Valla bence halkbank.Apartopar amerika kararı verilmesi açıklamayı bir kaç gün geciktirir,neyse yakında anlarız.
Valla bence halkbank.Apartopar amerika kararı verilmesi açıklamayı bir kaç gün geciktirir,neyse yakında anlarız.
Önce doları yukselttiler sonra yok uzlasma yok anlasma yok 2 heyet gidecek diye balon bir haber patlatip sert dusus sergileyip panik ortami yarattilar . Yarin sabaha. Kadar duserse sabahda panikle satanlar olacak . 2 gun ters gider 5 gün düz gider . Dolar yükselmek zorunda . Borc gırtlagı gecmis . Dolarin dusmesi papaza mi kaldi .halk bankasina papaz i biraksakda birakmasakda cezayi kesecekler . Dolar 7.5 tl civarına kadar giderse sasirmam . Sonra ımf ın kucagina gidecez . Bir papaz icin bu fırsatı kacırmazlar.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bi tane teknik temel sevabina. Dolar 3ten 5.50'a ne degistide 5.50 oldu diyo adam. Bi cevap veren yok. Asagidaki soruyu kac kez sordum, bi cevap veren yok. Bi iki istisna haric alayiniz komedyen.
Bende bu Davos'a bi daha gelmem dicem ama, ekonomi forum bura. Yani dogru gelmis olmam lazim. Komiklik, esprik istesem onun forumuna giderim.
"Abiler piyasaya dolar surme, dolar cekme falan gibi seyler onemsiz degil mi artik? Dolarin fiyatini belirlemede etkisiz degil mi?
Dolarin fiyati forex'te belirlenmiyor mu? Forex'te sinirsiz dolar ve sinirsiz lira yok mu? (arz-talep, yalan-dolan)
Yani atiyom, ortada miktar olarak artan azalan bisey olsa anlicam;, aldikca baskalarina almaya kalmayan (degeri artan cok az kaldi artik), sattikca herkes icin bollasan (degeri azalan cok piyasa doldu).
TCMB satsin, atiyom, 500milyar dolar (o kadarlik TL alsin yani) TR'de dolar dolsun; nerdeyse lira kalmasin, liranin degeri ziplasin.
Ama ole bisi yokki, dolar sanal dolar, lira sanal lira. TCMB 1katirilyon dolar satip, dunyadaki butun TL banknotlari toplasa; ancak koleksiyoncularin elinde 100-200tl kalsa dahi (ki atiyom gene gercek piyasada koleksiyon o elindeki banknota $1m deger bicse, 1tl=1milyon USD)....Forexte hala 5tl=1$ olabilir. Niye, cunku adamlar pariteye oynarken (piyasaya dolar surup, lira toplarken) liralari azaltmiyolarki.
Attim, tuttum. Simdi gelelim isin ozune. Yukarida kurdugum mantikta yanlis olan ne, yardimci olabilir misiniz lutfen? Cunku TCMB dolar arzi, su bu haberlerini gorunce aklima hep bu geliyor. Forex'i psikolojik etkilemez demiyorum o tur haberler. Etkileyebilir. Ancak, kambiyo piyasasi (forex) artik arz/talepten bagimsiz degil mi? "Turk sirketlerin 6 ayda odemesi gereken doviz borcu toplami $xxxxxxx! O kadar dolar bulmalari lazim, dolar tabi yukselecek!!!" turu haberler alakasiz degil mi artik? Forex cikti mertlik bozulmadi mi?
Bi hayirsever abimiz beni aydinlatirsa, sagligina duaci olurum."
Mantıklı da,olan biten ne kadar mantıklı,onu iyi değerlendirmek lazım.Burada da yazdığım gibi bir anda 5.40 bekliyordum ama bunun Kasım ayına kadar gerçekleşmesini mantıklı bulurken 2 hafta içerisinde gerçekleşti.Hesapta o zaman kadar kademeli fulleyip 5 den geri alacaktım ama iş teknikten ,mantıktan,izandan çıkmış.Gerçi düdük çaldığında birkaç birşeyler atabildim ama devede hörgüç sayılır.
Let go reklamı gibi, alsan alınmaz satsan satılmaz.Yükselişte satıp düşüşte almayı becerene helal olsun.Ama bu saatten sonra pozisyon almayı düşünen çok gerilerden geliyor demektir,muhtemelen ne hareket olursa olsun çoğunluk kendi pozisyonunda beklemek zorunda kalacaktır.
Forex dayanak varlık üzerine dönüyor.Burada esas olan dayanak varlık,dayanak varlığı değiştiren forex piyasası değil.Yumurta mı tavuktan,tavuk mu yumurtadan? Forex piyasası dayanak varlığa yön verse de bu belli bir müddet için olur.Çünkü belli süreli kontratlara dayanıyor.Mesela forex ile dolar 5.40 olduysa sonrasında yine 4 lü fiyatlara geri dönmesi lazım.Bu nedenle dayanak varlıktaki büyük resme bakmak gerekiyor.Benim algılamam bu şekilde.
bana göre papazın yanında kızı (ayşeyi) de alacaklar, ama dolar da değişen fazla birşey olmayacak. yani hem boyun eğdirecekler hem dayak atmaya devam.. bu ülkenin insanlarına yazık ki yasık. başka bişey de demiyorum.
https://odatv.com/kurdaki-artisi-hic...-06081834.html
Haberin en alt kısmı için kahkaha atma garantisi verilir
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ki...i-batti/424444
Bu köşe yazısıda çok isabetli.
Bu tür haber sayıları önümüzdeki aylarda frekans artışı gösterecek![]()
Yer İmleri