Sayfa 555/777 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,433 - 4,440 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Güzel yazı dostum..

herkesin kantarı belinde..

okuyup kendi karar verecek bu kadar net..
    Aynen dostum..şimdi mesela yarın pastörü serbest bırakırlar, dolar düşer gelir, 5-5,5 aralığına..ondan sonra vay efendim ben bunu niye almıştım..NŞA dolar tahmini yapmak mantıklı bir durum değildir..kimse yarın, öbürgün vb. ne olacağını bilemez..

Ancak genel gidişat olarak, yada trend diyelim, yükseliş yada düşüş anlamında ne olacağını kestirmek mümkün olabilir..örneğin biri çıkar TA yaptım ben şu kadar tecrübem var deyip 4,08-4,93 arası 29 ay sabit derse..seninde yaptığın gibi hop arkadaş ne oluyoruz, bak trend belli nasıl olacak bu iş diye sorarız..

Diğer taraftan buna benzer örnekler çok var buralarda(en çokta bunlara şaşıyorum)..birileri dolar güçlenme trendindeyken altın alın der, diğeri dolar şu anki finansal sistemde mecburen güvenli liman iken, doların günlerini sayılı, doların ölmesi an meselesi der..vb..vb...

Sonuçta süzgeçten geçirerek kişinin kendinin karar vermesi önemli..yoksa hepimiz yanılabiliriz..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Trend friend ise bu kadar bütçe açığına rağmen ABD 10 yıllıklarına bakılabilir mesela..

Yada ABD borsalarına bakılabilir..sadece DXY kesmeyebilir bu anlamda..

Zaten DXY kestiği anda oyun biter..Dolar hepiciğini yere sermiş olur..

Globalde borsalar son zamanlarda triyonlarca dolar kaybederken, S&P, Nasdaq rekorla kapandı bugün..Dow ise yükseklere çok yakın..

Yok Meksikayla anlaşma yapılmışta onun içinmiş..külahım dinliyor..

Avrupa banka endeksi derken, aşağıda bol ve ucuz para devrinde dolara dolar demeyen dolar şortcularının bir kısmı var..Haziran ayında belirtmiştik ,doların güçlenmeye başlaması ile birlikte hisseleri ayı piyasasına giren yani tengildiyen bankalar bunlar..doları(dxy yada eur/usd) kuyruğundan tutamazlar ve ellerinden kaçırırlarsa daha fazla tengildiyecek olanlarda muhtemelen bunlar

Mesela biz doları tutamadık ve tengildedik değil mi?..o gibi..şimdi sıra bunlarda..

Deutsche Bank, Nordea, ICBC, UniCredit, Crédit Agricole, ING, Santander, Société Générale, BNP Paribas, UBS, Agricultural Bank of China, AXA, Mitsubishi UFJ Financial Group, Bank of China, Credit Suisse and Prudential Financial.

Transatlantiği devirmeyecekleri kesin de, bakalım FED ne kadarına izin verecek..
    Mmmmm..genelde Avrupa ve ÇİN bankaları..Avrupa bankalarının Asya'da pozisyonları çok fazla..mesela bizim borcu nereden aldığımız son günlerde ortaya çıktı, değil mi?..daha çok İspanyol, İtalyan ve Fransız bankalarından..

Neyse bahsetmek istediğim Avrupalı bankalar değil..ÇİN'li kocamman kocamman bankalar..doların biraz ucundan göstermesiyle yamulan bankalar..

Hani eksen kayıyordu ya..kort kort atmaya gerek yok şimdilik..hatırlatmak istedim..

Gerçekler biraz farklı, anlamak isteyene tabii..yoksa bu yaştan sonra bazılarının tersten anlayacağı gibi dolar reklamı yapacak bir halimiz yok..

Bugün Londra'da banka tatili varmış; Summer bank holiday: Monday 27 August.

Şimdi bu iyi mi, kötü mü..volüm kısık ya, o bakımdan..

Dış mihraklar yarın saldıraya geçer mi..
    Dolar 6,216..Londra bugün açıldı..dış mihraklar saldırıya geçmiş gözüküyor..

Damat Londra'ya inecekken yanlışlıkla Paris'e mi indi acaba..

Londra Londra duy sesimizi..

Meğer Türkiye eski Türkiye imiş..

Yukarı dalgalı kur oluştu yine..

Bildiğimiz gibi 2001'de dalgalı kur başlamıştı..o zamanlar hep şikayet ediliyordu, böyle dalgalı kur mu olur sürekli yukarıya mı gider bu kur diye..sonra dolarlar yağmaya başaldı memlekete, hep aşağı kur oluştu uzun yıllar..

Şimdilerde ise dışarıda doların sıkılaşması yüzünden portre aşağı yukarı belli bana göre..şu anki dalgalı kur hep yukarıya giden dalgalı kur gibi..YTD..

Aslında gerilerde kaldığı için unutuyoruz..geçen sene şöyle bir alıntı yapmışım:

Şimdi fotoğraf daha net..filler tepişirken çimenler ezilecekti..

Evet, artık bu ticaret kısıtlamalarının daha da şiddetlenmesini bekleyebiliriz..YTD..

Yağ azalıyor, sürtünme artacak..

Trump: Çin ile ticaret görüşmek için şu an doğru bir zaman değil

28 Ağustos 2018 Salı, 10:14

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret müzakereleri yapmak için şu anın doğru bir zaman olmadığını söyleyerek iki ülkenin ticaret konusunda yakın zamanda bir anlaşmaya varacağına ilişkin beklentileri bozdu.

Meksika ile yeni bir ticaret anlaşması yapma konusunda anlaşmaya varılmasının ardından Pazartesi günü yaptığı duyuruda muhabirlere konuşan Trump, Çin'den gelecek teklifleri reddettiğini söyledi ve ticaret politikasında daha az "tek taraflı" bir duruş yakalamaya çalıştığını belirtti.

Trump, açıklamasında, "Çin, konuşmak istiyor.Ancak dürüst olmak gerekirse, şu an konuşmak için doğru bir zaman değil" ifadesini kullandı.

ABD-Çin müzakereleri, Trump'ın Çin'in ticaret açığını daraltmak adına daha fazla enerji ve tarım ürünü almasına yönelik anlaşmaya son verdiği Mayıs ayından bu yana askıda kalmış durumda.
    Dünyanın ekseni ÇİN'e doğru çok kötü kayıyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Başlık ölmüş...

TL gibi...

Moodys'in son raporu bir felaket habercisi...

Bakın bankaları değerlendirirken ne demekte:

"There is a heightened risk of a downside funding scenario, where a deterioration in investor sentiment limits access to market funding. Moody's also recognises the potential risk of a parallel deterioration in confidence in US dollar domestic deposits.

Turkish banks are highly reliant on foreign currency funding and had market funds of around USD186 billion denominated in foreign currency as of June 2018, equivalent to 75% of their total wholesale funds. This makes the banking system particularly sensitive to potential shifts in investor sentiment, as these foreign currency liabilities must be refinanced on an ongoing basis.

In the next 12 months around USD77 billion of foreign currency wholesale bonds and syndicated loans, or 41% of the total market funding, needs to be refinanced. The Turkish banks hold around USD48 billion of liquid assets in foreign currency and have USD57 billion compulsory reserves with the Central Bank of Turkey, which would not be entirely available.

In a downside scenario, where investor sentiment shifts, the risk of a prolonged closure of the wholesale market would lead most banks to materially deleverage, or to require external funding support from the government, or the Central Bank.

Such a scenario could also impact the local deposit base, which has large deposits in foreign currency. Turkish households, corporates, and small and medium enterprises (SME) hold around USD196 billion of deposits in foreign currency, or around 40% of total deposits in the system. In the event of a shift in domestic confidence in foreign currency, the Turkish authorities would subsequently be faced with challenging decisions to address the stability of US dollar deposit bases."

https://m.moodys.com/research/Moodys...key--PR_388052

Ölmüşük haberimiz var...

Epeydir.

İşbankası gibi bir özel banka bir gebermeye yakın konımda.

Bu bankayı özellikle seçtim.

Çünkü para yatırırken müşteriyi döver havalarda. Hala % 17 vermekte TL mevduata.

Burnundan kıl aldırmıyor.

İyi de bu bankanın sermaye yapısı şöyle...

"Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 30 Haziran 2018 tarihi itibarıyla İş Bankası'nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:

• İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: %40,12
    • Atatürk Hisseleri*: %28,09
    • Halka açık pay: %31,79 "

https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...ik-yapisi.aspx

Bu bankanın nasıl sermaye artıracağını biri bana anlatsın.

Kendi çalışan ve emeklilerine ait munzam Sandık Vakfı mı para koyacak?

Yoksa Atatürk hisseleri sahibi CHPES mi?

Geçen gün İş bankası genel Müdürünün abuk konuşması belli ediyordu telaşını.

İş Bankası böyle ise diğer bankaları hiç konuşmayalım.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Başlık ölmüş...

TL gibi...

Moodys'in son raporu bir felaket habercisi...

Bakın bankaları değerlendirirken ne demekte:

"There is a heightened risk of a downside funding scenario, where a deterioration in investor sentiment limits access to market funding. Moody's also recognises the potential risk of a parallel deterioration in confidence in US dollar domestic deposits.

Turkish banks are highly reliant on foreign currency funding and had market funds of around USD186 billion denominated in foreign currency as of June 2018, equivalent to 75% of their total wholesale funds. This makes the banking system particularly sensitive to potential shifts in investor sentiment, as these foreign currency liabilities must be refinanced on an ongoing basis.

In the next 12 months around USD77 billion of foreign currency wholesale bonds and syndicated loans, or 41% of the total market funding, needs to be refinanced. The Turkish banks hold around USD48 billion of liquid assets in foreign currency and have USD57 billion compulsory reserves with the Central Bank of Turkey, which would not be entirely available.

In a downside scenario, where investor sentiment shifts, the risk of a prolonged closure of the wholesale market would lead most banks to materially deleverage, or to require external funding support from the government, or the Central Bank.

Such a scenario could also impact the local deposit base, which has large deposits in foreign currency. Turkish households, corporates, and small and medium enterprises (SME) hold around USD196 billion of deposits in foreign currency, or around 40% of total deposits in the system. In the event of a shift in domestic confidence in foreign currency, the Turkish authorities would subsequently be faced with challenging decisions to address the stability of US dollar deposit bases."

https://m.moodys.com/research/Moodys...key--PR_388052

Ölmüşük haberimiz var...

Epeydir.

İşbankası gibi bir özel banka bir gebermeye yakın konımda.

Bu bankayı özellikle seçtim.

Çünkü para yatırırken müşteriyi döver havalarda. Hala % 17 vermekte TL mevduata.

Burnundan kıl aldırmıyor.

İyi de bu bankanın sermaye yapısı şöyle...

"Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 30 Haziran 2018 tarihi itibarıyla İş Bankası'nın ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir:

• İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: %40,12
    • Atatürk Hisseleri*: %28,09
    • Halka açık pay: %31,79 "

https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...ik-yapisi.aspx

Bu bankanın nasıl sermaye artıracağını biri bana anlatsın.

Kendi çalışan ve emeklilerine ait munzam Sandık Vakfı mı para koyacak?

Yoksa Atatürk hisseleri sahibi CHPES mi?

Geçen gün İş bankası genel Müdürünün abuk konuşması belli ediyordu telaşını.

İş Bankası böyle ise diğer bankaları hiç konuşmayalım.
    bende diyorum Moodys neden isbankasina Caa1 not verdi diye

batmaya bir basamak demek bu.

Sayfa 555/777 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •