Sayfa 582/1000 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,649 - 4,656 arası.

Konu: Viop LX

1.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Benden çok daha eski abilerimiz, arkadaşlarımız var elbet.
    Onların affına-anlayışına sığınarak:

Madem bugün Pazar... Serbest çağrışımla yardırayım izninizle:

Geçmişte Türkiye'nin en büyük yatırım komünüydü buralar..
    Memleketin bireysel yatırımcıları, bu alandaki entelektüelleri, kafası zehir gibi abilerimizin-kardeşlerimizin yazdığı zamanlar oldu.
    En güzel zamanlarıydı aynı zamanda...

Sosyal medya vb. derken koptu gitti tabi ortam. Memleketin ikliminin, genel yazar profilinin vb. etkisi de olmuştur elbet.

O günlerle kıyaslarsak...
    Güncel anlamda, topiği ve forumu domine edenlere bakınca, 3T sıkıntısı var bence.
    Açayım. Sözüm meclisten dışarı:

1-Türkçe:
    50 mesajında "trent" yazan adam var. Ne dediği de belli değil, derdinin ne olduğu da.
    İmla "0"... Türkçe yerlerde... Adam koparmaya" mı gelmiş? Sırf egosunu mu cilalıyor belli de değil.
    Bu kadar iddialı olmasa kimse dert etmez elbet. Zaten biz ne vasatlar gördük...

2-Teknik Analiz:
    Teknik analize inanmamak da bir tercih.
    Bu forumun tarihi ile eşittir neredeyse, "Teknik mi, temel mi?" sorusu.
    Elbette her ikisine de inanmayanlar da mevcut.
    Lakin "şartsız-şurtsuz..." vb. ne Temel ne de Teknik analiz olmayacağı herkesin malûmudur sanrım.

3-Tevazu:
    Bu forumdan, memleketin en iyi analistleri, sistem sahipleri vb. çıktı.
    Lakin genel anlamda memleketin de içinde bulunduğu durum gibi...
    Cahil cesareti hiç bu kadar yükselmemişti.

Ezcümle:
    "Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler!"

BKZ:
    Boş fıçı çok langırdar.

EK: 10 Kasım için, bir tane banner koymayan yönetime de, teessüflerim girsin
    Ezcümle...
    Klavye hatası, yazım yanlışı vb. değil...

50 gönderide "trent" yazan "boş herifler", Türkiye tarihinin belki de en eski ekonomi forumunda,
    "Türkçe dersi, teknik analiz dersi" vermeye kalkıyor...
    Aha! "Yeni Türkiye!"

EK:
    Tevazu içerisinde görüş bildirenler, yazanlar alınmasın rica ederim.
    Son düzenleme : KısaVade; 10-11-2024 saat: 15:21.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

2.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Haydi sıkıysa 9280 i geç...
    İlgili şahıstan alıntı:

"9280-40 civarı düşen trent direnci var(her gün 30 puan aşağı iniyor)....Bence çok önemli..orayı kırarsa o İSYATIRIM var ya....havlu atar...

O zaman dehşet short kapamalar başlar...orayı geçersek uzun bir yeşil çubuk oluşur...%5 olsun
    "

N'abıyon "trentçi" ?

Endeksin günlük açılış değerinden %4 yukarıdaki 9280'e günlük olarak sallamak kolay tabi...
    Düşen kanal açısından: Gelecek Hafta da geçerli mi iddia?

3.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    İlgili şahıstan alıntı:
    "9280-40 civarı düşen trent direnci var(her gün 30 puan aşağı iniyor)....Bence çok önemli..orayı kırarsa o İSYATIRIM var ya....havlu atar...

O zaman dehşet short kapamalar başlar...orayı geçersek uzun bir yeşil çubuk oluşur...%5 olsun
    "

N'abıyon "trentçi" ?

Endeksin günlük açılış değerinden %4 yukarıdaki 9280'e günlük olarak sallamak kolay tabi...
    Düşen kanal açısından: Gelecek Hafta da geçerli mi iddia?
    Affola...
    Sonra şöyle bir mesaj yazmış:

"1-İlk mesaj yukarıdaki....hala aynı düşüncedeyim...

2-O mesajdan 3-4 saat sonra 2. mesaj yazıldı...Yani bugün burayı geçemez,demişim...

BUGÜN GEÇEMEZ ama olur da ilerleyen günlerde geçerse uzun mum olur...bu kadar net...var mı çelişki...

GERÇEK -İŞ-KOMŞULUKTA yüzüne bakmayacağım adamlarla burada muhatap oluyoruz..çünkü arabana taş atıyor..es geçemiyorsun.."

Endeks için bile gıvır, gıvır m'aşşallah.

arzum piyasa değeri 1,4 milyar, zararı 300 milyon. öz kaynak erimesi %30. aslında hiç de fena bir şirket değildi. marka değeri çok iyiydi.

bilançoyu incelemedim. ilk izlenimim çok kötü. maalesef çok fazla iflaslar olacak. her şirket bu ortama dayanamaz.
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    OVP 2025 kur tahmini: 42 TL...............

Enflasyonun resmi rakamlarla %50 civarı olduğu bir yılda, kur %16 artmış ise...
    Enflasyonun resmi rakamlarla %17,5 civarı olacağı bir yılda, kurda %23 artış öngörülüyorsa...

Diğer değişkenleri yok bile saysak... "2024 yılında TRY lehine bir köpük oluşmuş" diyebilir miyiz? Acaba?

Önümüzdeki yıl TRY baz yatırımcılar için meşakkatli olacak sanırım.
    2024 den saymaya başlamazsanız köpük oluşmuş diyemeyiz, yani daha geriden başlarsanız. aslında köpük dolar lehine son birkaç yılda oluştu. bununla ilgili biyerlere mevzuya teğet geçen bi gönderi yapmıştım ararım. mesele 7bin dolarlık dandik arabaların 15bin dolar olarak fiyatlanmaya başlamasının gerekçesiyle ilgiliydi.

6.  Alıntı Originally Posted by squidward Yazıyı Oku
    2024 den saymaya başlamazsanız köpük oluşmuş diyemeyiz, yani daha geriden başlarsanız. aslında köpük dolar lehine son birkaç yılda oluştu. bununla ilgili biyerlere mevzuya teğet geçen bi gönderi yapmıştım ararım. mesele 7bin dolarlık dandik arabaların 15bin dolar olarak fiyatlanmaya başlamasının gerekçesiyle ilgiliydi.
    Ben mi yanlış ifade ettim? Daha önce söylediklerimi bildiğinizi varsayarak belki hata etmişimdir.
    KKM benzeri mevzular için TRY aleyhine önden köpük oluşturuldu diye düşünüyorum ben.
    OVP' ye bakarak... Ya "2024'de TRY lehine köpük oluşturulmuş" veya "USDTRY için 2025 iyimser olmuş!" diye düşünüyorum ben. Hata yapmış da olabilirim:

Alıntı Originally Posted by squidward Yazıyı Oku
    değerli reisim, faiz sebep enflasyon sonuçya, doğru ama o şekilde değil. bak ben anlatim sana. şimdi bütün para birimleri dolar üzerinden birbirine bağlı. bide faiz var. her ülkenin ekoomik gücüne, durumuna göre... sen şimdi senin faizi küt diye almanyaninkine eşitlemeye kalkarsan herkeş TL yi satar ötekileri almaya başlar. beş sene sonra bi bakarsın elin pakisinin cebindeki para bile seninkine göre beş kat değerlenmiş. bu durumda aslında enflasyon iyi bişeydir. vucudun savunma sistemi gibi otomatik devreye girer ekonomiyi savunur. herşeyin fiyatını beş katına çıkarır. çıkmasa neolur biliyon? elin pakisi durduk yere beş kat değerlenmiş parasıyla gelir burda ne var ne yok alır gider. ha bu arada enflasyon yani savunma devreye girince içerdekiler çöplükleri eşelemeye başlar. olayı çözmüşsün aslında ama tersden. yani evet faiz sebep enflasyon sonuçtur
    buldum direk ireisin şahsına yazmışım🙂.
    şimdi ne alaka falan diyenler olur ama bence var. bileşik kaplar teorisi...

Alıntı Originally Posted by squidward Yazıyı Oku
    50 bin dolar civarı olan evler şimdi 100 bin dolardan başlıyor.

dolardaki köpük tartışılır.

ama oradaki asıl köpük bence dolarda değil, varlıklarda kesin köpük var. faizler düşmedikçe de devam eder.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 582/1000 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •