Originally Posted by
şef
sn lutfu, 2 yol var: ya tl yollayıp, faiz alacağımız bankadan dolar alacağız, ki bu durumda dahi uzatmada düşük faiz verme durumunda ne yapacağız! ya da swift i uygun hale getirmenin yollarını arayacağız.
tl deki arkadaşlar, sanırım son birkaç senedir, dolar karşısında yediği kazığı çıkarma peşindedir, benim gibi. şuan ki faiz oranlarından faydalanabildiğimiz kadar faydalanıp, dolara geçmek sanırım ortak düşüncemizdir. şimdi geçmek lazım mı diyede düşünüyorum. lakin tv de pek çok uzmanın dilinde 3.40- 3.30- 3.20 ler dolaşıyor. dolara geçmeyelim diye beynimizi mi yiyorlar? şimdiden dolara geçtiğimizde nasıl yüksek faiz alırız, derdindeyim, aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş misali.
Sn. Şef, TL mi yoksa dolar mı sorusu zor bir soru bu soruya cevap verebilecek babayiğit benim gözümde yok Tv kanallarında hiç yok bu yorumcular bu işi bu kadar iyi biliyor olsa maaşlı çalışmazlardı, benim arkadaş borsaya ilk girdiğinde hayatında hiç 100.000 ini olmamış adamın tavsiyesiyle hisse alıp satıyordu karşısındaki adam asgari ücretle çalışan MT idi, sonuç hüsran, siz forumdan gördüğüm kadarıyla tecrübeli birisiniz bu haber bombardımanından etkilenmeden yatırım yapmaya çalışın bence,
Bu nasıl olacak işte bu kısmı zor biri İstanbul'a bakar şiir yazar biri bakar "seni yenecem İstanbul" diye feryat eder hesabı...
Çok şey yazdım ama bunlar zaten bildiğiniz basit gerçekler,
Ben kendi adıma şuan Dolar almıyorum, bir ara gözüme onca haber etkisiyle altın takıldı niyet ettim almaya ama dolar yüksek diye altında almadım çünkü altın fiyatının içinde Dolar/Tl de etkili şimdilik doğru karar vermişim ama dünya çok hızlı değişiyor 2 gün sonra ne olacak belli olmaz, son dönemin en göze batan yatırım aracı (bence kumar) bitcoin oldu bence son demleri halka arz yapıyorlar gibi...
Sonuç olarak ben TL ve borsa devam ediyorum ama durumum bu kadar artan borsaya göre pekte süper değil yani borsadaki artış genele tam olarak yayılmadı...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri