Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 557/1014 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,449 - 4,456 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. o değilde bu emlak piyasası o kadar garipki aynı site aynı m2 nerdeyse aynı kat fiyatın biri anyada biri konyada....Bu fiyatın bir rayici var sen şimdi gidip garanti hissesini ben 15 liraya satıcam diyebilir misin buda onun gibi bişey...Adam utanmadan sıkılmadan 690,000 yazmış aynı daireye...

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...02154505/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...56730885/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...73556771/detay

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Kendi kardeşimden örnek vereyim, 3 sene önce Antalya Konyaaltı'nda 2+1 daireyi 200 bin TL'ye satın aldı, banka ödemesi 10 yıl sonunda 300 bin olacaktı. Bu kadar faiz verilir mi diye eleştirirken kendisini, şu an aynı mahallede aynı m2 evler 350 bin TL oldu. Bu kadar kısa sürede yüksek prim yapmasının sebebi elbette dolarda ki develüasyondu.
    Sn. Syılmaz,

Bence de önümüzdeki 10 yılda develüasyon bekliyorum fakat kredi çekip düşük faizden bankaya borçlanırsak ve banka krediyi geri çağırırsa baya büyük sıkıntı olur.

Bildiğim kadarıyla konut kredileri geri çagırılamıyordu. Fakat ülke muz cumhuriyetine döndügü icin bir bakmışsın khk ile kredileri çağırmışlar.

Siz bu ihtimal hakkında ne düsünürsünüz?

3.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Sn. Syılmaz,

Bence de önümüzdeki 10 yılda develüasyon bekliyorum fakat kredi çekip düşük faizden bankaya borçlanırsak ve banka krediyi geri çağırırsa baya büyük sıkıntı olur.

Bildiğim kadarıyla konut kredileri geri çagırılamıyordu. Fakat ülke muz cumhuriyetine döndügü icin bir bakmışsın khk ile kredileri çağırmışlar.

Siz bu ihtimal hakkında ne düsünürsünüz?
    Konut faizleri çağrılamıyor sadece yapılandırma var faiz düşerse ��������

İki üç kere yapılandıran vardı bildiğim

4. en güzeli nakitinle bekleyip ölü herkesin ağladığı zamanlarda sağlam hisselere yatırım yapıcaksın. Ben olayı şöyle görüyorum rayici 1,000,000 lira daireyi gidip 500,000 liraya alamıyorsun ama 10 lira olan thy zamanı gelince 5 liraya alabiliyorsun. Veya değişik güzel şirketleri kriz zamanında çok uyguna alabiliyorsun. Tabiki bu dediğim yatırım için bakılan mülkler için geçerlidir. Yoksa oturacağın ev için bakıyorsan orası ayrı derim. Borsa hemen her türlü olumsuzluğu fiyatlayıp fiyatlara dahil ediliyor. fakat emlakta böyle değil kardeşim kriz var şöyle böyle ben anlamam ben 1,000,000 satıldığını duydum bende ona satıcam diye at gözlüğüyle mülkünü satmaya çalışıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Yeni bina aynı yer dubleks 160 -180 m2 miydi hatırlamıyorum bu hafta 300 bin tl den az verdi ama mahalleyi bilmiyorum ama Konyaaltı dedi İstanbul da taşınan bir akraba aldı

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim bahsettiğim mahalle Uluç Mah. Konyaaltı'nda çok uzak mahallelerde var. Liman ve Hurma mahalleleri daha düşük fiyatlı, birde Sarısu Mah. var ki sadece adı Konyaaltı.

Sizin sözünüzün üzerine sahibinden.com'da Uluç Mah. 2+1 bina yaşı 0-1-2-3, bulunduğu kat arakat olarak arattım, en ucuz daire 390 bin tl çıktı. Daha da yükselmiş daireler.

Sn. Ajfa, arkadaşlar cevaplamış. Konut kredisinde geri çağırma diye birşey olmaz, develüasyon olursa banka zarar etmiş olur.

6. Toplu taşımada tramvay da bu sabah arkadaşın cüzdanı çarptılar .

3 tane karakol dolaşmış şu hatta şu saatte diye ama ilgilenmemişler ifade bile alınmamış .

Tickettan şirketi bulmuş birisi ara sokakta atılmış kimlik ve kartlar var paralar yok .

Yazın en az 3_5 kere bende denk geldim Sultanahmet’ten binen turistleri hedef alıp hırsızlık oluyor ama siviller erketede olduğu i,in olmuyordu bazen de engel olunamıyor demek ki

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,098
     Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    o değilde bu emlak piyasası o kadar garipki aynı site aynı m2 nerdeyse aynı kat fiyatın biri anyada biri konyada....Bu fiyatın bir rayici var sen şimdi gidip garanti hissesini ben 15 liraya satıcam diyebilir misin buda onun gibi bişey...Adam utanmadan sıkılmadan 690,000 yazmış aynı daireye...

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...02154505/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...56730885/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...73556771/detay
    katlar farklı, 1-3-6

fiyatlarında farklı olması normal...

manzaraya hakim ise, fiyat yükselir.
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    katlar farklı, 1-3-6

fiyatlarında farklı olması normal...

manzaraya hakim ise, fiyat yükselir.

5 katlı yerlerde en pahalı kat girişin üstü olur diye biliyorum sokak arasında ise asansör yoksa değişti mi o teori

Sayfa 557/1014 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •