, bankayı öngörülemez bir kurum haline getireceği savıyla, bu talebe karşı çıktı.

Ancak baskının yoğunlaşması üzerine bu talebi kabul etti ve Merkez Bankası Genel Kurulu 18 Ocakta toplandı ve kârını Hazineye aktardı.

Ancak, hükümet, Çetinkayanın hanesine bir eksi yazdı.

2. Gerginlik: İhtiyat Akçesinin aktarılması,

Başkan Çetinkaya bu talebe karşı da direndi. İhtiyat akçesinin bu şekilde kullanılmasının, iç ve dış piyasalar için negatif bir algıya neden olacağını ve piyasa dengelerini bozacağını savundu.

Bu tutumu da Çetinkeyanın hanesine ikinci eksi olarak geçti.

3. Gerginlik: Faizin indirilmemesi

Haziran ayında yapılan Para Politikası Kurulundan faiz indirimi kararı çıkmadı.

Bu da hükümet açısından Çetinkayanın hanesine yazılan üçüncü ve bardağı taşıran eksiydi.
    Seçimler öncesi yediği hurmalar mı.. Pek çoktUr biatçı ex MB b0$kanının.. Diğer öz eliyle atadığı pek ç0ğU-niceleri gibi..
    ...

Klasik akLANMA p0litikaları.. Piyasaları resmen trollüy0 reJ0 h0ldİngS'..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Zaten yüksek faiz yüksek kur dengesinden çıkmayı başaran bir ekonomik performans direk olarak düşük faiz düşük kur dengesine geçecektir.

Baskı sonucu oluşan yüksek faiz düşük kur veya yüksek kur düşük faiz bence zorlamadırlar, bu dengeler hep tansiyon biriktirirler ve ekonominin doğal dengesi ile uyumlu değillerdir.

NOT: Aslında yüksek faiz yüksek kur dengesi dayanılması en zor olanı ancak ülkenin doğal dengesi bu noktada ise bence yapacak başka bir şey yok bu dengeden uzaklaşmak sadece çekilecek acının süresini ve şiddetini arttırır.
    Günlük bülten gibi taze okuyucuya hitap havasında sezdim gayretinizi..

4.  Alıntı Originally Posted by ConSenSus SenSor Yazıyı Oku
    Günlük bülten gibi taze okuyucuya hitap havasında sezdim gayretinizi..
    Yeğenden garip bir virüs kaptım,gittiği yaz kampından getirmiş. Ateş yok, boğaz felaket. İş yerinde yığılıp kaldım. Sadece parmakları oynatıyorum. O nedenle günlük bülten modundayım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yeğenden garip bir virüs kaptım,gittiği yaz kampından getirmiş. Ateş yok, boğaz felaket. İş yerinde yığılıp kaldım. Sadece parmakları oynatıyorum. O nedenle günlük bülten modundayım.
    Geçmiş olsun..

Taze okuyucu da mühim zaten.. Kolay gelsin..

6.  Alıntı Originally Posted by ConSenSus SenSor Yazıyı Oku
    Geçmiş olsun..

Taze okuyucu da mühim zaten.. Kolay gelsin..
    Eyvallah .

7. Tepmeyecek misin ?

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, "Faiz indirip indirmeyeceğine Merkez Bankası yönetimi karar verir. Finansal istikrarı sağlamak için enflasyon hedeflemesi yapan bağımsız bir Merkez Bankasına ihtiyacımız var. Bu çok net" dedi.

Not: Yakında fırça yiyecek isim belli oldu sanırım.

Sayfa 554/981 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •