Originally Posted by
þef
sn lutfu, 2 yol var: ya tl yollayýp, faiz alacaðýmýz bankadan dolar alacaðýz, ki bu durumda dahi uzatmada düþük faiz verme durumunda ne yapacaðýz! ya da swift i uygun hale getirmenin yollarýný arayacaðýz.
tl deki arkadaþlar, sanýrým son birkaç senedir, dolar karþýsýnda yediði kazýðý çýkarma peþindedir, benim gibi. þuan ki faiz oranlarýndan faydalanabildiðimiz kadar faydalanýp, dolara geçmek sanýrým ortak düþüncemizdir. þimdi geçmek lazým mý diyede düþünüyorum. lakin tv de pek çok uzmanýn dilinde 3.40- 3.30- 3.20 ler dolaþýyor. dolara geçmeyelim diye beynimizi mi yiyorlar? þimdiden dolara geçtiðimizde nasýl yüksek faiz alýrýz, derdindeyim, aç tavuk kendini darý ambarýnda görürmüþ misali.
Sn. Þef, TL mi yoksa dolar mý sorusu zor bir soru bu soruya cevap verebilecek babayiðit benim gözümde yok Tv kanallarýnda hiç yok bu yorumcular bu iþi bu kadar iyi biliyor olsa maaþlý çalýþmazlardý, benim arkadaþ borsaya ilk girdiðinde hayatýnda hiç 100.000 ini olmamýþ adamýn tavsiyesiyle hisse alýp satýyordu karþýsýndaki adam asgari ücretle çalýþan MT idi, sonuç hüsran, siz forumdan gördüðüm kadarýyla tecrübeli birisiniz bu haber bombardýmanýndan etkilenmeden yatýrým yapmaya çalýþýn bence,
Bu nasýl olacak iþte bu kýsmý zor biri Ýstanbul'a bakar þiir yazar biri bakar "seni yenecem Ýstanbul" diye feryat eder hesabý...
Çok þey yazdým ama bunlar zaten bildiðiniz basit gerçekler,
Ben kendi adýma þuan Dolar almýyorum, bir ara gözüme onca haber etkisiyle altýn takýldý niyet ettim almaya ama dolar yüksek diye altýnda almadým çünkü altýn fiyatýnýn içinde Dolar/Tl de etkili þimdilik doðru karar vermiþim ama dünya çok hýzlý deðiþiyor 2 gün sonra ne olacak belli olmaz, son dönemin en göze batan yatýrým aracý (bence kumar) bitcoin oldu bence son demleri halka arz yapýyorlar gibi...
Sonuç olarak ben TL ve borsa devam ediyorum ama durumum bu kadar artan borsaya göre pekte süper deðil yani borsadaki artýþ genele tam olarak yayýlmadý...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri