Sayfa 577/1195 İlkİlk ... 774775275675755765775785795876276771077 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 4,609 - 4,616 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

1. Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

2. İyice manyaklaşdılar...

Memento mori

3. yumurtadan çıkamadan,
    omlet olacaklar gibi.

Memento mori

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    hoş kadın. yalnız alnını çok kırıştırıyor ,,

---çelebinin kapısını çalmadığı parti kalmamış

---bizde ikamet edip oy kullanacak yabancının yurtdışındaki yakınları da mı elçiliklerde oy kullanabilecekmiş ? bu bilgi doğru mu ?

,, dövmeden bi şey anlamadım...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    İyice manyaklaşdılar...

Onlarda bize bakarak manyak diyorlar

2022 Yks sonuçları açıklandı

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Moody's, not düşürülmesinin gerekçeleri olarak ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar, döviz rezervlerinin daha da düşmesi riski, yetkililerin lirayı istikrara kavuşturmak ve döviz tamponlarını yeniden oluşturmak için alışılmışın dışında yöntelere başvurmalarını gösterdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu, "Türkiye'nin ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervlerinin daha fazla tükenmesi riski bulunuyor. Türkiye'nin cari açığının önceki beklentileri büyük bir farkla aşması muhtemel, bu da küresel olarak finansal koşulların sıkılaştığı bir zamanda dış finansman ihtiyacını artıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Moody's, yetkililerin lirayı istikrara kavuşturmak ve döviz tamponlarını eski haline getirmek için giderek alışılmışın dışında önlemlere başvurmak zorunda kaldıklarına işaret ederek, "Enflasyon, yirmi yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyelerine geldi ve yükselen enerji ve gıda fiyatlarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini artırma konusundaki isteksizliğini de yansıtarak önümüzdeki aylarda muhtemelen daha da yükselecek." dedi.

Moody's'e göre, giderek daha karmaşık hale gelen düzenleyici, mali ve makroihtiyati tedbirlerin bir dereceye kadar makroekonomik istikrarın yeniden sağlanmasında etkili olması pek olası değil.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8. 2 paragrafı moodys raporunda hatalarla dolu , gıda üreten ülkeyiz ve enflasyonu icat etmiş hatta psikolojik ve gizli anlaşmalarla sektörel fiyat artışlarına da dayandıran bir ülkeyiz.

Bizde maliyet enflasyonu %50-60 oranda yok, enerji ve gıda artışı ile birden karalar bağlamıyoruz da , full imalatçı bir ülkeyiz ama ucuzcuyuz da ve rapor %65 yanlış ciddi alınmaz ama raporu yazan da nikaragua zannetmiş dış finansman açığı varsa ithalatçı manyak mı neden yağmur gibi mal alıyor .

Yurtdışından mal alırken mesela batmak üzere amok koşusu mu yapıyor. ben ithalatçı olsam 3 ay vadeli mal alsam , o para bankamda olmasa elimde tl olsa borsada hissem olsa TL varlıklarla hiç bir gece uyuyamazdım ya dolar 30 tl olursa zarar edecem %1 ihtimal ama ihtimal derdim ...hiç bir büyük tüccar karşılıksız ticarete girmez , tl krediyle mal alım riski makul değil , büyük risklerle iş yapmaz .

Krizlere ve devalüasyonlara aşırı anlamlar yüklemek doğru değil ülkede spekler ve hatalı sektörel uygulamalar hep cirit atmıştır. Disipline ve regüle sanayi ticaret olmadan çok kriz kıyısında yaşamaya alışmış toplumuz bunları da çözeriz bir şekilde.

Ülkeyi tüccar ve sanayiciler yönetir , devlet pasiftir ekonomiye hakim değildir , hazine maliye yönetimde paydaştır, TEMELDE karar vericiler piyasa oyuncularıdır 2001 de bankalar patlayınca güçleri yetmedi toparlamaya ülkeyi krize teslim ettiler , oldu ve bitti. Hatta banka krizi dünyanın en traji komik krizlerden biridir yok yere 2001 krizi çıkmıştı arkadaşlar inanmayan krizin regülasyon ve yönetim zaafıyla basit önlemlerle önden engellenebileceğini anlar. Şu an iktidar da tüccar ve sanayici de yurtdışı kaynaklara erişim imkanına sahip bu para kendi paraları ve miktarı trilyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor , bu güce sahipler sadece YURTDIŞI yabancı para stokları milli borcun üstünde görünüyor , 2001 de de ciddi meblağlar vardı ama İMF tercih edildi , parals taze borçlanma uygun bulundu , firmalar ve Tüccar Sanayici tüm Ana aktörler zirvelerde ve tam güçlüler kimse kriz istemiyorsa KRİZ ÇIKMAZ..TÜSİAD üyeleri ve diğer büyük devleri hafife almayın, tüccar ve sanayici bankacı çok güçlü ve çok uyanıklar
    Son düzenleme : Deniz Ali; 15-08-2022 saat: 09:04.

Sayfa 577/1195 İlkİlk ... 774775275675755765775785795876276771077 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •