-
Italyan oyun yazari, cevirmen ve Portekiz dili ve edebiyati ogretim uyesi Antonio Tabucchi'nin olum yil donumu (25 Mart 2012)
(Portekizceye ve bu dilin edebiyatina yonelmesindeki en buyuk etken, Fernando Pessoa'nin yapitlarina olan hayranligi ve onu ana dilinden okuma arzusu oldu.)
"Ya sonra? diye sordu Pessoa.
Sonra gercegi cozme hevesine kapildim.Sanki gercek cozulebilirmis gibi.Ardindan cesaretimi yitirdim.Cesaretimi yitirince de nihilizm geldi.Daha sonra hicbir seye inanmaz oldum, kendime bile.Bugun gereksiz bir pacavra gibi senin basucundayim.Hicbir yere gitmemek uzere topladim bavullarimi ve yuregim artik bos bir saksidan ibaret."

"E poi?, chiese Pessoa.
E poi ho cominciato a voler decifrare la realtà, come se la realtà fosse decifrabile, ed è venuto lo sconforto. E con lo sconforto, il nichilismo, poi non ho più creduto a niente, neppure a me stesso. E oggi sono qui al tuo capezzale, come uno straccio inutile, ho fatto le valigie per nessun luogo, e il mio cuore è un secchio svuotato."
-
Kristen Stewart’in Prenses Diana’ya hayat verdigi, Pablo Larraín imzali Spencer filminden yeni bir gorsel geldi.
-
Cary Fukunaga, bilimkurgu turundeki cizgiroman serisi Tokyo Ghost'un film uyarlamasini yonetecek. Cizgiromanin hikayesi, insanligin gerceklikten kacmak icin teknolojiye bagimli oldugu 2089 yilinda geciyor.

https://theplaylist.net/cary-fukunag...medium=twitter
-
Unutulmaz filmlerinin yani sira sinema dunyasi hakkindaki calismalari ile de taninan Fransa sinemasinin usta yonetmenlerinden Bertrand Tavernier, 80 yasinda hayatini kaybetti.

https://deadline.com/2021/03/bertran...ad-1234721636/
-
Neon ve Rook Films, Virus filmi In The Earth'un fragmanini yayinlasi.
-
Iranli spiritualist yazar ve mistik sair (Mansûr el-Hallâc) Hallac-i Mansur'un olum yildonumu (MS 26 Mart 922)

“ Cehennem, aci cektigimiz yer degil, aci cektigimizi kimsenin duymadigi yerdir. / L'inferno non è il luogo dove soffriamo, è il luogo dove nessuno sente le nostre sofferenze. "
Kalp gozuyle gordum Rabbimi sordum.
'Kimsin Sen?' Yanit Verdi: 'Ben, Senim... (Enel Hakk)'
Dahil olmamissin hic 'nerede' sozue,
Hic ilgin olmamis 'nerede' ile senin,
Supheler, vesveseler dogrudan nasiplenmemis,
Bu yuzden bilemezler zatin nerededir Ey Efendi!
Sen, butun 'nerede'leri / her yeri kusatmissin,
Sen neredesin? 'Neredesiz' kadar uzakta
'Yok olus' benimle birlikte yok oldu.
Yok oldum da boylece ulastim sana!

Ho visto il mio Signore con l'occhio del mio cuore,
Gli ho chiesto: 'Chi sei?', m'ha detto: 'Tu!'.
Il Tuo 'dove' non appartiene al 'dove',
ché in Te nessun 'dove' esiste.
Né c'è un'immagine da immaginare
che ci faccia scoprir dove Tu sei.
Tu sei Colui che contiene ogni «dove»
fino al 'non-dove': e dove mai sei Tu?
Nel mio estinguermi s'estingue l'estinzione
e nella mia estinzione T'ho trovato
-
17. yuzyilin en basarili profesyonel kadin Barok donem portre ressamlarindan Mary Beale'in dogum yildonumu (26 Mart 1633)
Self-portrait of Mary Beale with her husband Charles and son Bartholomew, c. 1660 (Geffrye Museum)

Self portrait, circa 1675 - 1680
-
Hollandali ressam Palamedes Palamedesz'in olum yildonumu (26 Mart 1638)
Rider's battle, 1630

Frederik Hendrik on horseback, 1638
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri