Sayfa 56/238 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 441 - 448 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Hocam sataşma olarak anlamayın lütfen ama sırf merakımdan ve bu denklemi bir türlü kafamda çözemediğim için soracağım
    Sizce kurlar bu seviyede iken maaşı % 4 artmış ücretli kesim ve emekliler kurdan kaynaklı olarak ulaşım,akaryakıt,gıda,giyim,ilaç Vs bütün sektörlerde yapılacak minimum %10 zamla yeni yıla girmiş ise ve geçmiş yıldan da reelde minimum %30 reel enflasyon kucakta iken vatandaşın durumu ne olacak acaba beni kara kara düşündürmeyecek seviyeler değil sizin kafanızdaki makul kur fiyatları.Yoksa biz mi hiçbir şeyden anlamıyoruz.

2. Süper zekalı arkadaşım sen çadırda mı yaşıyorsun konut barınma bir insanın ilk ihtiyacıdır zaten eski yapıların bircogu depreme dayanıksız insanlar daha saglam ve yeni evlerde yaşamak istiyor 50 yıllık kokan ve başına yıkılacak gibi duran bir evde otutrmusun. Bu arz talep meselesi satılıyorki yapılıyor.. yoksa devlet inşaat yapın diye zorlamıyor.. Allah akıl fikir verede anlayasın..

Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    80 li yıllardan 2013 senesine kadar uygulanan , faizi koyver gitsin doları baskıla politikası sadece finansal sistem içerisindeki katakullilerden beslenen üretim özürlü montajcı mal degneklerinin ekmeğine yağ sürmüştür

faizlerin kaç seviyelerinde olup olmadığından çok yabancı yada yerli kımıl zararlıları için CAZİP OLMAMASI önemlidir

icabında yüzde 10 faiz verirsiniz yabancı için cazip olur , yüzde 20 faiz verirsiniz yabancı açısından cazip olmaz

o işin farklı dinamikleri var

önemli olan faiz oranlarının yabancı yada yerli için cazip oranlar olmasına kesinlikle ve kesinlikle müsade edilmemesidir
    Rte nin faiz konusundaki parlamaları, atıp tutmaları tamamen, ekonomik başarısızlığı, doların yükselişi karşısında bir şey yapamamayı, başkalarının üzerine atma çabasıdır.

Zaten onun tarzı hep bu olmuştur. Başkalarını günah keçisi yap, kendin Ak Kaşık ol

Sen hükümet değilmisin? Bağırıp çağıracağına ver bir emir devlet bankalarına, Vakıf, Halk, Ziraat "düşürün faizi" de düşsün!

Sonuç ne olur o durumda? Onu da uzmanlar anlatsın

Kurusukı atıyor!!

4. Faizlerin aşağıya düşürülmesi öncelikle cazip seviyede olmaması ile mümkün , yani başlangıç noktası bu olmalı

Faizin kaç olduğundan çok kımıl zararlısı için cazip olup olmadığı önemli

Şu anda faiz seviyeleri arzulanan seviyenin üzerinde olmakla beraber yabancı yada yerli kımıl zararlısı için , kur enflasyon gibi faktörlerde hesaplandığında cazip değil

Öncelikle cazip olmayan faiz oranlarının geçici yada dönemsel değil kalıcı bir ekonomi politikası olduğuna tüm yerli ve yabancı ikna olmalı

Sonrasında oranlar zaten düşmeye başlar

E Bu arada kur gider...

Kur sen faizi yukseltsen de gidecek hiç merak etme sadece kısa bir süre baskilayip borsanın geçici yukarı çıkmasına ve oradan da baskilanan kur seviyelerinden senet satmalarina vesile olmuş olursun yani mal degnekligi yapmış olursun

Ardindan da kur koşa koşa çok kısa bir zamanda yukarı çıkıp aradaki mesafeyi kapatır

Tabi kısa zamanda kurun o mesafeyi kapaması için

oyun kurgusu ekonomideki mal degneklerinden basindaki ve siyasetteki mal degnekleri üzerine yıkılır

İtinayla kriz çıkartılıp kuru istedikleri seviye çektikten sonra bir müddet sakinlesme bant hareketi

Sonra yine acıktım , nerede benim mamam demeye başlar küresel sorrozpu sucuğu ve taseronlari

Senin maman Ukrayna da Arjantin de Yunanistan da , buradan alsan alsan babayı alırsın artık

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
    Son düzenleme : viper; 22-11-2017 saat: 12:14.

5. Denklem şu

80 li yıllardan beri Yıllarca dışa tam bağımlı yaşamış bir ülkenin bu bağımlılıktan kurtulması için

Öncelikle inşaat sektörüne hız vermesi matematiksel bir gereklilikti

Gelişmiş ülkelerin inşaat sektörüne fazla abanmamalarinin temel sebebi zamanında abanacaklari kadar abanmis olmalarıdır , artık taş üstüne koyulmadik taş birakmamislar zaten

İnşaat sektörü Türkiye ye nefes aldırdı ve zaman kazandırdı , tabi bu arada o daireler gazoz kapağıyla satılmadı

Paralar küresel finans çetelerine değil bizim müteahhitlere gitti ülke içinde kaldı

Bankalar da eko tiviler de bas bas bağırdı hala bagiriyorlar faiiiiiz faizzzz mamaaa mamaaa diye

Elbette bu bir geçiş sürecidir ve yatırımların artık inşaat tan üretim e kayması için yaşanılması gerekli olan dönemsel bir süreçtir

Savunma sanayinde ilk meyvelerini fazlasıyla toplamaya başladık

Ardından sıra diğer sektörlere gelecek

Tabi işin buraya gittiğini totoş kraliçe yada dallamanya görmeyecek kadar salak değil

40 çeşit çikolata markası gibi terör örgütü musallat ettiler başımıza

Ha deyince olmuyor hiçbir şey , herşey zamanla

Yeter ki doğru yolda yani CAZİP OLMAYAN FAİZ SEVİYELERİNDE OL

6. Bir futbol takımı kurmak istiyorsan öncelikle futbol sahan olmalı

Hiç bir dangalak sen önce takımı kur sonra sahaya bakarız diyemez

Adamları nerede sececeksin bakkal dükkanında mi maç yaptırıp yetenekli oyuncuları sececeksin

Faizlerin CAZİP OLMAMASİ bu sahanın kendisidir

Ardından üretim ihracat ve ülkeye para girişi başlar
    ( tek taraflı kar edip cikmak için gelen zirtapoz hedge fon pic fonlardan bahsetmiyorum )

Yatırım ve ortaklık için gelen gelir , ki o da devlet kontrolünde olmak kaydıyla

Bu ortaklık işini finansal piyasalarin dışına çıkıp birazda tarihe dönerek değinmek isterim

Bir örnek verirsem , İngilizler yüzyıl savaşlarında Fransa ile savaşırken , savaşı kazanacağı netlestikten sonra sırf savaş uzasin ve birleşik krallığa para girsin diye el altından Fransızlara silah satmıştır

Şimdi bu mantalitede olan bir ulke savunma sanayinde bizim uretecegimiz savaş uçağı tfx projesine ortak olarak giriyorsa girmekten başka bir çaresinin kalmadığını düşünüp sahadan kopmamak için giriyordur bence

Sürekli kontrol altında gözlem altında tutulması gereken meseleler bunlar

Aksi halde , bak bunlar cici çocuk yoksa bizimle ortak uçak üretirler mıydı diye tedbiri elden bıraktığın an kazığı yediginin resmidir

7. Bana göre

Savunma sanayi yada diğer sektörlerde eğer yurt dışı ile ortak işler yapılacaksa burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta küresel olarak gerek ekonomik gerekse de siyasi anlamda birbiriyle ciddi rekabet içerisinde olan ülkelerden olmak üzere en az iki şirket ortaklığa dahil edilmelidir

savaş uçağı projesinde İngilizlerin yanında bir Amerikan yada Rus firmasının da bu işin içinde olması gerekirdi

Biri diğerinin sigortası olmak zorunda olurdu

Bu iki ülke şirketinden herhangi biri eğer onlar varsa ben yokum derse de bu dayatmayi yapan değil yapmayan ülkenin şirketi ile ise devam edilmesi yada ikinci ortak olarak farklı bir ülkeden farklı bir şirketle devam edilmesi daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum

8. BIST 30 da 131500-132500 bandı hala çok önemli ve artık önemi daha da arttı

Nedenine gelince uzun dönem ortalamalar birbirine yapışıp o banda demir attı bekliyor

Kısa dönem ortalamalar zaten o bölgeye çok yakın

Artık orada bir sure alsatcilari hirpaladiktan sonra karar vereceklerdir

Sayfa 56/238 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •