-
Francois Truffaut tarafindan yonetilen; Jean-Pierre Léaud, Albert Rémy, Claire Maurier'in basrollerini paylastigi 400 Darbe (Les Quatre Cents Coups - The 400 Blows - I 400 colpi) 4 Mayis 1959'da Cannes Film Festival'inde gosterime girdi.

" Sanirim simdi de sonra da yalan soyleyecegim. Bazen onlara dogruyu soyluyorum ve bana halen inanmiyorlar… bu yuzden de yalan soylemeyi tercih ediyorum./ Ben, j'mens, j'mens de temps en temps quoi… des fois je leur dirais des choses qui seraient la vérité ils me croiraient pas, alors je préfère dire des mensonges. / Beh, mento, mento talvolta. Qualche volta dico delle cose che sono la verità, ma non mi credono… allora preferisco dire le bugie. ”
-
Amerikali yazar (Jane Auer) Jane Bowles'un olum yildonumu ( 4 Mayis 1973 )
" Cocuklugumuzda agaclarin ustune yaptigimiz evleri hatirlarsin... Cocukken tirmanip icine girer, yapraklarin arasinda gozlerden uzak kalinca da evden kacma planlari yaparsin. Cocuklar agac evleri severler. Mesela lafi hic gevelemeden sana son derece orijinal ama bir o kadar da sig bir kadin oldugumu soylesem... bir anlamda, cok sig. Rezaletten korkarim. "

" You remember tree houses from your younger days... You climb into them when you're a child and plan to run away from home once you are safely hidden among the leaves. They're popular ... Suppose I tell you pointblank that I'm an extremely original woman, but also a very shallow one...in a sense, a very shallow one. I am afraid of scandal. "
-
Italyan asilli Fransiz yazar Henri Bosco'nun olum yildonumu ( 4 Mayis 1976 )
" Ev korkusuzca mucadele ediyordu. Baslangicta yakiniyordu; firtinanin tuyler urperten solugu, kendini acikca belli eden bir kin ve ofkeli gurlemelerle dort bir yandan oyle bir cullandi ki, zaman zaman korkudan titredim. Ama ev dayandi. Daha firtinanin en basinda hircin ruzgar catinin bir bolumune saldirmisti. Yerinden sokmeye, belini kirmaya, catiyi paramparca etmeye, yutmaya calisti. Ne var ki, cati sirtini kabartarak kocamis dam iskelesine yapisti. Bunun uzerine baska ruzgarlar da geldi, yeri yalayarak duvarlara yuklendi. Bu siddetli carpmayla her sey belini buktu, ama esnek ev, bukulup o azgin hayvana direndi. Adanin zeminine koparilmaz koklerle bagliydi kuskusuz, oyle ki, citirdayan sazlari andiran ince duvar ve dosemeleri dogaustu bir guc kazaniyordu. Kepenklere ve kapilara istedigi kadar kufurler yagsin, en buyuk tehditler savrulsun, sominenin icinde borazanlar calinsin, bedenimi barindirdigim bu insansi varlik firtinaya pabuc birakmadi. Ev, disi bir kurt gibi ustume kapandi, kokusunun zaman zaman anneye ozgu bicimde kalbime kadar indigini hissediyordum. O gece bana gercek analik yapti. Ondan baska beni koruyacak, kollayacak kimsem yoktu. Ikimiz basbasaydik. "

" La maison luttait bravement. Elle se plaignit tout d'abord ; les pires souffles l'att**uèrent de tous les côtés à la fois, avec une haine distincte et de tels hurlements de rage que, par moments, je frissonnais de peur. Mais elle tint. Dès le début de la tempête des vents hargneux avaient pris le toit à partie. On essaya de l'arracher, de lui casser les reins, de le mettre en lambeaux, de l'aspirer. Mais il bomba le dos et s'accrocha à la vieille charpente. Alors d'autres vents arrivèrent et se ruant au ras du sol ils foncèrent contre les murailles. Tout fléchit sous le choc impétueux, mais la maison flexible, ayant plié, résista à la bête. Elle tenait sans doute au sol de l'île par des racines incassables, d'où ses minces parois de roseaux crépis et de planches tenaient une force surnaturelle. On eut beau insulter les volets et les portes, prononcer des menaces colossales, claironner dans la cheminée, l'être déjà humain, où j'abritais mon corps, ne céda rien à la tempête. La maison se serra contre moi, comme une louve, et par moments je sentais son odeur descendre maternellement jusque dans mon cœur. Ce fut, cette nuit-là, vraiment ma mère. Je n'eus qu'elle pour me garder et me soutenir. Nous étions seuls. "
-
Ingiliz ressam Gerald Leslie Brockhurst'un olum yildonumu ( 4 Mayis 1978 )
Portrait of Margaret, Duchess of Argyll. c.1931

Wallis, Duchess of Windsor, 1939
-
4 Mayis Star Wars Gunu

(Film cekimlerinde cekilen polaroidler)

-
Dogum Gunu Kizi

Bana ask sozcukleri soyluyor / Il me dit des mots d'amour
Her gunku gibi / Des mots de tous les jours,
Bana bir seyler oluyor / Et ça m'fait quelque chose
Kalbime girdi / Il est entré dans mon cœur,
Sebebini bildigim / Dont je connais la cause,
Mutlulugum / Une part de bonheur
https://www.youtube.com/watch?v=MO2FSOoqtcg
( Audrey Hepburn, Sabrina filminde Édith Piaf'in La Vie en Rose sarkisini soyluyor. )
-
4 Mayis 1893
" Louvre muzesıne giderken elimde kucuk bir defter bulunmali ve resim tarihine simdiye kadar oldugundan daha ciddi calismaliydim. Hayranligin tembelce olmasi lazım. Chardin'i bir eleştirmen olarak değil, bir yorumcu olarak incelemek isterdim. Vesveseye kapilmadan, o andaki hayretle karisik musahadelerimi not etmeliyim, sonra da bunlan kendi kendime izaha calismaliyim. Buyuk bir kisi onunde dikkatli ve saygili bir tavir takinmakta her vakit fayda vardir. " André Gide, Gunluk

4 mai 1893
" Il faut avoir un carnet pour aller au Louvre et travailler l'histoire de la peinture plus sérieusement que je ne l'ai fait jusqu'alors. Il ne faut pas que l'admiration soit paresseuse. Je voudrais étudier Chardin en exégète et non pas en critique ; pas faire de style ; faire des observations étonnées ; puis s'expliquer à soi-même les choses. Il y a toujours profit à prendre devant quelqu'un de grand une attitude attentive et dévote. "
-
WandaVision’in ardindan pek cok dizi teklifi alan Elizabeth Olsen siradaki projesini belirledi. Aktris; Nicole Kidman’in yapimciligini, David Kelley’nin senaristligini ustlendiği HBO Max dizisi Love & Death’e dahil oldu.
Olsen arkadasini olduren Candy Montgomery’e hayat cerecek.

https://tvseriesfinale.com/tv-show/l...bo-max-series/
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri