Sayfa 571/717 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon
Arama sonucu : 5730 madde; 4,561 - 4,568 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. bürüt kar marjı aynı faaliyet karı em hariç aynı bilançoda farkı yaratan vergi gideri ve parasal kazancın parasal kayba dönüşmesi olmuş ihracat 17,7 milyon usd ye çıkmış

2.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    bürüt kar marjı aynı faaliyet karı em hariç aynı bilançoda farkı yaratan vergi gideri ve parasal kazancın parasal kayba dönüşmesi olmuş ihracat 17,7 milyon usd ye çıkmış
    Geçen yıl q1 de 10 milyon usd idi, öyle aklımda kalmış..eğer öyleyse %80 e yakın dolar bazlı artış yapar...yıllardır beklediğimiz ihracat patlaması bu yıl gelebilir o zaman..bu çok iyi haber

EM işinden anlamam, net kara kafa yormuyorum zaten...satışlar enf. üzeri çok az artmış...ihracat da böyleyse, daha iyi olmasını beklerdim...favök de zaten EM yüzünden marj daralması kaynaklı düşüş bekliyorduk, o da beklenenden az kötü diyelim.

net kar için yorum yok
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Gerçek olamayacak kadar iyi gözüküyor diye gidip kontrol ettim 2023q1 10,3 milyon usd iken 2024q1 17,7 milyon usd olmuş...%72 artış müthiş...Üstelik ilke çeyrekte ilaç sektör ihracatı hemen hemen aynı yerde kalmıştı...Yani bu artış deva özelinde gelmiş..Eğer benzer performans kalan çeyreklerde de devam ederse toplam satışların %25 i ihracattan geliyor olacak.

Brüt kar marjı %47 den %43 e düşmüş, beklenen, makul bir düşü diyebiliriz. favök tarafında biraz daha etkili olmuş EM.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4. Pazar IVQA rakamlarına göre %70 büyürken, Deva %62 büyümüş. Uzun zaman sonra ilk kez oluyor bu durum, bence en bariz olumsuzluk bu. Ama bunu da ihracatla dengelemiş, sanki kar marjım daha da düşmesin diye iç pazar yerine ihracata odaklanmış. Temmuz'da zam gelirse durum değişebilir, yoksa ihracat can simidi olacak.

5. 2023q1 de toplam 320 milyon yatırım yapmışken, bu çeyrekte 1,17 milyar yatırım yapmış. Yaklaşık 4 kat. Bina, makine, teçhizat vs işleri tamamlanmış olabilir. Geçen yılın tamamında ruhsatlandırma ve lisans dışı, yani sabit yatırıma 500 milyon harcarken, bu yıl sadece ilk çeyrekte 760 milyon harcamışız..bu yüzden 1,5 milyara yakın yeni bina ve teçhizat yatırımları bitti diyebiliriz. Bu para cebimizde kalacak. Bu kadar daha az borçlanma gereği olacak baka bir deyişle, hem de bu yüksek faizlerden.

6. .............

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2023q1 de toplam 320 milyon yatırım yapmışken, bu çeyrekte 1,17 milyar yatırım yapmış. Yaklaşık 4 kat. Bina, makine, teçhizat vs işleri tamamlanmış olabilir. Geçen yılın tamamında ruhsatlandırma ve lisans dışı, yani sabit yatırıma 500 milyon harcarken, bu yıl sadece ilk çeyrekte 760 milyon harcamışız..bu yüzden 1,5 milyara yakın yeni bina ve teçhizat yatırımları bitti diyebiliriz. Bu para cebimizde kalacak. Bu kadar daha az borçlanma gereği olacak baka bir deyişle, hem de bu yüksek faizlerden.
    Asıl 1.2 civarı binaya gitmiş ama ayrıntı yok 300 civarı içindeki teçzisat kısmına gitmiş
    ytd deli saçmasıdır

7.  Alıntı Originally Posted by akrep4401 Yazıyı Oku
    Asıl 1.2 civarı binaya gitmiş ama ayrıntı yok 300 civarı içindeki teçzisat kısmına gitmiş
    1,2 nin içinde 400 civarı arge ruhsatları filan var. 760 bildiğimiz sabit yatırımlar, ama onun da kırılımı yok dediğin gibi. Her türlü ilk çeyrek yatırıma büyük para harcamışız.

8. Sektörün en büyük argesi ama son beş yılda iyi ciro yapan hiçbir lansmanı yok.. Rivelime de yavaş yavaş ilk ondaki yerini kaybediyor, muhtemelen muadilleri de pazardan pay almaya başladı.. Uğurkaptan daha iyi bilir gerçi bu konuları..

Sayfa 571/717 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •