Sayfa 587/1024 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 4,689 - 4,696 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by mustafab Yazıyı Oku
    Borsanın son aylardaki performansı yanında mevduat solda sıfır kalır. Oranlar 15 civarına cıktı ama nete bakınca gecmiş aylardaki düşük oranları da katınca en fazla vakit ayırıp pazarlık edebilen bile herhalde neti 11 civarına gelir son bir yıldaki.

Elinizdeki para miktarı da artıyor butun mal ve hizmetlerin de artıyor. Sonuc itibarıyla bu boyle yıllar boyu surup kendi kendimizi para miktarının yukselişi ve sayılarla kandırıp en sonunda altı sıfır atıyoruz.
    son 2 seneye bakarsan, ancak iyi borsacılar mevduat faizini yakalamıştır. dolar karşısında ise hem mevduat hem borsa kaybetmiştir.
    emlak iyi getiri sağladı, bundan sonra orası da riskli.
    sadece paramızı korumak dahi bazen yeterlidir.

arkadaşlar, tl yi oran beğenmezsek başka bankaya en kötü 25tl verip eft yapabiliyoruz. doları taşımak için ne kadar ücret ödemek gerekiyor? teşekkürler.

3.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    arkadaşlar, tl yi oran beğenmezsek başka bankaya en kötü 25tl verip eft yapabiliyoruz. doları taşımak için ne kadar ücret ödemek gerekiyor? teşekkürler.
    Bu ücret çok değişken Sn.şef, hem gönderdiniz banka ücret alır hemde alıcı banka, çünkü bu yabancı para transferi yani swift için bizim bankalar yabancı aracı bankalar kullanırlar, yani kimse net şu tutar diyemez
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

4.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    son 2 seneye bakarsan, ancak iyi borsacılar mevduat faizini yakalamıştır. dolar karşısında ise hem mevduat hem borsa kaybetmiştir.
    emlak iyi getiri sağladı, bundan sonra orası da riskli.
    sadece paramızı korumak dahi bazen yeterlidir.
    Sayın şef,

Son iki senede hic hareket etmeden Tuprasta dursanız %50 uzeri yapıyor. Bence mevduattan fazla yaptılar ama bu forumun alanı değil tabii. Bizim için parayı koruyabilsek gercekten iyi.

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Bu ücret çok değişken Sn.şef, hem gönderdiniz banka ücret alır hemde alıcı banka, çünkü bu yabancı para transferi yani swift için bizim bankalar yabancı aracı bankalar kullanırlar, yani kimse net şu tutar diyemez
    sn lutfu, işte bende tam bu noktada dolarına daha yüksek faiz almak için forumdaşlar ne yapıyor, öğrenmek istedim. faiz oranlarını paylaştığımız gibi bu swift ücretlerini de paylaşalım.

6.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn lutfu, işte bende tam bu noktada dolarına daha yüksek faiz almak için forumdaşlar ne yapıyor, öğrenmek istedim. faiz oranlarını paylaştığımız gibi bu swift ücretlerini de paylaşalım.
    Sn.şef benim bildiğim bir kaç kişi elden çekip taşıdı bende vaktim olduğunda aynısını yapıyorum, mecbur kaldığımda swift yaptım ama pişman edecek kadar para kestiler benden

Enparadan garantiye swift yapmıştım Enpara 15 TL almıştı Garanti 60 dolar kesmişti... Miktar 15.000 dolar

Ama forumda swift yaptım ücret ödemedim diyen forumdaşlar olmuştu sanırım yüksek miktarlarda bu konuda pazarlık oluyor en azından yazılanlardan aklımda böyle kalmış...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Sn.şef benim bildiğim bir kaç kişi elden çekip taşıdı bende vaktim olduğunda aynısını yapıyorum, mecbur kaldığımda swift yaptım ama pişman edecek kadar para kestiler benden

Enparadan garantiye swift yapmıştım Enpara 15 TL almıştı Garanti 60 dolar kesmişti... Miktar 15.000 dolar

Ama forumda swift yaptım ücret ödemedim diyen forumdaşlar olmuştu sanırım yüksek miktarlarda bu konuda pazarlık oluyor en azından yazılanlardan aklımda böyle kalmış...
    sn lutfu, 2 yol var: ya tl yollayıp, faiz alacağımız bankadan dolar alacağız, ki bu durumda dahi uzatmada düşük faiz verme durumunda ne yapacağız! ya da swift i uygun hale getirmenin yollarını arayacağız.
    tl deki arkadaşlar, sanırım son birkaç senedir, dolar karşısında yediği kazığı çıkarma peşindedir, benim gibi. şuan ki faiz oranlarından faydalanabildiğimiz kadar faydalanıp, dolara geçmek sanırım ortak düşüncemizdir. şimdi geçmek lazım mı diyede düşünüyorum. lakin tv de pek çok uzmanın dilinde 3.40- 3.30- 3.20 ler dolaşıyor. dolara geçmeyelim diye beynimizi mi yiyorlar? şimdiden dolara geçtiğimizde nasıl yüksek faiz alırız, derdindeyim, aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş misali.

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Ben çantDa taşıyorum sol cebimde bıçak ile 2-3 kişi taşıyoruz. Bugün 380 bin dolar ing ye taşıdım.

250 k tl %14 teb bağlandı

Sayfa 587/1024 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •