Sayfa 5788/7020 İlkİlk ... 478852885688573857785786578757885789579057985838588862886788 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 46,297 - 46,304 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Italyan ressam Ettore Roesler Franz'in dogum yildonumu ( 11 Mayis 1845 )

Arco Delle Azimelle In Ghetto, 1880

Torre delle Milizie e Santa Caterina da Siena, circa 1880

2. Irlanda dogumlu Ingiliz roman yazari ve muzisyen Ethel Lilian Voynich'in dogum yildonumu ( 11 Mayis 1864 )

" Atsinegi iki elini basinin arkasina koyarak durusunu degistirdi ve yari kapali gozlerle Montanelli'ye bakti. Basini derin dusuncelerle one egmis olan Kardinal, bir eliyle de usulca sandalyesinin koluna vuruyordu. Ah, bu eski, bu bildik hareket! En sonunda basini kaldırarak,

' Sanirim, simdiye dek esi benzeri gorulmemis bir sey yapmaya karar verdim, ' dedi. ' Beni gormek istediginizi ogrendigimde, buraya gelip size her seyi anlatmaya ve sorunu sizin ellerinize birakmaya karar verdim. '

' Benim ellerime mi? '

' Sinyor Rivarez, size bir kardinal, piskopos ya da yargic olarak gelmedim, bir insan olarak geldim. Albayin endiselendigi gibi bir planin varligindan haberiniz var mi, yok mu, sormayacagim. Haberiniz varsa bunun sir oldugunu, bana anlatmayacaginizi gayet iyi biliyorum. Sizden, kendinizi benim yerime koymanizi istiyorum. Yasliyim ve hic kuskusuz cok fazla bir omrum kalmadi. Mezarima, ellerim kana bulasmadan girmek istiyorum. ' "

“ The Gadfly shifted his position, putting both hands behind his head, and looked at Montanelli with half-shut eyes. The Cardinal, with his head sunk down as in deep thought, was softly beating one hand on the arm of his chair. Ah, that old, familiar gesture!

' I have decided, ' he said, raising his head at last, ' to do, I suppose, an utterly unprecedented thing. When I heard that you had asked to see me, I resolved to come here and tell you everything, as I have done, and to place the matter in your own hands.”

' In—my hands? '

' Signor Rivarez, I have not come to you as cardinal, or as bishop, or as judge; I have come to you as one man to another. I do not ask you to tell me whether you know of any such scheme as the colonel apprehends. I understand quite well that, if you do, it is your secret and you will not tell it. But I do ask you to put yourself in my place. I am old, and, no doubt, have not much longer to live. I would go down to my grave without blood on my hands. ' "

3. Isvecli ressam Sten Gustaf Herman Ankarcrona'nin dogum yildonumu ( 11 Mayis 1869 )

Mail Coach, Berlin, 1880s

In Days of Yore, 1897

4. Ingiliz Surrealist ressam Paul Nash'in dogum yildonumu ( 11 Mayis 1889 )

The Mule Track, 1918 ( Imperial War Museum, London )

We Are Making a New World, 1918 ( Imperial War Museum, London )

5. Ukrayna dogumlu Alman sair Rose Ausländer’in doğum yildonumu ( 11 Mayis 1901 )

Bir karacaydi eskiden annem
    Altin esmer gozleriyle
    zarafeti ona
    karaca gunlerinden kaldi
    Orada
    yari melek, yari insandı
    ortasinda da anne
    Kendisine sorunca “ne olmak isterdin“
    dedi ki bulbul
    O bir bulbul simdi
    dinliyorum her gece
    bahcesinde uykusuz düusumun
    Atalarin Siyon’unu soyluyor sarkilarında
    tarihte gomulu Avusturya’yi
    daglariyla kayin ormanlarini soyluyor
    Bukovina‘nin
    Ninniler soyluyor
    her gece yeniden
    bulbulum
    bahcesinde uykusuz dusumun

Meine Mutter war einmal ein Reh
    Die goldbraunen Augen
    die Anmut
    blieben ihr aus der Rehzeit
    Hier war sie
    halb Engel halb Mensch-
    die Mitte war Mutter
    Als ich sie fragte was sie gern geworden wäre
    sagte sie: eine Nachtigall
    Jetzt ist sie eine Nachtigall
    Nacht um Nacht höre ich sie
    im Garten meines schlaflosen Traumes
    Sie singt das Zion der Ahnen
    sie singt das alte Österreich
    sie singt die Berge und Buchenwälder
    der Bukowina
    Wiegenlieder
    singt mir Nacht um Nacht
    meine Nachtigall
    im Garten meines schlaflosen Traumes

6. Amerikali ressam Gladys Rockmore Davis'in dogum yildonumu ( 11 Mayis 1901 )

Torso, 20th century

Portrait Of H. Mcgill: Woman Draped In Blue, Deep In Thought, With Placid Expression, 20th century

7. Danimarkali manzara ressami Peter Vilhelm Carl Kyhn'in olum yildonumu ( 11 Mayis 1903 )

Jutland woodlands, 1845

Young Boy Seated on a Wall Overlooking Capri, between 1850 and 1852

8. Ispanyol Surrealist ressam ( Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech ) Salvador Dalí'nin dogum yildonumu ( 11 Mayis 1904 )

" Yanlislar her zaman kutsaldir. Onlari hicbir zaman duzeltmeye calismayin. Tam tersine onlari rasyonalize edin, butunuyle anlayin. Bundan sonra onlari yuceltmeniz mumkun olacaktir. "

https://www.youtube.com/watch?v=XycZtblDZgA

Sayfa 5788/7020 İlkİlk ... 478852885688573857785786578757885789579057985838588862886788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •