-
Tarih ve politika biliminin kurucusu Italyan filozof, devlet adami, diplomat, askeri stratejist, sair ve oyun yazari Niccolò di Bernardo dei Machiavelli'nin olum yildonumu ( 21 Haziran 1527 )

" Yenilik isteyenler ya bunu isteyecek kadar guce sahiptirler ya da baskalarinin guclerini kullanarak bu ise girisirler. Bu yolda ya rica, minnet ya da zor kullanimina basvuracaklardir. Bu is, ricayla, minnetle yapilmaz. Salt ozguclerine dayanip zor kullanimi yoluna giderlerse basariya ulasma olasiliklari artar. Silahli peygamberlerin basarili silahsiz peygamberlerin basarisiz olmasinin sebebi budur. "

" Aksamlari eve gelip calismaya basladigimda, kir ve toz kapli olan rencber giysilerimi cikarip, yerine soylu mahkeme kiyafetlerimi giyiyorum ve boylece bana kucak acan antik saltanat soylulariyla birlikte oluyorum. Onlarla konusmaktan sakinmiyor, eylemlerinin sebeplerini sorguluyorum. Ve onlarda tum nezaketleriyle bana cevap veriyorlar.Dort saat boyunca hic bir bezginlik, yilginlik hissetmiyorum.Tum dertlerimden ariniyorum..Ne yoksulluk canimi SIKIYOR, ne de olumden korkuyorum.Tamamen bu buyuk adamlarca sahipleniyorum. " Niccolo Machiavelli, Prens / Il Principe, 1550

“ Venuta la sera, mi ritorno a casa ed entro nel mio scrittoio; e in sull'uscio mi spoglio quella veste cotidiana, piena di fango e di loto, e mi metto panni reali e curiali; e rivestito condecentemente, entro nelle antique corti delli antiqui huomini, dove, da loro ricevuto amorevolmente, mi pasco di quel cibo che solum è mio e ch’io nacqui per lui; dove io non mi vergogno parlare con loro e domandarli della ragione delle loro azioni; e quelli per loro humanità mi rispondono; e non sento per quattro hore di tempo alcuna noia, sdimentico ogni affanno, non temo la povertà, non mi sbigottisce la morte: tutto mi transferisco in loro. ”

" Senin neye benzedigini herkes gorur ama ne oldugunu cok az kisi duyumsar. "
-
Yuksek Ronesansin Mannerist Italyan ressami ( Sebastiano Luciani ) Sebastiano del Piombo'nun olum yildonumu ( 21 Haziran 1547 )
Organ-shutters of San Bartolomeo, Venice, 1509

La Resurrezione di Lazzaro ( The Raising of Lazarus, 1517 - 1519 ), National Gallery, Londra
-
Barok donemin Italyan ressami Andrea Sacchi'nin olum yildonumu ( 21 Haziran 1661 )
Il riposo di Venere ( Venus at Rest, 17th century )

Morte di sant'Anna , 1640 – 1649
-
Brezilyali realist roman ve kisa oyku yazarı, sair Jo**uim Maria Machado de Assis'in dogum yildonumu ( 21 Haziran 1839 )

" Ey oldugum gune dek sevgisini kazanmak icin cirpindigim kalabalıklar, sizin kayitsizliginizin intikamini boyle aldim iste: Siz etrafimda vizildayip durun, ben sizi duymuyordum bile. Benim bu tavrim, Aiskhylos'un Prometheus'unun, kendisine iskence edenlere karsi takindigi tavirla karsilastirilabilir. Beni sacmaliklarinizin, onemsiz seyler karsisinda duydugunuz heyecanin kayasina zincirleyebileceginizi mi sandiniz? Dostum, sizinkiler zayif zincirler. Guliver gibi, bir kasimi oynattim mi, istedigim an kirarim ben onlari. "

" Multitude, whose love I coveted until death, that was how I got my revenge on you sometimes. I let humankind bustle around my body without hearing them, just as the Prometheus of Aeschylus did with his torturers. Oh, did you try to chain me to the rock of your frivolity, your indifference, or your agitation? Fragile chains, my friends. I would break them with the action of a Gulliver. It's quite ordinary to go off to ponder in the wilderness. "
" Pascal, insanin dusunen bir kamis oldugunu soylemis. Yanlis. Insan dusunen bir dizgi hatasidir. Hayatin her donemi, bir oncekini duzelten yeni bir basimdir ve her donem, bir sonraki tarafindan duzeltilecektir; ta ki nihai basim yapilana kadar. "

“ Let Pascal say that man is a thinking reed. He is wrong; man is a thinking erratum. Each period in life is a new edition that corrects the preceding one and that in turn will be corrected by the next, until publication of the definitive edition, which the publisher donates to the worms. ”
" On yedi yasindaydim; dunyayi ve kendimi, ust dudagimin tepesindeki tuylerin biyik olduguna inandirmaya calisiyordum. Kibirli hareketler icinde oldugum icin erkek gibi davranan bir cocuk mu, yoksa cocuk gibi davranan bir erkek mi oldugumu bilmek zordu. "

" I was seventeen. My upper lip was beginning to sprout as I strove to grow a mustache.My eyes, lively and resolute, were my really masculine feature. Since I showed a certain haughtiness it was hard to tell whether I was a child with the arrogance of a man or a man with the look of a boy. "
-
Fransiz ressam Jean-Édouard Vuillard’in olum yildonumu ( 21 Haziran 1840 )
The seamstresses, 1890

Child in an orange shawl, 1894 – 1895 ( National Gallery of Art, Washington DC )
-
Ingiliz vatandasi Italyan ressam Enrico Coleman’in dogum yildonumu ( 21 Haziran 1846 )
Timor panico, 1883

Horses drinking from a stone trough, 19th century
-
Italyan ressam Giuseppe De Sanctis’in dogum yildonumu ( 21 Haziran 1858 )
The Red Bonnet, 1924

Flower Market in Brussels, 20th century
-
Amerikali ressam Henry Ossawa Tanner’in dogum yildonumu ( 21 Haziran 1859 )
The Banjo Lesson, 1893

Spinning By Firelight, 1894
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri