Sayfa 575/804 ÝlkÝlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 6426 madde; 4,593 - 4,600 arasý.

Konu: ERBOS - Erbosan Erciyes Boru

1.  Alýntý Originally Posted by Nexus Yazýyý Oku
    Özbal zaten çaplarý uygun hocam, yani 2700 mm çapýnda üretebiliyor,
    bu ayrý büyük bir yatýrým makinalarý farklý ve yýllardýr var bu borular
    Erbosan girmedi bu iþe.Erbosan ihracatlarýný bile bayiler aracýlýðýyla yapýyor,
    ihaleleri seven bir yapýsý yok anladýðým kadarýyla,tanap oldu þu oldu bu oldu
    ama yatýrým yapmadý bu konuda ve Özbal ile Erbosan ýn hitap ettiði iþkollarý farklý
    Erbosan ýn ürettiði ürünleri de Özbal üretmiyor.Ayrýca Sakarya meselesi ile ilgili
    Brsan daha avantajlý ama o kadar primlenmedi hikayesi bilanço ile ilgili.
    Özbal ý Erciyas holding almýþtý hareketler ondan da olabilir ama tabi
    spekülatif olarak bu ihalelerden de olabilir.
    Teþekkürler;
    Borusan ýnda çap konusunda ileri seviyede olmasýna sevindim þahsen Erbos özbal ve Borusan’ý takip listemde ilk üç sýraya aldým . Eðer Türkiye kendi doðalgazýný kendi bulma ve taþýma konusunda ciddi atak ve yatýrýmlar yapacaksa (ki ben siyasi parti ayrýmý yapmaksýzýn onu bunu karalamadan Osmanlý dahil yüz yýldan fazla sürede siyasi partilerin birinin ak dediðine öbürü kara demek zorundaymýþ gibi karþýlýklý tepiþmelerden uzak duramamasýnýn sýkýntýsýný hala çekmekte olan bu milletin yüzünün bir nebze gülmesi feraha çýkmasý için gelen bu fýrsatýn doðru olduðuna inanmak istiyorum) boru üreten fabrikalarýn çaplarýný büyütmesini ve yurt dýþýna kuruþ kaptýrmamalarýný dolayýsýyla boru þirketlerinin de halk ettikleri seviyelere çýkmasýný diliyorum. Ytd

2.  Alýntý Originally Posted by DEMLÝKEYF Yazýyý Oku
    Teþekkürler;
    Borusan ýnda çap konusunda ileri seviyede olmasýna sevindim þahsen Erbos özbal ve Borusan’ý takip listemde ilk üç sýraya aldým . Eðer Türkiye kendi doðalgazýný kendi bulma ve taþýma konusunda ciddi atak ve yatýrýmlar yapacaksa (ki ben siyasi parti ayrýmý yapmaksýzýn onu bunu karalamadan Osmanlý dahil yüz yýldan fazla sürede siyasi partilerin birinin ak dediðine öbürü kara demek zorundaymýþ gibi karþýlýklý tepiþmelerden uzak duramamasýnýn sýkýntýsýný hala çekmekte olan bu milletin yüzünün bir nebze gülmesi feraha çýkmasý için gelen bu fýrsatýn doðru olduðuna inanmak istiyorum) boru üreten fabrikalarýn çaplarýný büyütmesini ve yurt dýþýna kuruþ kaptýrmamalarýný dolayýsýyla boru þirketlerinin de halk ettikleri seviyelere çýkmasýný diliyorum. Ytd
    Yeteri kadar kapasitemiz var Sn Demlikeyf ,borsaya açýk olmayan Ümran boru,Emek boru
    Tosyalý ,Erciyas çelik gibi birçok firma var kapasiteleri de ürün özellikleri de yeterli
    ancak örneðin baðýmlý krediler var özellikle belediyelere eskiden çok olurdu
    örneðin italya kredi saðlayacaksa boruyu benden alacaksýnýz diyordu,bu halen
    çoðu sektörde oluyor krediyi veririm makinayý benden alýrsýnýz gibi.
    Elbette doðalgaz elektrik hatta petrol gibi dýþa baðýmlý giderlerin ülkemizden
    temin edilmesi herkesin arzusudur, inþallah.

Demir çelik konusunda Ereðli gibi yassý çelik üreten 4-5 fabrikamýz var,
    bunlar büyük tesisler eskiden Rusya dan Ukrayna da ithal edilirdi
    þu anda kaç yýldýr fiyatýyla kalitesiyle iç piyasaya ithal girmiyor ,
    özellikli ürünler hariç ,hakeza boru profil uzun mamuller dahil
    dünyanýn heryerine ihrac eder durumda ve epey sözsahibi konumdayýz.
    Yatýrým tavsiyesi deðildir...

3. Kendi görüþüm olarak odaklanýlmasý gereken bu dönemde çelik fiyatlarý,
    2008 lerde Lehman brothers batmak üzere iken çelik fiyatlarýnda spekülasyon
    yapmýþtý 500 $ dan 1200 $ lara çýktý ve bir ayda geri 500 $ a düþtü.

Sektör bu sene yine ayný duruma gelir diye düþündüðünden temkinli davrandý,
    ancak bu dönem daha çok enflasyon vardý,araba,ev fiyatlarý iki katý yükseldi,
    çelik de % 100 yükseldi usd bazýnda ama beklenen düþüþ olmadý.

Fabrikalar üretim yapmak zorunda olduðundan her fiyattan aldý almak zorunda,
    þayet düþüþ olursa ayný yükselirken baðladýðý gibi bu kez yüksek fiyattan maliyetlenmiþ
    olacak ama hammadde geldiðinde düþmüþ olacak bu sektörde maliyetim bu bundan aþaðý
    satmam diyemiyosunuz güncel ne ise o þekilde.

örneðin birinci çeyrek bilançosunda Erbosanîn hammadde ilk madde ve mamul stoklarý 192.260.797 ek olarak örneðin Ocak fiyatýndan,þubat mart hatta mayýs ayýna kadar baðladýðý ama bilançoda görünmeyen
    baðlantýlar var onlarda örneðin fiyatlar ortalama 700-800 $ ,þu anda 1100 $ larda haziran bile 940 $ lardaydý belli kalýnlýklar için.Zaten diðer yýllarda hasýlat ile satýlan malýn maliyeti farký % 18 lerdeyken mart ayýnda % 30 lardaydý
    yani karlýlýk açýsýnda extradan bir deðerleme var.Sanýrým haziran baðlantýlarý daha yeni giriyordur stoklara bu açýdan bakýlmasý daha faydalý olur,Çelik fiyatlarýnda anormal düþüþler olsa bile bu yýlý baþarýlý kapatacak diye düþünüyorum sektör için.Hasýlatlar da düþüþ olur mu çünkü genelde düþtüðü söyleniyor, müþteri fiyat yükseldiði için beklemye geçti Erbosan etkilendi etkilenmedi bilanço geldiðinde belli olacak.

4. 2.çeyrek kar tahmininiz nedir hocam? Stoklar da önemli bir kýsým olacak bilançoda sanýrým

Alýntý Originally Posted by Nexus Yazýyý Oku
    Kendi görüþüm olarak odaklanýlmasý gereken bu dönemde çelik fiyatlarý,

þayet düþüþ olursa ayný yükselirken baðladýðý gibi bu kez yüksek fiyattan maliyetlenmiþ
    olacak ama hammadde geldiðinde düþmüþ olacak bu sektörde maliyetim bu bundan aþaðý

örneðin birinci çeyrek bilançosunda Erbosanîn hammadde ilk madde ve mamul stoklarý 192.260.797 ek olarak örneðin Ocak fiyatýndan,þubat mart hatta mayýs ayýna kadar baðladýðý ama bilançoda görünmeyen
    baðlantýlar var onlarda örneðin fiyatlar ortalama 700-800 $ ,þu anda 1100 $ larda haziran bile 940 $ lardaydý belli kalýnlýklar için.Zaten diðer yýllarda hasýlat ile satýlan malýn maliyeti farký % 18 lerdeyken mart ayýnda % 30 lardaydý
    yani karlýlýk açýsýnda extradan bir deðerleme var.Sanýrým haziran baðlantýlarý daha yeni giriyordur stoklara bu açýdan bakýlmasý daha faydalý olur,Çelik fiyatlarýnda anormal düþüþler olsa bile bu yýlý baþarýlý kapatacak diye düþünüyorum sektör için.Hasýlatlar da düþüþ olur mu çünkü genelde düþtüðü söyleniyor, müþteri fiyat yükseldiði için beklemye geçti Erbosan etkilendi etkilenmedi bilanço geldiðinde belli olacak.

5.  Alýntý Originally Posted by Nexus Yazýyý Oku
    Kendi görüþüm olarak odaklanýlmasý gereken bu dönemde çelik fiyatlarý,

Bazý arkadaþlarýn hissede 100 usd beklentisi varsa mutlaka bildikleri bir þey vardýr tabi 1 yýllýk zamanda beklenti 100 usd ha bu arada egeen konya bryat alcar otkar eggüb bütün sermayesi düþük olan hisselerde bedelsiz furyalarý baþlarsa örneðin egeen konya yüklü bedelsiz açýklayýp fiyatý karton gibi 3000, belki 5000 daha üzeri fiyatlanmalar olursa ki ihtimal dahilinde erbosta bilanço kar olarak benim neyim eksik deyip bahsedilen rakamlara zaman içinde ulaþabilir,ulaþamayabilirde sadece tahmindir yatýrým tavsiyesi deðildir zarar oluþabilir. ytd.

6.  Alýntý Originally Posted by bilal8890 Yazýyý Oku
    2.çeyrek kar tahmininiz nedir hocam? Stoklar da önemli bir kýsým olacak bilançoda sanýrým
    Tam rakam için tahmini hasýlat vs . hesaplamak gerekli,
    bir kere oran olarak hem geçen yýldan hem bir önceki çeyrekten yüksek olacaðýný düþünüyorum,
    rakam olarak da yüksek olacaktýr.Hasýlat olarak zaten geçen sene 600 $ a satýlan ürün 1200 $
    olmuþ ayný tonaj olsa rakam yine yüksek çýkar,ancak ton olarak hesaplanmasý lazým düþük demek için.

7.  Alýntý Originally Posted by tablet Yazýyý Oku
    Bazý arkadaþlarýn hissede 100 usd beklentisi varsa mutlaka bildikleri bir þey vardýr tabi 1 yýllýk zamanda beklenti 100 usd ha bu arada egeen konya bryat alcar otkar eggüb bütün sermayesi düþük olan hisselerde bedelsiz furyalarý baþlarsa örneðin egeen konya yüklü bedelsiz açýklayýp fiyatý karton gibi 3000, belki 5000 daha üzeri fiyatlanmalar olursa ki ihtimal dahilinde erbosta bilanço kar olarak benim neyim eksik deyip bahsedilen rakamlara zaman içinde ulaþabilir,ulaþamayabilirde sadece tahmindir yatýrým tavsiyesi deðildir zarar oluþabilir. ytd.
    Bu hisse de bilinen sýkýntý A grubu imtiyazlý hisseler meselesi yabancýlar da sevmez bu durumlarý
    bir de bedelsiz konusunda yönetim kurulu çok sýcak olmuyor bilanço dönemlerinde bu tartýþmalar notlarda
    görülüyor ,zaten sanýrým tarihin de 2 kez bedelsiz vermiþ biri 2002 de diðeri de en son 2019 da.
    Oysa yedek akçeler de var bilançosunda görünen.Yabancý gözüyle boþta parasý var sermaye düþük
    bu parayý deðerlendirmiyor diye bakýlabilir.Ancak zaten bilançodan da anlaþýlýr muhafazakar bir firma
    kredi ile falan iþleri yok parasý döviz de ve hammadde de
    riskten korunmak için türev iþlemlerini bile çok fazla yapmýyor, böyle þeylerle pek ilgilenmiyor.

8.  Alýntý Originally Posted by Nexus Yazýyý Oku
    Bu hisse de bilinen sýkýntý A grubu imtiyazlý hisseler meselesi yabancýlar da sevmez bu durumlarý
    bir de bedelsiz konusunda yönetim kurulu çok sýcak olmuyor bilanço dönemlerinde bu tartýþmalar notlarda
    görülüyor ,zaten sanýrým tarihin de 2 kez bedelsiz vermiþ biri 2002 de diðeri de en son 2019 da.
    Oysa yedek akçeler de var bilançosunda görünen.Yabancý gözüyle boþta parasý var sermaye düþük
    bu parayý deðerlendirmiyor diye bakýlabilir.Ancak zaten bilançodan da anlaþýlýr muhafazakar bir firma
    kredi ile falan iþleri yok parasý döviz de ve hammadde de
    riskten korunmak için türev iþlemlerini bile çok fazla yapmýyor, böyle þeylerle pek ilgilenmiyor.
    Hocam bilanço böyle hýzla güçlenmeye devam ederse o ederine gider diðerleri nasýl gittiyse her geçen 3 aylýk kar özsermaye artmaya devam etsin yeterki,öp yabancýyý gitsin ister gelsin ister gelmesin. ytd.

Sayfa 575/804 ÝlkÝlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •