Sayfa 55/238 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 433 - 440 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. ABD nin maklubesever savcısının aleyhinde soruşturma açılmış

Daha önce de cooook yazdım , ABD eski ABD değil , ama yaklaşık 8 yıldır değil

Bunu anlamak istemeyen maklubeciler Philadelphia da california da Maraş dondurması satmak zorunda kalıyormus

Yakında patates pureli ve mercimekli çiğ köfte işine de girerler

Topluca sınır dışı edilinceye kadar o işleri devam eder ardından oradaki hesaplarına da el konur

Sonra da dimdizlak buraya dönmek zorunda kalırlar

Tasfiye süreci denilen bir kavram vardır

Tüm dünyada sorrozpu sucuklarini tasfiye süreci başlamışken onlarla iş tutanları faunus içinde muhafaza edecek halleri yok

Git şimdi kokoş kralicene ağla bakalım , belki acirda totona kraliyet nişanı takar

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

2. bist30 un , bir süre 125-130 seviyelerinde kaldıktan sonra 130-131 seviyesine bir tepki verip ardından yöne karar vermek isteyeceğini düşünüyorum

dolar bazlı grafta ise yaklaşık verdiğinin yüzde ellisini alan bir sonuç karşımıza çıktığından bulunduğumuz yükseliş trendi bence net olarak bitmiştir

TL bazında ise

131 üzerine tekrar atılırsa bundan sonraki tüm yükselişler önce tepki ardından da yeni bir trend olmaya adaydır

düşüşler ise 131 altında kalınmaya devam edildiği sürece , her an trend özelliği kazanmaya adaydır

3. 80 li yıllardan 2013 senesine kadar uygulanan , faizi koyver gitsin doları baskıla politikası sadece finansal sistem içerisindeki katakullilerden beslenen üretim özürlü montajcı mal degneklerinin ekmeğine yağ sürmüştür

faizlerin kaç seviyelerinde olup olmadığından çok yabancı yada yerli kımıl zararlıları için CAZİP OLMAMASI önemlidir

icabında yüzde 10 faiz verirsiniz yabancı için cazip olur , yüzde 20 faiz verirsiniz yabancı açısından cazip olmaz

o işin farklı dinamikleri var

önemli olan faiz oranlarının yabancı yada yerli için cazip oranlar olmasına kesinlikle ve kesinlikle müsade edilmemesidir

4. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde merkez bankasının hükümet ve devlet yetkililerin ekonomi politikası dışında bir bağımsızlığı yoktur

eger yurt dışından bir dallama bizim merkezin bağımlılığından bahsediyorsa aslında merkezin serbest piyasa laga lugası altında kendilerinin kontrolunde olmadığından yakınıyor demektir

yani hem kendisi hem bu ülkede kullandığı mal değnekleri için mama istiyor demektir ve artık babayı almaya adaydır

5.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    80 li yıllardan 2013 senesine kadar uygulanan , faizi koyver gitsin doları baskıla politikası sadece finansal sistem içerisindeki katakullilerden beslenen üretim özürlü montajcı mal degneklerinin ekmeğine yağ sürmüştür

faizlerin kaç seviyelerinde olup olmadığından çok yabancı yada yerli kımıl zararlıları için CAZİP OLMAMASI önemlidir

icabında yüzde 10 faiz verirsiniz yabancı için cazip olur , yüzde 20 faiz verirsiniz yabancı açısından cazip olmaz

o işin farklı dinamikleri var

önemli olan faiz oranlarının yabancı yada yerli için cazip oranlar olmasına kesinlikle ve kesinlikle müsade edilmemesidir
    hatırlatma yapim unutkanlık başlamış ihtiyarlık var sanırım. 2002-2010 arası dovizin baskılandıgı (yer gok satılarak) ulkenin ithal essek cennetine donduruldugu zamandır. Betoncular zorda degil mi? satamıyorlar degil mi? artık olmuyor degil mi? AAkıl fikir vere sana.

6. Seviyeler konusunda hayali senaryolar peşinde koşup o bazlı bu bazlı ot bazlı çöp bazlı destek aramak için kivranmaya gerek yok

131.500 un üzeri alıcı alti ise satıcı olmak yeterli

Basit düşünmek gerekir

E efendim ya testere yaparsa

Armudun sapı üzümün çöpü

Ona karşı kimse bir savunma mekanizması geliştirmiş değil , gelistirse bile paylaşmaz

Benim görüşüm testereye karşı teknik bir indikatör değil ancak alim satım stratejisi geliştirilebilir ki bu stratejinin de temel amacı o süreçte kar etmemek olmalıdır

Çünkü ancak o şekilde zarar edilmez

7. Trend de yatırımcılar , testere döneminde ise benim gördüğüm , çoğunlukla ve de sıkça Londra nin mal degnekligini yapan bazı kişi veya kurumlar kar eder

Yüksek faiz yada cazip faiz ortami bu degneklerin istediği ortamdır

Çünkü faizleri cazip olan bir ülkenin borsası trend e kolay kolay baglayamaz

Az trend bol çalkantı ortamı sadece üç beş kuruş kazanma gayesinde olan al satcilarin değil mal değneklerinin de cok sevdiği bir ortamıdır

Ancak gelişmiş ülke borsalarında trend eğilimi güçlüdür

Para calkantidan nemalanarak değil yatırımdan nemalanarak büyür

Bu demek değildir ki gelişmiş ülke borsalarında yüksek volatilite olduğu dönem olmaz yada bizim borsanın trend e bağladığı bir dönem olmaz

Ama ağırlıklar farklı

Cazip faiz seviyesini yakıt olarak kullanan bir ulkenin borsası çalkantı ağırlıklı hareket eder ve giren paradan daha çok para çıkışları yaşar

Cazip faiz seviyesini yakıt olarak kullanmayan bir ülke ise trend ağırlıklı hareket eder ve giren para çıkan paradan hep fazla olur

Bir ülkede cazip faiz çığırtkanlığı yapan morostopollar genelde yurt dışı ülkelerin kendilerine sermaye çekmek için kullandığı mal degnekleridir

Son düzenleme : viper; 21-11-2017 saat: 15:18.

8. Özetle

Yüksek faiz yada CAZİP faiz ortami

Çalkantı , karambol , bulanık su ortamıdır ki bu sularda kimin balık avlamaya çalıştığı takas dokumlerinden net bir şekilde benim gözüme çarpmaktadır

Belki de şaşiyim ve ben yanlış görüyorum

Grafiği bir de logaritmik inceleyim bakayım

Sayfa 55/238 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •