-
Kiz kardesi Angela Giussani ile birlikte Diabolik cigzgiromanini yaratan Italyan yazar Luciana Giussani'nin dogum yildonumu (19 Nisan 1928)

-
Isvicreli ressam Marco Richterich'in dogum yildonumu (19 Nisan 1929)
Boats in Harbor, circa 1970

Dans les vignes, 1981
-
Kolombiyali modern sanat ressami Fernando Botero Angulo'nun dogum gunu (19 Nisan 1932)
The Presidential Family, 1967

Danzatori (Dancers, 2002)
-
6 yasindaki Shirley Temple, ilk performansini 19 Nisan 1934 tarihinde Hamilton MacFadden'in yonettigi Stand Up and Cheer! pre-code muzik filminin New York, Radio City Music Hall'deki gosteriminde geceklestirdi.

-
Boris Karloff, Elsa Lanchester, Colin Clive'in basrollerini paylastigi Frankenstein'in Gelini (Bride of Frankenstein) 19 Nisan 1935 tarihinde Chicago, Illinois; Portland, Oregon; San Francisco, California'da gosterime girdi.

-
Italyan Mutfaginin Vaftiz Babasi (Il Padrino della Cucina Italiana / The Godfather of Italian Cooking) Italyan Sef, restaurant ve yemek uzmani Antonio Carluccio'nun dogum yildonumu (19 April 1937)

" Yemek benim dinimdir. / Il cibo è la mia religione. / Food is my religion. "

-
Alman ressam Georg Gerhard Schrimpf'in olum yildonumu (19 Nisan 1938)
Ausschauende, 1932

Staffelsee, 1934
-
Alman oyun yazari Bertolt Brecht'in Cesaret Ana ve Cocuklari (Mutter Courage und ihre Kinder - Mother Courage and Her Children - Madre Coraggio e i suoi figli) oyunu ilk kez 19 Nisan 1941'de Zurich, Schauspielhaus'da sahnelendi.
CESARET ANA: ... Zaten bir yerde buyuk erdemlerin bulunmasi, orada bir bokluk oldugunun kanitidir.
ASCI: Ben iyi bireylerin kaniti diye dusunuyordum.
CESARET ANA: Hayir, bokluk oldugunun. Neden dersen: Eger bir kumandan veya kral cok aptalsa ve adamlarini bok yoluna surerse adamlarin olesiye cesur ve erdemli olmasi gerekir...

MUTTER COURAGE: ... Oberhaupt, wenn es wo so große Tugendengibt, das beweist, daß da etwas faul ist.
DER KOCH Ich dacht, es beweist, daß etwas gut ist.
MUTTER COURAGE: Nein, daß etwas faul ist. Warum? Wennein Feldhauptmann oder König recht dumm ist und erführt seine Leut in die Scheißgaß, dann brauchts Todes-mut bei den Leuten, auch eine Tugend...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri