Gunaydin dostlar, gordugum kadariyla tahtayi insan degil robot yapiyor - bizim icin daha iyi. Sn. Keko'nun da biraz yureklendirmesi ile gun ici guzel tradeler yapma firsatim oldu, her seferinde lot artirmayi basardim ancak dun kapanistaki ani alim beni biraz korkuttu diyebilirim. Acikta bole bir harekete yakalanmak istemem acikcasi :)
Halen cok ucuzuz ve bu hareketin bir sure devam etmesini beklerim. Bence burada 4 senaryo var:
1) Daha once ifade ettigim gibi cep to cep islemler ile kagit baskilandi ve mal toplanmaya calisildi. Cagrida istedigi kadar mali alamayan ana hissedar bole bir bezdirme operayonu gerceklestirmis olabilir. Suan guclu alicilardan bir tanesinin TEB olmasi biraz bu tezi destekliyor,
2) BANVT'in kottan cikarilmasi gibi bir plan var. O nedenle yavas yavas hisse toplanmaya calisiliyor. Bu bazen hisseyi dusurerek bazen ise yukselterek gerceklestiriliyor,
3) Yukselen kur ile sirketin opasyonel karinin dusecegi varsayilmisti. 1C finansallarin aciklanmasina yakin bir zaman kala rakamlar piyasaya sizdi ve hic de beklenildigi gibi kotu bir durum olmadigi goruldu.
4) Ilk ceyrek kotu ancak ikinci ceyrek yapilan zamlar ile karlilikta ciddi toparlanma var. Havalarin isinmasi ve kirmizi etin ciddi anlamda pahalanmasi beyaz et talebini patlatti ve babalar 2C bilancosunu almaya basladilar..
Yer İmleri