Sayfa 5809/7020 İlkİlk ... 480953095709575957995807580858095810581158195859590963096809 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 46,465 - 46,472 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali Musluman siyasetci ve insan haklari savunucusu ( Malcolm Little / El-Hajj Malik El-Shabazz ) Malcolm X'in dogum yildonumu ( 19 Mayis 1925 )

" Birini ayiplamakta acele etme. Senin gectigin yoldan gecmemis, senin kadar hizli dusunemiyor olabilir. Unutma ki bir zamanlar sen de su anda bildiklerinden bihaberdin. / Don't be in a hurry to condemn because he doesn't do what you do or think as you think or as fast. There was a time when you didn't know what you know today. "

" Egitim, gelecege gecis icin pasaporttur.Yarin, bugunden onun icin hazirlananlarindir. / L'educazione è il nostro passaporto per il futuro, poiché il domani appartiene a coloro che oggi si preparano ad affrontarlo. "

2. Amerikali yazar ve oyun yazari Lorraine Vivian Hansberry'nin dogum yildonumu ( 19 Mayis 1930 )

" Kendisi olmak istemekte ve kendi potansiyelini kullanmak isteyen bir kadin, daha ilginc erkeklerle ve genel olarak insanlara maruz kalmanin zorlugu olarak yalnizlik riskiyle karsi karsiya kalmamaktadir. " Guneste Kuru Uzum

" Yasamak istiyorum, cunku hayat, icten ice guzel olanin ve sevdiginiz seyin icindedir. Bu nedenle, butun bunlari bildigim icin onlari yeterli sebep olarak gordum ve yasamak istiyorum. Dahasi, bu yuzden, baskalarinin nesilleri boyu ve nesiller boyu yasamak isterdim. " Genc Olmak, Ustun Zekali ve Siyah Olmak

" Kalkma. Sadece biraz bekle ve dusun. Bir sure oturup dusunmekten asla korkma. "

3. Parasal egilimlere ve uluslararasi finansmana dayali romanlariyla taninan Amerikali ekonomist ve bankaci Paul Emil Erdman’in dogum yildonumu ( 19 Mayis 1932 )

“ Baskanin danismanlari akillica bir cozum yolu buldular. Birlesik Devletler, bundan boyle dolarin altina konvertibl olmadigini soyleyerek isi kestirip atti. Iste o kadar. ” Altin Dosyasi

“ The president's advisors came up with what appeared to be a clever solution. The United States simply announced that the dollar was no longer convertible into gold. As simple as that. ”

“ Mary, ‘ Peki, ya herkes dolar satar da, fiyat 3.25'e duserse ne olur? ’ diye sordu.

‘ Dusemez. Isvicre Hukumeti Ulusal Banka kanaliyla 3.3015 limitinden dolar alip piyasaya Isvicre franki saglamak, ya da piyasa kendiliginden duzelene kadar dolari cekmek zorundadir. ’ “

“ ‘ What happens if everybody is selling dollars like crazy and it goes down to 3.25? ’ asked Mary.

‘ It can't. The Swiss government, through the National Bank, is obligated to buy dollars for Swiss francs at the 3.3015 limit and to keep supplying the market with Swiss francs, taking out dollars, until the market trend reverses itself. ’ “

4. Ingiliz diplomat ve yazar Thomas Edward Lawrence'in olum yildonumu ( 19 Mayis 1935 )

" Butun insanlar dus gorur ama farkli farkli. Geceleri dus gorenler, sabah olup da uyaninca bunun bos bir hayalden ibaret oldugunu anlarlar. Gunduz dus gorenler ise tehlikeli kimselerdir cunku duslerini gerceklestirmek icin duslerindeki rolu gozleri acikken de oynayabilirler. "

" All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds wake up in the day to find it was vanity, but the dreamers of the day are dangerous men, for they may act their dreams with open eyes, to make it possible. "

5. Romantik komedi turunun klasiklerinden Harry, Sally ile Tanisinca filminin senaristligi ile ismini duyuran Amerikali senarist ve yonetmen Nora Ephron’in dogum yildonumu ( 19 Mayis 1941 )

“ Hava 22 dereceyken usumeni seviyorum. Bir sandvici 1,5 saatte siparis etmeni seviyorum. Bana deliymisim gibi baktiginda burnunun ustunde beliren kivrimi seviyorum. Butun gunu seninle gecirdikten sonra kokunun kiyafetlerime sinmesini seviyorum. Gece uyumadan once konusmak istedigim son insan olusunu seviyorum. Bunun sebebi yalniz olmam degil, bunun sebebi bugun yilbasi olmasi da degil. Bu gece buraya geldim cunku hayatinin geri kalanini biriyle gecirmek istedigini anlayinca, hayatinin geri kalaninin bir an once baslamasini istiyorsun. / Adoro il fatto che tu abbia freddo quando fuori ci sono 25 gradi. Adoro il fatto che ci metti un’ora e mezzo per ordinare un panino. Adoro la piccola ruga che ti si forma sul naso quando mi guardi come se fossi matto. Adoro il fatto che dopo aver passato una giornata con te, possa ancora sentire il tuo profumo sui miei vestiti. E adoro il fatto che tu sia l’ultima persona con la quale voglio parlare prima di addormentarmi la notte. Non è che mi senta solo, e non c’entra il fatto che sia Capodanno. Sono venuto qui stasera perché quando ti rendi conto che vuoi passare il resto della tua vita con una persona, vuoi che il resto della tua vita inizi il prima possibile. ”

“ Aglayan erkeklerden sakinin. Boyle erkeklerin hislere karsi duyarli ve onlarla baglantili oldugu dogrudur. Ama duyarli ve baglantili olma egiliminde olduklari hisler yalniz kendi hisleridir. / Non fidarti degli uomini che piangono. E’ vero che gli uomini che piangono sono sensibili e provano dei sentimenti, ma i soli sentimenti per i quali tendono a essere sensibili sono i propri. ”

6. Fransiz yazar ve filozof Albert Camus, Yabanci ( L'Étranger - The Stranger ) romanini 19 Mayis 1942 tarihinde Editions Gallimard araciligiyla yayimladi.

" Ne zamandir ilk kez olarak, anacigimi dusundum. Hayatinin sonlarinda nicin bir "Nisanli" edinmisti, nicin hayata yeniden basliyormus gibi oyunlara girismisti, anlar gibi oluyordum. Orada, orada da birtakim omurlerin sona erdigi bu Ihtiyarlar Yurdunun cevresinde de aksamlar, huzunlu bir savas araligi gibiydi. Anacigim, olumun esiginde, kendini orada serbest ve her seyi yeni bastan yasamaya hazir hissetmis olmaliydi. Kimsenin, kimseciklerin onun arkasindan aglamaya hakki yoktu. Ben de herseyi yeni bastan yasamaya kendimi hazir hissettim. "

“ Pour la première fois depuis bien longtemps, j'ai pensé à maman. Il m'a semblé que je comprenais pourquoi à la fin d'une vie elle avait pris un ‘fiancé’, pourquoi elle avait joué à recommencer. Là-bas, là-bas aussi, autour de cet asile où des vies s'éteignaient, le soir était comme une trêve mélancolique. Si près de la mort, maman devait s'y sentir libérée et prête à tout revivre. Personne, personne n'avait le droit de pleurer sur elle. Et moi aussi, je me suis senti prêt à tout revivre. ”

" Istikbalimin karanlik ufkundan bana dogru, hayatim boyunca, bir cesit israrli ve serin bir ruzgar esiyor. Ve bu esinti, halkin, gayri-hakiki yillar boyunca bana zorlamaga calistigi butun bu fikirleri de duzelttirdi. Digerlerinin olumunun veya bir annenin sevgisinin veya Allahin sevgisinin veya bir kimsenin nasil yasamak isteyisinin, kendisinin sectigi kaderin ne onemi var? Zira ayni kader, sadece beni degil, onu da, kendilerinin, benim kardeslerim olduklarini soyleyen milyonlarca imtiyazli insani da sececektir. Ve bir gun, hepsi olume mahkûm edilecek; digerlerininki gibi onun da vakti gelecek. "

" Throughout the whole absurd life I'd lived, a dark wind had been rising toward me from somewhere deep in my future, across years that were still to come, and as it passed, this wind leveled whatever was offered to me at the time, in years no more real than the ones I was living. What did other people's deaths or a mother's love matter to me; what did his God or the lives people choose or the fate they think they elect matter to me when we're all elected by the same fate, me and billions of privileged people like him who also called themselves my brothers? Couldn't he see, couldn't he see that? Everybody was privileged. There were only privileged people. The others would all be condemned one day. And he would be condemned, too. "

7. Yildiz Savaslari serisinde hayat verdigi Chewbacca karakteri ile taninan Ingiliz aktor Peter William Mayhew'un dogum yildonumu ( 19 Mayis 1944 )

8. Amerikali oyun ve roman yazari (Newton) Booth Tarkington’in olum yildonumu ( 19 Mayis 1946 )

“ Otomobillerden emin degilim. Hizlari ileriye gittikce medeniyeti geriye goturebilirler. / I'm not sure he's wrong about automobiles, he said. With all their speed forward they may be a step backward in civilization. / No estoy seguro sobre los autos. Con toda su velocidad, pueden ser un paso hacia atrás en la civilización. ”

“ Albay Amberson, insanlarin mal varliklarini yitirdigi ve giderek yoksullastigi 1873 yilinda, digerlerinin aksine ‘servet edindigi’ gun, Ambersonlar muhtesem olarak anilmaya basladi. Muhtesemlik goreceli bir kavramdi ancak Muhtesem Lorenzo, Ambersonlar’in ihtisamli bir servete sahip oldugu 1916 yilinda New York’ta bulunabilmis olsaydi, bu kavramin zenginligin bir olcusu olarak kullanildigina sahit olabilirdi. Surdurdukleri bu gorkemli hayat, yasadiklari Midland kasabasi genisleyip karanlik bir kente donusunceye dek devam etti, cocuklari olan ve ternov kopegi besleyen refah ailelerinin sayilarinin arttigi o gunlerde, Ambersonlar hayatlarinin en parlak donemini yasiyorlardi. ” Muhtesem Ambersonlar

“ Major Amberson had ‘made a fortune’ in 1873, when other people were losing fortunes, and the magnificence of the Ambersons began then. Magnificence, like the size of a fortune, is always comparative, as even Magnificent Lorenzo may now perceive, if he has happened to haunt New York in 1916; and the Ambersons were magnificent in their day and place. Their splendour lasted throughout all the years that saw their Midland town spread and darken into a city, but reached its topmost during the period when every prosperous family with children kept a Newfoundland dog. ”

Sayfa 5809/7020 İlkİlk ... 480953095709575957995807580858095810581158195859590963096809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •