Sayfa 57/394 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon
Arama sonucu : 3151 madde; 449 - 456 arası.

Konu: AYEN - Ayen Enerji

1. Şimdi AYEN e 2018 de en muhafazakar tahminle 450 milyon tl NAKİT lazım
    Ne yapabiliriz ona bir bakalım?

MEVCUT NAKİT VE NAKİT PARA ÜRETİLEBİLECEK KAYNAKLAR

1)KASA:Nakit ve benzerleri:Bilançoda 254 milyon tl görülüyor =Bu çok güzel (bu nakdin nasıl üretildiğine dair detayına girmiyorum)
    2)Kasa nın Faiz Geliri:254 milyon tl nin çoğu vadesiz hesapta ama biz burdan 10 milyon tl faiz geliri(yani nakit) yazalım
    2)Ticari Alacaklar:50 milyon tl görülüyor Burdan 20 milyon tahsilat yapar/yapabilir kabul edelim...
    3)Amortisman:30 milyon tl
    4)Faaliyet Karı:2018 de ben 100-110 milyon tl arası bekliyorum (yatırım tavsiyesi değildir) Detaylarına ilerleyen gönderilerde değineceğim..

Şimdi alt alta toplayalım ve ne kadar nakit ürettiğimize bir bakalım=254+10+20+30+110=424 milyon tl

Bize ne kadar lazımdı?
    450 milyon tl

Bu demek oluyor ki şirket 2018 yılını kurtarır...

Tabi hep varsayımlar üzerine kurulu bir öngörü olduğunu unutmamak lazım

Asla yatırım tavsiyesi değildir

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2. 2018 yılında Aksu nun satışından gelen+Aydıner İnşaattan gelen katkılarla oluşan kasadaki 254 milyon tl nakit paranın bittiğini göreceğiz büyük ihtimalle...
    Oldu ki 450 milyon tl yi denkleştiremedi eksik kalan kısım için bankadan ek kredi çekebilirler
    Bedelli sermaye arttırımı beklemiyorum çünkü Aydıner İnşaat (hakim ortak) zaten 248 milyon tl borç vermiş,200-300 milyon tl lik sermaye artışı yapabilecek parası(sermaye artışına koyabilecek nakdi) olduğunu sanmıyorum olsa Aksu yu satmazlardı diye düşünüyorum..
    Yeni santral satışı da beklemiyorum 2018 de
    İhtiyaç olacağını düşünmüyorum yani
    Aydıner İnşaat alacaklarını 1-2 yıl daha bekliyiversin...

saygılar/başarılar

3. Peki şirket borçlarını 2018 dede çevirebilecek görünüyorken sen 2-3 yıldır neden olumsuzsun ?
    En azından 2018 de neden olumluya dönmüyorsun? diye sorabilirsiniz

Bu sorunun cevabını da 2018 Faaliyet Karında,onca yatırıma rağmen bir türlü artmayan Faaliyet Karında aramak lazım..
    Biliyorum 2018 de Arnavutluk Fangut projesinin Faaliyet karına katkısı olacak ama ya Ayenin en büyük santrallerinden Aksu nun kaybı nasıl dolacak?

O zaman 2018 Faaliyet Karına dair tahminlerimizi paylaşalım...

saygılar/başarılar

4. Bugünkü hesaba bakarak hisse alınmaz, yarın neler olacağını bilenler alıyor. Balonda olabilir doluda olabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by Teneke Yazıyı Oku
    Bugünkü hesaba bakarak hisse alınmaz, yarın neler olacağını bilenler alıyor. Balonda olabilir doluda olabilir.
    sözün özü ytd

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Peki şirket borçlarını 2018 dede çevirebilecek görünüyorken sen 2-3 yıldır neden olumsuzsun ?
    En azından 2018 de neden olumluya dönmüyorsun? diye sorabilirsiniz

Bu sorunun cevabını da 2018 Faaliyet Karında,onca yatırıma rağmen bir türlü artmayan Faaliyet Karında aramak lazım..
    Biliyorum 2018 de Arnavutluk Fangut projesinin Faaliyet karına katkısı olacak ama ya Ayenin en büyük santrallerinden Aksu nun kaybı nasıl dolacak?

O zaman 2018 Faaliyet Karına dair tahminlerimizi paylaşalım...

saygılar/başarılar
    Faaliyet karı hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz........

7. Neden kapanista 70 den 64 e dustu arkadaslar satismi oldu pasta atabilirmisiniz.

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 57/394 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •