Sayfa 558/606 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568 ... SonSon
Arama sonucu : 4843 madde; 4,457 - 4,464 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Yabancı biste neden gelsin bistin değeri 5000 olsa bile yabsncı gelmez yabancının bu piyasadan şu an kaldıracağı para yok belki faizler yüzde 20 lere inince ayrıca gelmeseler de olur açıkçası biz kendimiz yükseltiriz istersek, sayın Noreply aslında doğru düşündü ama erken hareket etti onun sattığı fiyata ya indi ya inmedi oysa sonra 64 ü gördü bu oyunun mutlak galibi şu an yok gıda hissesi tutsaydık ülker gibi veya telekom parsyı kırmıştık...

Nasip yokmuş...

2.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bu gibi havaları çok eskilerden, doksanlardan beri tanırım. Pozisyonlar alınmış, piyasada ciddi bir alıcı yok, piyasanın yükünü yeni yeni içleri dolmaya başlayan yatırım fonları taşıyor veya dengeliyor.

Alıcıların yokluğunda belki bir alıcı gelir diye her gün piyasa biraz yukarı, gelenler olursa biraz yükte hafifleme, ertesi günde devam, tarife gerekmiyor. Filanca yerde işlemler kuruduysa veya ilgi yokluğu dayanılmaz hale gelmişse, yine bakir fakat yeşillendirilebilir yerlerden yeni tur yeni şans gibi... Banka vb şişirdikleri hisselerde açığa satmaya kalkan olursa el yakmaca..

Piyasadakiler borsanın yataya bağlandığını kabul etmek istemiyorlar; öyle gösteriliyor..
    Kendilerinin bilecekleri işlerdir, bu temsiller daha önce defalarca oynanmıştır.
    Ecil satışıyla ilgili değil değerlendirmem. Genel olarak Bist hakkındaki yorumları isabetli oldu.(Yukarıdaki gibi) Hisse satışını aklıma bile getirmedim. Ecil bende çok az olduğu için Bist ile ilgili genel yorumlarının tutarlılığı nedeniyle takdir ettim. Yoksa bende 8 Nisanda İşc'leri 13'ten satmıştım. Bankacılık ile ilgili beklentinin olumsuza dönmesi nedeniyle. Bu ara İŞC 17'leri gördü. Ama spekülasyondu. Bu durum beni başarısız yapmaz. Ki bugün en fazla düşüş bankacılık endeksinde. Temel analiz açısından hatalı değil. Ama trend bir kağıdı nereye kadar götürür, bilemeyiz.

3. Sn Karakaya'nın da analizlerini okuyorum, gayet isabetli düşünceler. Bana gelince analiz bir yana basit düşünmekten yanayım. Ben al- şarlı değilim, uzun vadede beğendiğim şirkette lot sayısını artırmaya çalışırım. Düzen bozucu bir durum varsa biriktirmeye ara veririm. Bir fşyata geldiğinde o fşyattan artık almayacaksam kademe kademe her fiyattan satarım. Yok, satmayacağım fiyatlara gelmişse çok yavaş bir tempoyla almaya başlarım. Satarken 64 liradan da sattım. Fakat 70 hatta 100 lirayı da görebileceğini düşündüğüm için büyük miktarlarda işlem yapmadım.Ani zenginleşme, abi fakirleşme her ikisini de istemem.

4. Sayın Noreply ani fakirleşmeyi istememenizi anlayabiliyorum ama ani zenginlik istememenizi anlamakta zorluk çekiyorum

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. https://x.com/turks6161/status/1821941529428045854

Konuşma ECILC genel kurulunda yapılmış sanırım. Konuşmacının üslübu çok güzel, tam bir beyefendi , kırıp dökmeden mesajını vermiş.

Düşük değerleme yapılması düşük fiyatlamaya sebep oluyor, doğrudur.

Ben yaşlandıkça temettücü oldum. ECILC temettüyü hiç aksatmayan bir şirket ancak Temettü Verimi çok düşük. (TV) %2 civarında.

Diyelim ki değerleme yapıldı ardından da hisse fiyatı 5 kat arttı. T.V. %0,4 olacak. Yatırılan para 250 yılda temettü ile geri alınabilecek.

O zaman da sat gitsin denilebilir tabii..

7. Ecilc

Son 6 ayda aylık bazda aracı kurum saklama oranlarını atabilecek olan var sa çok makbule geçer neden istediğimi de söylerim son oranı gördüm beni çok rahatsız eden bir şey var
    Son düzenleme : Desidero74; 10-08-2024 saat: 11:40. Sebep: Gereklilik

Sayfa 558/606 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •