Sayın DEVİR
amacım sadece hatırlatma
bankalara SWAP için MB adres gösterildi
ama tabii adres sadece yerli bankalar
VE
sadece MB deki BDDK ca belirlenmiş limitler ile diye sınırlı
bu neden ile düşündüğünüz tarz bir sıkıntı mümkün gibi değil sanki
ama tabii başka nedenler ile piyasa geneli zaten sıkıntılı
umarım 16 ağustos akşamı dediğiniz gibi
YARIN %50 ye DÜŞÜYORUM sözünüzü 17 ağustos günü yapmamışsınızdır
zira o gün piyasanın en düşük günü idi
16.08.2018 18:44
Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
HERKESİN KENDİ AKLI VAR.
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
Bizde türev piyasalar spotu izler. Oynaklığın bizzati kendisi bankalararası döviz piyasasında. Borç veren konumundaki dış kaynaklı fonlar bu işi başlattı ve ülke riskini görüp parasını çekmeye başladı. Yerli kurumsal talep de yükseliş hızlanınca birden döviz borçlarını hatırlayıp panikle bu furyaya katıldı.
Bazı kumarbazlar kara listededir ve dünyada pek çok kumarhaneye alınmazlar. Sebebi malum. Finans piyasalarında da bu tiplerin başka versiyonları vardır. Sen spot ışıklarını türev piyasalara çevirirsen bu tarz yapılara açık davet yapmış olursun. Hiçbir şey olmayadabilir ama buraya bir ikisi gelirse hepsi üşüşür altından kalkamayız. Allah birilerine akıl fikir versin.
--
Almanyanın 300 milyar avro cari fazlası 1.5 trilyon dolardan fazla ihracatı varken onlar günümüzün rezev paarasına savaş açmazken
500 milyar dolara yakın borcu olan borçlarının faizini bile ödeyemeyen Türkiyedeki iktidar mensubları bu milleti ne kadar daha kandırabilirki.
Sayın Devir,içinde bulunduğumuz dönemde bu faiz oranlarından anlamlı bir borsa getirisi zor olduğunu düşünüyorum..
sizin analizlerinizi beğenerek takip ediyorum,
ancak ülke ekonomi yönetimi kalibresi szin ana senaryoyu geçersiz kılacak gibi
Evet adam ABD için 2020'yi işaret ediyor.
https://www.bloomberg.com/view/artic...orst-nightmare
Yer İmleri