Bu kadar riski görüp de neyi bekliyorsunuz sayýn by akýl, böyle bir kayýp riskini alýyorsaniz belirli bir getiri beklentisine de sahip olmanýz lazým. Mesela "ben vertu aldým paramýn yarýsýný kaybedebilirim ama su olursa çok ciddi kar ederim" gibi bir beklentiniz olmasý gerekir. Yoksa aksi biraz akýl dýþý olur.
Ben kendi adýma konuþursam su sýra en kötü durumda olduðum hisse vertu 22 TL riskini almýþtým, ama 20 TL altý olacaðýna pek hesaplamamýstým. Kötü olan bir baþka konu trade etme þansý tanýmamasý, ben sürekli olarak al sat yapan birisiyim. Bana pek trade etme þansý tanýmadý. Portföyde bir tane giriþim sermayesi tutma inadi sebebiyle vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceðim gibi, yoksa bana trade ettirmeyen hisseyi zararda olsa satar geçerim. Öyle yada böyle arasýra tepki verecek saðlam gördüðüm desteklerde saðlam mallanarak ben bu oyunu bozarým![]()
Birde vertu nün ortak olduðu þirketlerden sadece 1 tanesi borsada iþlem görmekte (pamel) ve vertunun ortaklýðý dolaylý onunda piyasa deðeri pek düþmemiþ neye göre karda azalma bekleniyor pek anlamýþ deðilim, bilen beri gelsin bir anlatsýn okuyalým bilgilenelim.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri