Artan

3,41 10 18:10
1.696,00 9.99 18:10
141,20 9.97 18:10
347,50 9.97 18:10
15,45 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

159,30 -10 18:10
6,50 -9.97 18:10
239,70 -9.97 18:10
25,06 -9.6 18:10
16,16 -9.21 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.011.289.690,56 18:10
7.843.375.681,31 18:10
7.646.611.942,40 18:10
7.587.858.680,90 18:10
7.447.980.680,90 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 59/939 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Deli gibi para basıyorlar, parasal genişlemeye gidiyorlar, paranın değerini düşürüyorlar devalüe ediyorlar %80-%100 neyse oran, çarşı pazar ikiye katlamış....enflasyon nereye gitti..

Enflasyon nereye gitti....boşver nereye gittiğini düşecek...
    E devalüasyon nereye gitti...O cari açık içindi....

Ney..nasıl..

2022' de enflasyonun düşeceğine inanan var mı? Yaw bu şartlarda yükselmedi bile ki düşsün...

Termometreyle oynayarak, hohlayarak/üfleyerek, odanın ısısını değiştiremezsiniz...Taşıma suyla değirmen işletemezsiniz..

Katar....gelir Aselsan maselsan ortak üretim, sipariş mipariş...swap mwap...buradan GKRY ye gider Doğu Akdeniz'de doğalgaz çıkarma anlaşması yapar, oradan Ermenistan'a gider, ağzını açamazsın...ne verdiniz, ne vaat ettiniz bu adamlara...yerli ve milli...dabi dabi..

Dolar bu sene %14 ten fazla artarsa, kur farkını hazine karşılayacak...neyle...kamunun parasıyla...kaçak elektrik bedeli gibi mübarek..Ee sen dolarını bana 1 yıllığına ver, dolar %14 ten fazla artarsa sana aldığım doları aynen iade edeceğim...Ben anlamadım..E dolar %14 artmazsa kardasın, neye göre hangi enflasyona göre...2022 de FED faiz arttıracak, %14 le kalır mı? Neyse yaw....normal düşünmenin anlamı yok...hiç bir şey normal değil ki...anormal düşüneceksin, hatta paranormal...

Bakalım 1 sene sonra ne olacak...gerçekten merak içindeyim...şu konut kredileri iyice bir düşerse çekelim, ev alalım dursun, madem ev fiyatları dolara endeksli...

Kendime Kastım Hıdır,
    Dağlara küstüm Hıdır,
    Zor günümde dostum Hıdır...

ps: Ne çok sela veriliyor yaw, imam dilkeşhaveran makamından vazgeçti artık, kısa kısa kesiyor...
    Mevcut ve beklenen enflasyon için dolar da durmak bile yetmeyebilir sanki …

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Mevcut ve beklenen enflasyon için dolar da durmak bile yetmeyebilir sanki …
    O zaten hep öyleydi, attım buraya TÜFE bazında USDTRY grafiğini 80 lerden bu yana...dolar değerini hiç bir zaman koruyamamış ki paranın...zaten dünyada dolara yatırım diye bir şey yok ki...sadece bu sene ABD enflasyonu %5-7...

Benim derdim, ya altına ya borsaya ya reel faize komple parayı gömüp, fişi çekmek....takibi bırakmak...

Yok arkadaş...durduğun an kayıptasın...sürekli dinamik bir şeyler kovalamanız lazım...kazanmak için değil ha, kaybetmemek için...

Ama çekecem o fişi...bi şekilde çekecem...

3.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    O zaten hep öyleydi, attım buraya TÜFE bazında USDTRY grafiğini 80 lerden bu yana...dolar değerini hiç bir zaman koruyamamış ki paranın...zaten dünyada dolara yatırım diye bir şey yok ki...sadece bu sene ABD enflasyonu %5-7...

Benim derdim, ya altına ya borsaya ya reel faize komple parayı gömüp, fişi çekmek....takibi bırakmak...

Yok arkadaş...durduğun an kayıptasın...sürekli dinamik bir şeyler kovalamanız lazım...kazanmak için değil ha, kaybetmemek için...

Ama çekecem o fişi...bi şekilde çekecem...
    zamaninda benzer duygular icinde olan biri olarak, kendimce buldugum kacis yolunu yazacagim

uzun suredir forumda yazmiyordum ama ulkede finansal piyasalar calkantili olunca fikir alisveri olsun diye yine yaziyorum son durumda

yatirim yaparken tek bir dogru yok, bu isin matematigi de yok.... en iyi yatirim araci kisinin karakterine gore degisir; ve borsa, konut, coin vb.

ben sahsen viop, coin, borsa, dolar cok aldim sattim, cok para kazadim cok da kaybettim, toplamda iyi de kazandim ama ruhum cekildi

sonra anladimki bu piyasalar beni yoruyor, depresif asosyal oluyorum, bazen agresif falan filan.... anlik karar vermek, hizli karar ve hizli poz degistirdigim yatirim araclari benim hayat kalitemi dusuruyor, kazanirken bile ruhum cekiliyordu

sonra param biriktikce ev almaya basladim, mantikli oranda kredi cekerek tabiki. tl borclanma iyidir. kotu diyemeyecegim de bir getirisi var. Turkiye' de yurtdisina gore konut gercekten ucuz (cok spesifik bolgeler haric).

cok ciddiyim huzuru buldum, anladim ki cok likit olmadigi icin konut piyasasi anlik karar verip alip satamamak ya da bir haber nedeniyle pozunu reverse yapamamak bana iyi geliyor. gece coin, dow ya da haber takip etmiyorsunuz

simdi konut yatirim aracidir degildir diyip lutfen tartisma acmasin kimse, herkesin karakterine gore degisir neyin yatirim araci olup olmadigi, bu isin matematigi yok.

bu da boyle bir animdi iste

not: citirlik arada hala takiliyorum ama aksiyon olan donemlerde volatiliteden faydalanma adina ya da uzun vadeli usd/tl grafigine gore

4.  Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku

sonra param biriktikce ev almaya basladim, mantikli oranda kredi cekerek tabiki. tl borclanma iyidir. kotu diyemeyecegim de bir getirisi var.....

cok ciddiyim huzuru buldum...
    Konut sayısı fazlalaşsın, art niyetli kiracılarla uğraşmaya başlarsınız, hani 10-15 yılda bir denk gelse aman dersiniz de zamanla her sene 1 tanesine denk gelir hale geliyorsunuz.

Haddini bilmez yöneticiler ve diğer kat malikleriyle cebelleşmeye başlıyorsunuz, size garanti veriyorum sermaye piyasalarını mumla arayacak hale gelirsiniz.

İnsanla uğraşmak büyük dert.

Sonra gelir vergisinde %35 ve %40'lık dilimlere girdiğinizde, aldık 2 milyona verdik 6 bin tl kiraya, ele vergiden sonra 4000TL kalıyor, çıkan masraflar, evlerin onarımları, yönetimin demirbaş masrafları falan 600 ayda kendini amorti eder hale gelmiş şeyler için, hadsiz-art niyetli kiracı, yönetici ve diğer kat malikleri sonucu böyle sinir bozukluğu olmaz olsun diyerek sermaye piyasalarının yolunu tutuyorsunuz.

Ayrıca krizin yükünü ev sahipleri de her zaman yüklenmiştir ve yüklenecektir, bakın cepteki enflasyon %70-80. Kira artış oranı sınırlandırılmış %17,78.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Konut sayısı fazlalaşsın, art niyetli kiracılarla uğraşmaya başlarsınız, hani 10-15 yılda bir denk gelse aman dersiniz de zamanla her sene 1 tanesine denk gelir hale geliyorsunuz.

Haddini bilmez yöneticiler ve diğer kat malikleriyle cebelleşmeye başlıyorsunuz, size garanti veriyorum sermaye piyasalarını mumla arayacak hale gelirsiniz.

İnsanla uğraşmak büyük dert.

Sonra gelir vergisinde %35 ve %40'lık dilimlere girdiğinizde, aldık 2 milyona verdik 6 bin tl kiraya, ele vergiden sonra 4000TL kalıyor, çıkan masraflar, evlerin onarımları, yönetimin demirbaş masrafları falan 600 ayda kendini amorti eder hale gelmiş şeyler için, hadsiz-art niyetli kiracı, yönetici ve diğer kat malikleri sonucu böyle sinir bozukluğu olmaz olsun diyerek sermaye piyasalarının yolunu tutuyorsunuz.

Ayrıca krizin yükünü ev sahipleri de her zaman yüklenmiştir ve yüklenecektir, bakın cepteki enflasyon %70-80. Kira artış oranı sınırlandırılmış %17,78.
    insanla ugrasmasi zor, kesinlikle katiliyorum...umarim sorunlu bir kiraciya denk gelmem, huzuru bulduk derken, basimiza is almayalim

ozaman suan icin iyi gidiyor diyelim, ama okuduklarimdan anliyorum ki tecrube konusuyor

kiraya vermden tutulabilir evler, uzun vadede dolara/ enflasyona benzer bir getiri oluyor, bazen vade cok uzayabiliyor ama pasif gelir olmaz ozaman

alternatif olarak eurobond geliyor aklima, var mi onunla da ilgili tecrube? fed in faiz arttirdigi ortamda %6-8 dolar faizi ne kadar mantikli olur uzun vadede, o da tartisilir

illa calismak mi gerekiyor yani, duzenli pasif gelirle yasayamaz miyiz?

Ahalide kafalar gidik, Allah var şaşkın ördeğe çevirdiler milleti, ben size söyleyeyim alış-satış makası daralınca, yön yukarı.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Ahalide kafalar gidik, Allah var şaşkın ördeğe çevirdiler milleti, ben size söyleyeyim alış-satış makası daralınca, yön yukarı.
    Ooo hoşgeldin rakıyla abdest alan reiz ! ayılman uzun sürmüş bu sefer akşam fazla kaçırdın herhalde.

Alıntı Originally Posted by BüyükResim Yazıyı Oku
    Ooo hoşgeldin rakıyla abdest alan reiz ! ayılman uzun sürmüş bu sefer akşam fazla kaçırdın herhalde.
    Ben hep öğlen kalkarım, sizin gibi rakıyı götümlen değil ağzımla içerim.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 59/939 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •