Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 586/1014 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,681 - 4,688 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. İstanbul'da konut fiyatları pek de değişmiyor..Özelikle site tarzı üst segment konutlarda fiyat düşüşü bile oldu..Fakat kiralar da düştü..Yani kira çarpanları değişmedi..Sizce önümüzdeki dönemlerde kira çarpanlarında bir değişim olur mu?

2.  Alıntı Originally Posted by beyazyakalı Yazıyı Oku
    Adapazarı ıcın 180 kıra çarpanı cok bence 150 veya en fazla 160 çarpanın ustune çıkmayın derım...
    Evet düşüncelerime uygun cevap vermişsin iz.benimde aklımdan geçen rakam 150

Ancak şöyle bir durum var.
    Bu tip yerlerde satıcının pozisyonu önemli..

Eğer orayı gözden çıkardı ise 3üne 5ine bakmaz verir.

Birde dümeni iyi olup tok satıcılar var.. bu paraya olursa satarım, yoksa dursun akmaz kokmaz diyor adam..Böyle birinin malını almak zordur.Alirsinda değerinin üzerinde alırsın ondan sonra senelerce bekler zarar edersin.

Ben yatırım amacıyla düşündüğüm için pahalı geldi.

Gerçi söylediğim rakamın içinde pazarlık yok henüz.

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by breakeven Yazıyı Oku
    dibimdeki residencede fiyatlar 4 sene önceki lansman fiyatlarının aştında ama yüzlerce boş yere var aidatlarını ödeyin durun çok hoşuma gidiyor ne kiralayabiliyorlar ne satabiliyorlar. finansal okuryazarlığı bırak bildiğin kara cehalet
    Bu ve benzeri durumda onlarca proje biliyorum. Dün akşam paylaşmıştım Nef in projelerini, şu an için marka diye bir şekil satıyorlar ama projeler o kadar absürt ve pahalı ki ve üstelik aidat sistemleri tam deli dumrul cinsi o nedenle bu projeleri alanlar benim düşüncem uzun yıllar bunun acısını çekecek heleki beton işi tam duvara vursun elde kalan konutlarının deve yüküyle aidatlarını da ödemek zorunda kalacaklar işte o zaman haykırışlar taaa ! fizandan duyulacak.

Eyüp Göktürk bölgesinde de geçenlerde de paylaşmıştım 3+1 site içi dairenin kirası 3850 Tl aidat 1350 Tl ki bu aidat bence bu yılın aidatıdır Ocak 2018 de bunun üzerine min. %10-15 ekleyin.

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...78690265/detay
    EYÜP GÖKTÜRK FORS'DAN KC RESİDANCE'DE 3+1 150M2 ARAKAT DAİRE 3.850 TL
    Aidat (TL) 1.350

Mağdurlar isyan etti: 'Bizi soydu soğana çevirdi!'
    İstanbul Bayrampaşa`daki Caprice Gold ile Maldivler`deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mağdurlardan Yakup Terzi, "Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi. 4-5 senedir bizim hakkımızı yiyor" dedi.
    http://www.hurriyet.com.tr/magdurlar...virdi-40631339

Bunlar kendilerine MAĞDUR diyorlar, bunlara mağdur denmesi için BİLMEDEN GÜVENEREK BİRİLERİNE PARA KAPTIRMAK gerekir .
    Herifin ne kenef olduğu daha önceden belli iken sen hala kör güzüme hesabı gider bu dolandırıcı , hırsıza para kaptırırsan sana mağdur değil beter ol denir. Acınacak halleri yok hala mağduruz da mağduruz diyerek gazetelere çıkıp yardım bekliyorlar. Memlekette bunlardan bol miktar varken zaten KAZIKLAMASAN enayisin...

6. merkezi site tarzı evlerde kayda değer bir düşüş yok emlak arama motorunda favori olarak işaretlediğim evlere ara ara bakıyorum yapılan maksimum indirim evin değerinin yüzde 10 u kadar tlf açıp daha düşük ücret teklif ettiğimde hadi ordan cevabı alıyorum ! sıkıntı merkezde olan ancak dar sokaklı asansörsüz park sorunu olan bitişik nizam evlerde ve birde merkeze uzak yeni evlerde var !

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    merkezi site tarzı evlerde kayda değer bir düşüş yok emlak arama motorunda favori olarak işaretlediğim evlere ara ara bakıyorum yapılan maksimum indirim evin değerinin yüzde 10 u kadar tlf açıp daha düşük ücret teklif ettiğimde hadi ordan cevabı alıyorum ! sıkıntı merkezde olan ancak dar sokaklı asansörsüz park sorunu olan bitişik nizam evlerde ve birde merkeze uzak yeni evlerde var !
    Sayın Bahri , İstanbullu iseniz merkezi siteler derken merkez olarak nereleri baz alıyorsunuz ?

Bu global para bolluğunu gören geçmişi bilmeyen 30 lu yaş ve biraz altı kişiler 1994 de, 1998 de, 2001 de BETON fiyatlarının nasıl yerlerde süründüğünü bilmedikleri için BETON asla düşmez diye bir yanılgı içindeler. Tamam Türkiye o dönemdeki Türkiye değil ama dünyada o dönemdeki dünya değil ve MOK gibi para her yerde olduğu gibi betonda da ister balon, ister köpük, ister hazımsızlık deyin bir şeylere sebep oldu. Bu eni sonu düzelecek ama tabi düzeltme tasarrufu Tl de olanlar için pek fazla hissedilmeyebilir bir şey diyemem.

Sayfa 586/1014 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •