Sayfa 5911/7020 İlkİlk ... 491154115811586159015909591059115912591359215961601164116911 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 47,281 - 47,288 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Fransiz aktris Léa ( Hélène Seydoux-Fornier ) Seydoux'nun dogum gunu ( 1 Temmuz 1985 )

2. Cennet Sinemasi ( Nuovo Cinema Paradiso ), Amarcord ve Italyan Usulu Bosanma ( Divorzio all'italiana ) gibi filmlerin Akademi Odullu Italyan yapimcisi Franco Cristaldi’nin olum yildonumu ( 1 Temmuz 1992 )

( Claudia Cardinale, Ennio de Concini, Mikhail Kalatozov ve Franco Cristaldi )

3. Golden Globe Odullu Amerikali aktor, yonetmen, yazar, sair, besteci ve sarkici Robert ( Charles Durman ) Mitchum'un olum yildonumu ( 1 Temmuz 1997 )

4. Akademi Odullu Amerikali Aktor ( Walter John Matthow ) Walter Matthau'nun olum yildonumu ( 1 Temmuz 2000 )

5. Hollywood yildizlari arasinda en yetenekli, en karizmatik kabul edilen Marlon Brando'nun olum yildonumu ( 1 Temmuz 2004 )

6. 1 Akademi ve 1 Emmy Odullu, San Francisco Sokaklari'nin ( The Streets of San Francisco ) Dedektif Mike Stone'u (Mladen George Sekulovich) Karl Malden'in olum yildonumu ( 1 Temmuz 2009 )

7. Amerikali genc, yetiskin romanlari yazari Walter Dean Myers'in olum yildonumu ( 1 Temmuz 2014 )

" Bayan O'Brien bana bakti. Bana bakisini gormedim, ama baktigini biliyordum. Benim kim oldugumu bilmek istiyordu. Kimdi Steve Harmon ? Gomlegimi acip ona, gercek beni, gercek Steve Harmon'i gormek icin yuregime bakmasini soylemek geldi icimden. "

" Miss O'Brien looked at me—I didn't see her looking at me but I knew she was. She wanted to know who I was. Who was Steve Harmon ? I wanted to open my shirt and tell her to look into my heart to see who I really was, who the real Steve Harmon was. "

8. Fransiz sair ve deneme yazari Yves Bonnefoy’nin ollum yildonumu ( 1 Temmuz 2016 )

Gormuyoruz artik birbirimizi ayni isikta,
    Artik gozlerimiz ayni degil, ayni degil ellerimiz.
    Agac daha yakin ve kaynaklarin sesi daha canli,
    Adimlarimiz daha derin, oluler arasinda.

Olmayan tanri, koy elini omzumuza,
    Geri donusunun agirligiyla tasarla bedenlerimizi,
    Bu gunleri ve golgeleri, bu kus cigliklarini, bu korulari,
    Bu yildizlari ruhlarimiza katmayi birak.

Bir meyve yarilircasina vazgec kendinden bizde,
    Erit bizi kendinde. Goster bize
    Asksiz sozcukler arasinda ates sacmadan dusmus, ve sadece
    Ama sadece yalin olanin esrarli anlamini.

Nous ne nous voyons plus dans la même lumière,
    Nous n'avons plus les mêmes yeux, les mêmes mains.
    L'arbre est plus proche et la voix des sources plus vive,
    Nos pas sont plus profonds, parmi les morts.

Dieu qui n'es pas, pose ta main sur notre épaule,
    Ébauche notre corps du poids de ton retour,
    Achève de mêler à nos âmes ces astres,
    Ces bois, ces cris d'oiseaux, ces ombres et ces jours

Renonce-toi en nous comme un fruit se déchire,
    Ellace-nous en toi. Découvre-nous
    Le sens mystérieux de ce qui n'est que simple
    Et lut tombé sans feu dans des mots sans amour.

Sayfa 5911/7020 İlkİlk ... 491154115811586159015909591059115912591359215961601164116911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •