yardım işleri gizlidir.. biz böyle öğrendik.. kimse bilmez..ama burada böbürlenerek iban vereyim filan diyen var o da garip.. ama şaşırtıcı değil.. kimin bunu söylediğine bakmak yeterli..
yardım işleri gizlidir.. biz böyle öğrendik.. kimse bilmez..ama burada böbürlenerek iban vereyim filan diyen var o da garip.. ama şaşırtıcı değil.. kimin bunu söylediğine bakmak yeterli..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
eski toplumlardan beri kralların soytarıları dalkavukları hep olmuştur.. her yanlışı kutsarlar, "padişahım kralım çok doğru yaptınız, yanlış yapmazsınız zaten" falan filan..oysa eleştirenler doğrunun ortaya çıkmasını sağlar.. toplum eleştiri ile ilerler..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
2023 ü kalmaz herhalde seçim..........
sn. abka , ilk 100 mevzusunu görünce yazmak istedim. Yeğenim 4 yıl önce Türkiye 105 ncisi , oğlum 3 yıl önce 275 nci oldu. İngilizce ( yabancı dil ) sınavında ise 36. ncı oldu. Oldularda ne oldu ? Hiç abartmadan çok kısa yazarsam ; dershaneleri dahil kimse burs vermedi. Sadece yabancı dil derecesinden oğlum KYK dan her ay 3x 650 = 1950 tl. alıyor. yeğenim için mezun olduğu fen lisesi müdürüyle birlikte il valisine giderek burs istediğimizde '' doğum yeri bu il değil, nüfustaki kayıtlı il valiliğine gidin '' dedi. KYK kredi veriyor. İsimlerini yazmama gerek olmayan süslü holding ve vakıflar 5 kuruş burs vermediler. Tarikatlar ise 3 ay boyunca telefonla , eve gelerek sonunda fakültesinde ziyaret ederek burs- yurt teklif ettiler. yani para karşılığı bu gençleri satın almak istediler. Akıl veren çok, para veren yok. Şimdi bu çocuklardan bu memleket ne bekleyebilir ? hasta olarak bu genç doktora gittiğinizde kendisine değer verildiği kadar değer verecektir. Çok haklı olarak ülke dışına gitmek istiyorlar.
Birileri oluk oluk milletin parasını mafyaya, ottan- çöpten işlere akıtırken ; sokak hayvanlarına karşı gösterilen ilgi kadar bile ilgi gösterilmeyen gençlikten -geleceğimiz- diye iyi şeyler beklemek hayalciliktir.
Allah kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu inkar edecek kadar nankör yapmasın
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...
Diğer yazdıklarınıza da bir kaç söz söylemek gerekir, ama çok fazla uzatmak istemiyorum.. Bu cümle çok ama çok yanlış...
Arada ne kadar yetenekli insanın çeşitli imkansızlıklar veya başka nedenlerden gereken eğitimi alamadığı için harcanıp gittiğini biliyor musunuz...? Aradan sıyrılan ekstrem ve sayıca çok az örnekleri göstermek doğru değil bence.
...."Her zaman" yoktu diye şimdi de olmamasını makul göstermekte hoş değil...Çok büyük imkanlara sahip bir iktidar neredeyse çeyrek yüzyıldır bu ülkeyi yönetiyor...En azından en önemli sorunumuzu tam olarak çözemese de belli bir noktaya getirmiş olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Son düzenleme : Karatay; 16-05-2021 saat: 17:27. Sebep: ekleme
eskiden eğitim bu kadar kötü değildi..iyiye gidiyordu ve oturmuş ve adil bir sistem vardı.. burası net.. anadolu lisesi sistemini dağıttılar sırf imamhatip sayısı artsın ve rağbet görsün diye.. şimdi bile sınav sistemindeki teknik detaylar nedenyle insanları imam hatip'e yönlendirmeye çalışıyorlar..okulları kapatıyorlar, zorunda bırakmaya çalışıyorlar insanları civardaki tek okul olarak imam hatip bırakarak..ancak şeytanın aklına gelecek oyunlar..
eskiden herkes sınavlara güvenirdi bunlar sınavlara güveni de zedeledi.. zira amaç eğitim sistemini düzeltmek değildi hiç bir zaman, amaçları siyasal islam çizgisinde müfredatı ve sistemi değiştirmekti.."dindar ve kindar nesil", amaç buydu.. olay tamamen budur.. yaptıkları uygulamalara, defalarca sistem değişikliklerine filan bakarsanız net ortaya çıkar.. zaten artık alay konusu oldular bu konuda..
Yer İmleri